Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ


Σήμερα το απόγευμα στον Σκάι Πάτρας για το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από την εκπομπή "Πατρινός είσαι και φαίνεσαι" της Ζέττας Ζάχου, η οποία στο πρώτο μέρος της εκπομπής παρουσίασε με τρόπο περιεκτικό την φιλοσοφία ζωής του Μ. Χατζιδάκι μέσα από κείμενα δικά του και άλλων που επηρέασε βαθιά.

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος, 5-6 μ.μ., ζωντανά στο στούντιο μιλήσαμε με την κ. Ζάχου για τη σχέση Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη, με δεδομένη την ιδιαίτερη ενασχόληση του πρώτου με το μουσικό έργο του δεύτερου, για την "Θεοδωρακική" Μαρία Φαραντούρη ως ερμηνεύτρια του Χατζιδάκι, για την διαχρονικότητα του Μ.Χ. ο οποίος αγγίζει όλο και περισσότερους νέους που θέλουν να θητεύσουν στην μαγεία του, για την αυστηρότητά του ως προς την επιλογή των τραγουδιστών του και για άλλα ακόμη.

Οι μουσικές μου επιλογές ήταν οι εξής:

- Από τις Μπαλλάντες της Οδού Αθηνάς

Ερωτική άσκηση για δυο & Ερωτική άσκηση για τέσσερις (Ν. Βενετσάνου, Ε. Πασπαλά, Ηλ. Λιούγκος, Β. Λέκκας)

- Από Τα Παράλογα Οι χρησμοί της Σίβυλλας με την Μ. Φαραντούρη

- Από το cd Φωτεινή Ζωή με τον Frederic Tavernier Vellas, τραγούδι και την Delphine Dumoulin Delbet, πιάνο το Αχ, βρε παλιομισοφόρια (αφιερωμένο στην κ. Αθηνά Κακούρη, η οποία άκουγε την εκπομπή στην Αθήνα διαδικτυακώς!)

- Από τον Επιτάφιο του Μ. Θεοδωράκη με τη Νάνα Μούσχουρη και διεύθυνση ορχήστρας Μ. Χατζιδάκι το Βασίλεψες αστέρι μου

- Από το cd Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι το Τριαντάφυλλο στο στήθος.



3 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Ένα μεγαλόφωνο ΕΥΓΕΕΕΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ανδριόπουλε κανεις δουλειά .σε συγχαίρω για την ενεργητικοτητά σου αλλα βρε φίλε εισαι εγωπαθής μεχρι εκει που δεν πάει άλλο.ενας εμπειρος αναγνωστης και παρατηρητής καλλιτεχνικών και φιλοσοφικών ρευμάτων ανετα διακρίνει σε κάθε γραφομενό σου σε κάθε δραστηριοτητά σου μια ωραιοπαθεια που ακυρώνει ολη την ουσία του έργου σου.το παίζεις γιανναρικός αλλα ο καθηγητης διδασκει επιμενοντας στην εξοδο απο το εγω.απλα μου φαινεται οτι θέλεις να πεις κάτι διαφορετικό χωρις να έχεις ουσιαστικη σπουδη στο ρευμα των λεγομένων νεορθοξων. ζητας απεγνωσμένα εξουσία στον χώρο σου και στον τόπο σου.σου αρέσει να είσαι ταγός πνευματικός .η ελιτιστικη προσεγγιση που κάνεις στην ορθοδοξη παραδοσή ειναι αποτελεσμα του παθους σου να διαφέρεις απο την ορθοδοξη πλεμπαρια των παπαδων και των αγραμματων που συνοστιζονται στους ναους της πολης σου.πολεμας τον ευσεβισμο και καλα κανεις με τους ιδιους ορους ομως.εισαι ζηλωτης με τον ευατο σου.η επηρμενη οφρυν σου δεν κρυβεται φιλε ανδριοπουλε.εστω και ετσι συγχαρητηρια για το μπλογκ σου..δημητρης Μ..

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον ανώνυμο 11.44 προσθέτοντας οτι ειναι κρίμα η επαρση και η εμπάθεια να ακυρώνουν τα οντως υπάρχοντα τάλαντα.

Δ.Γ.

Related Posts with Thumbnails