Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ


Mε την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Λυκούργο Αγγελόπουλο στις Πρέσπες 2009. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων δείτε εδώ.


Η συμμετοχή μας είναι την τρίτη βραδιά, 23 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Αχίλλειο μια μεγάλη εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «Η φωνή των Βαλκανίων» και με συντονιστή και αφηγητή τον Σπύρο Σακκά. Θα συνδεθούν μέσα από την ανθρώπινη φωνή, σε όλα τα είδη του τραγουδιού και της αφήγησης, οι χώρες που θα πάρουν μέρος.


Οι συντελεστές που θα αναλάβουν το δύσκολο αυτό εγχείρημα είναι:

Σοφία Σπυράτου - σκηνοθεσία, Ανδρέας Μπέλλης - φωτισμοί και Γιάννης Μετζικώφ - σκηνικά & κοστούμια.

Θα παρουσιαστούν στη ροή του προγράμματος φωνές και μουσικοί με διαφορετικούς τρόπους και ανάμεσά τους: πολυφωνικό συγκρότημα από την Ήπειρο, η σοπράνο Μάτα Κατσούλη, η ηθοποιός Κοραλία Καράντη, ο σπουδαίος μπάσος Δημήτρης Κασιούμης, ο διεθνής Φλωρινιώτης τενόρος Σώτος Παπούλκας και ο Κύπριος τενόρος Δώρος Δημοσθένους, η Νένα Βενετσάνου, η Σαββίνα Γιαννάτου, ο Γιάννης Χριστόπουλος, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος», η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, το τρίο του Παντελή Στόϊκου με τα χάλκινα της περιοχής, οι Γυναικείες Βουλγάρικες Φωνές, ο πιανίστας Φρίξος Μόρτζος και ο Χρόνης Αηδονίδης με παραδοσιακά της Θράκης και του Πόντου.


Η Χάρις Αλεξίου σε συνεργασία με τον Σπύρο Σακκά θα παρουσιάσει τραγούδια εκπλήξεις κατάντικρυ στην Μεγάλη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, που θα δείχνουν το διαχρονικό βάθος της ελληνικής φωνής από την Αρχαιότητα ως το Βυζάντιο και μέχρι σήμερα.



Η φωτογραφία της ΕΒΧ είναι του Νίκου Διονυσόπουλου (Αγία Σοφία Κιέβου, Ιούλιος 2008).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails