Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΠΝΕΥΜΑ ΕΥΘΕΣ, ΗΓΕΜΟΝΕΥΟΝ!

Η εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας, στο τελευταίο φύλλο της, αναδημοσιεύει την Ιδιωτική Οδό και συγκεκριμένα το σχόλιο ΕΓΩ Ο "ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ" από την ενότητα Προς οχλουμένους.
Δεν ξέρω γιατί η εφημερίδα θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί με την απάντησή μου στη στήλη σήμαντρο της εφημερίδας Η ΓΝΩΜΗ.
Δράττομαι, όμως, της ευκαιρίας να ξεκαθαρίσω ότι όσο κι αν προσπαθούν οι όποιοι Αλέκοι, Εκκλησιολογούντες, Νούληδες, Λυχνοτέτοιοι και σία να με χαρακτηρίσουν, έτσι ή αλλιώς, απλώς ματαιοπονούν.

Δεν είναι ο κόσμος μου αυτοί οι "κύριοι". Εκφράζουν μια παρακμή άνευ προηγουμένου που δεν με αφορά. Όμως είμαι εδώ για να λέω την άποψή μου. Γιατί αυτοί ευθέως ούτε τ' όνομά τους δεν τολμούν να προφέρουν. Απλώς παίζουν εμετικά "παιχνιδάκια" σε βάρος του θεσμού της Εκκλησίας, προσπαθώντας να αποκτήσουν "κοινωνικά" ερείσματα, πέρα για πέρα σαθρά φυσικά.
Βέβαια επιπλέουν γιατί υπάρχει η ανοχή και η αποχή των πολλών. Είναι κι αυτή μια στάση. Σαν τις χθεσινές εκλογές. Γίνεται ένα "καθεστώς" ο αλιβάνιστος - τουλάχιστον - "Εκκλησιολόγος" το αποδέχονται όλοι χωρίς κριτική σκέψη. Και υποτάσσονται στο τίποτα με τρόπο δουλικό, που σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο υποτελείς στο "σουλτάνο" μπορεί να είναι, εν έτει 2009!
Το επ' εμοί θα συνεχίσω την Ιδιωτική Οδό μου, όσο κι αν ενοχλούνται οι παραπάνω δυστυχείς και οι όμοιοί τους.
Τις γελοίες μεθοδεύσεις τους σε βάρος μου τις ξέρω πια καλά και φυσικά δεν τις φοβάμαι.
Γιατί; Μα είναι απλό. Διότι έπνευσε στην οικουμένη η αύρα του Παρακλήτου. Πνεύμα ευθές, νοερόν, ηγεμονεύον!

9 σχόλια:

Αντώνης είπε...

τι να κάνουν οι καημένοι; τέτοια ξέρουν να κάνουν, αλλά στο δρόμο που περπατάς κάποιοι μαθαίνουν από σένα, μπορεί να μην είμαστε και λίγοι!
και η πορεία είναι άκρως διασκεδαστική... χαχα...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Εκκλησιολόγος κάθε εβδομάδα δίνει μαρτυρία. Εσύ μόνο άρνηση και κριτική τίποτα άλλο. Περαστικά σου. κάθισε στην μοναξιά σου. Κάποτε έλυνες και έδενες στην επισκοπή τώρα τίποτε και σε πειράζει. Ξεπέρασέ το πλέον. Φτάνει ποια νισάφι…..

Ανώνυμος είπε...

Εσύ εκφράζεις την παρακμή άνευ προηγουμένου με τα όσα γράφεις εδώ μέσα το ότι δεν σε αφορά δεν σε τιμά. Τι να περιμένεις όμως από έναν που έχει αποτύχει σε όλους του τομείς τους οποίους θα επιθυμούσες να προσφέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Παναγιώτη η μουσική και η θεολογική σου κατάρτιση είναι τεράστια. Δυστυχώς, το ηθικό και πνευματικό σου ανάστημα εξαιρετικά χαμηλό.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αυτοσυστήνεσαι και ως πνευματοκίνητος;

Και πού να σφίξουν οι ζέστες...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η πλειοψηφία των Πατρινών συναδέλφων/δημοσιογράφων ξέρουμε ότι στο blog του κ.Ανδριόπουλου θα βρούμε τεκμηριωμένες απόψεις για τα εκκλησιαστικά πράγματα, εξάλλου πολλοί από εμάς όταν έχουμε μιά πληροφορία ή κάτι που μας ενδιαφέρει για διασταύρωση και διασαφήνιση τον συμβουλευόμαστε και πάντα έχει κάτι να μας βοηθήσει. Όσο γιά τον άλλο.....ασχολείται μόνο με τη μούχλα των γριών της χριστιανικής εστίας και τη Γωγούλα που δεν ξέρει να ξεχωρίσει το θυμιατήριο από το θυσιαστήριο.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 4.35 ειναι κρίμα για τον κ. Ανδριόπουλο που αναλίσκεται σε μονόπλευρες παρουσιασεις και γενικώς ..λιβανίζει μόνο το πατριαρχείο θεωρωντας το αλάθητο.
Θα μπορούσε να βοηθήσει οσους παρακολουθουν το ιστολογιο του παραθέτοντας και τις αντίθετες απόψεις χωρίς ύβρεις και υπερβολές. Επίσης δεν βοηθούν οι μακρόσυρτες θεολογικές τοποθετήσεις αφού στις ημέρες μας κανείς, πλήν των θεολόγων ισως, δεν εχει το χρόνο να τις παρακολουθήσει. Επομένως πρέπει να διασταυρώνετε τις πληροφορίες σας ως δημοσιογράφοι για να ειστε αντικειμενικοι.
Η διαστάυρωση των πληροφοριών ειναι πρώτιστο καθήκον όσων προσπαθούν να κάνουν ενημέρωση.

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!! ΑΡΑΓΕ, ΣΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ΚΡΙΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΩΣΙ;;;

zoro είπε...

η "ανονιμιλα" βρώμισε! μπορεί κάποιος με όνομα να γράψει κάτι χρήσιμο?

Related Posts with Thumbnails