Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΑΙΤΗΜΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Κ. ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας στά πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, πέρα από την επαναφορά στον νέο Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά του αιτήματος γιά μετατροπή του σπιτιού που γεννήθηκε ο ποιητής, μετά από σχετική διαδικασία απαλλοτρίωσης, σε Μουσείο Κωστή Παλαμά, συνέταξε αίτημα - έκκληση η οποία περιφέρεται μεταξύ των πολιτών της πόλεως των Πατρών προς υπογραφή.
Ήδη την επιστολή -έκκληση έχουν υπογράψει εκατοντάδες πολίτες της Πάτρας.
Απ' όσο θυμάμαι οι Δήμαρχοι Πατρέων των τελευταίων χρόνων έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για ανάδειξη του σπιτιού του Κ. Παλαμά (επί της οδού Κορίνθου) χωρίς όμως να κατορθώσουν μέχρι τώρα κάτι τι.

ΠΑΤΡΑ ΜΑΡΤΗΣ 2009

ΑΙΤΗΜΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



Κύριε Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε η πόλη των Πατρών, ευτύχησε να είναι ο τόπος που γεννήθηκε το 1859, ο μεγάλος μας Εθνικός Ποιητής Κωστής Παλαμάς. Και το μόνο που θυμίζει το ιστορικό αυτό γεγονός, είναι μια εντοιχισμένη μαρμάρινη επιγραφή στο σπίτι που γεννήθηκε (Κορίνθου 241).
Η Σκιάθος διατηρεί το σπίτι του Παπαδιαμάντη.
Oι Μηλιές Βόλου διατηρούν το σπίτι του Άνθιμου Γαζή.
Η Τρίπολη διατηρεί το σπίτι του Κώστα Καρυωτάκη.
Οι Δελφοί διατηρούν το σπίτι του Σικελιανού και άλλες πόλεις επίσης διατηρούν τα σπίτια των εκλεκτών παιδιών τους ως Μουσεία και τα προβάλλουν ως αξιοθέατα.
Η Πάτρα οφείλει να πράξει το ίδιο για το ΣΠΙΤΙ του μεγάλου μας Εθνικού Ποιητή ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ.
Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννησή του!...
Ο Ποιητής μας ανήκει στο Έθνος μας και θεωρούμε ότι επιβάλλεται να περιέλθει στο Έθνος και το σπίτι που γεννήθηκε, με τη διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ( Ν.2882/2001).
Με την ικανοποίηση του αιτήματος - έκκλησης, θα ικανοποιηθεί και η ψυχή του ποιητή μας, που μέσα από τους στίχους του έχει διατυπώσει την επιθυμία του για την επιστροφή του σ’ αυτό:

«Το σπίτι που γεννήθηκα κι ας το πατούν οι ξένοι
στοιχειό είναι και με προσκαλεί ψυχή και με
προσμένει…»

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

11 σχόλια:

Αντώνης Τσιλιγιάννης είπε...

Πολύ καλή η κίνηση αυτή...Οι περισσότεροι Πατρινοί δεν ξέρουν καν που βρίσκεται το κτήριο αυτό. Πέρα από το ιστορικό, υπάρχει και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και το κτήριο αξίζει να αποκατασταθεί. Χαιρετώ κύριε Ανδριόπουλε και θα τα ξαναπούμε. Ρίχνω κλεφτές ματιές καθημερινά στο ιστολόγιό σας, παρά το βαρύ μου πρόγραμμα και την εξεταστική...

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ μου Αντώνη Τσιλιγιάννη,

Αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή η κατά καιρούς επώνυμη παρουσία σου στο ιστολόγιό μου.
Σ' ευχαριστώ από καρδιάς για την προσοχή σου και τα εύστοχα σχόλιά σου.

Το να ξεκλέβεις χρόνο για να με παρακολουθείς, εσύ ένας νέος ζωντανός, είναι η όντως παραμυθία!

Το σπίτι του Παλαμά όπως πολύ σωστά επισημαίνεις παρουσιάζει και τεράστιο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.
Η πατρινή συγγραφέας κ. Αθηνά Κακούρη είχε προτείνει κάτι πολύ σπουδαίο κατά τη γνώμη μου.
Το κτήριο να συντηρηθεί και να αποτελέσει ένα δείγμα αστικού σπιτιού εκείνης της εποχής!

Μουσείο φτιάχνουμε κι αλλού, αλλά αστική κατοικία αλλοτινών καιρών δεν βρίσκουμε εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση ας γίνει κάτι!

Καλή δύναμη στις σπουδές σου!
Με όλη μου την αγάπη φίλτατε Αντώνη.

Ανώνυμος είπε...

η μονη λογικη πρόταση ειναι αυτή της Αθηνάς Κακούρη. τα περι μουσείου Παλαμά, ειπωμένα απο την Εταιρεία λογοτεχνών ειναι επεα πτερόεντα, ή καλύτερα μια ακόμα δυνατότητα να ξοδευτουν λεφτά για αννοησίες. Ο Παλαμάς εχει τιμηθεί από την πόλη που γεννήθηκε. Σε τι θα βοηθήσει να γίνει μουσείο το σπίτι και κυρίως τι είδους μουσείο. Αλλά πρέπει να βρισκονται σε δουλειά και προτείνουν διάφορες κουταμάρες. Ουσιαστικά πράματα κανενας τους δεν προτείνει. επειδή δεν ξέρει....

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πω πως καθόλου δέν απαξιώνω την ιδέα του Μουσείου, απλώς της προσθέτω μιά οψη, δηλαδή της εικόνας ενός μεσοαστικού σπιτιού των μέσων τού 19ου αι, με το πλυσταριό, το μαγερειό, την κρεββατοκάμαρα, τον μπουφέ...
Όλα τα σκεύη μπορούν να βρεθούν σε παλιατζήδικα ή να συγκεντρωθούν από δωρεές.
Σ' αυτά θα προστεθούν τα όσα προσωπικά είδη του ποιητή μπορεί να βρεθούν ώστε να παίρνει έναν αέρα αυθεντικότητος.

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα για την Πάτρα ειναι οτι τιθενται ζητήματα ιδρύσεως ιδιωτικών μουσείων τα οποία ειναι καταδικασμένα σε μαρασμό εκ των προτέρων. ο λόγος ειναι απλός: συγκεντρώνονται κάποια πράγματα αξιόλογα ίσως αλλά δεν εχουν προβλεφθει οι πόροι για την συντήρηση των χώρων και τον εμπλουτισμό του ιδιωτικου μουσείου. Τα οποια κοινοτικά προγράμματα υπήρξαν μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα ειναι να βλέπουμε συνεχώς στις εφημερίδες διαμαρτυρίες γιατί το κράτος( ή κατα προτίμησιν η κυβέρνηση..) δεν υποστηρίζει, δεν δίνει κονδύλια κ.λ.π. Μηπως πρέπει κάποτε να σοβαρευτουν οσοι θέλουν ιδρυση τέτοιων μουσείων ναελέγξουν τους όρους ιδρυσης και λειτουργίας τους. Υπάρχουν εδώ και κάτι χρόνια οι κατευθυντήριες οδηγίες για τις βιβλιοθήκες, τα αρχεία και τα μουσεία. Τις έχουν υπόψη τους οι πάσης φύσεως ενδιαφερόμενοι;

Δ.Γ.

ΟΝΕΙΡΟΜΑΝΤΗΣ είπε...

θα ήθελα καταρχην να εκφράσω τα συγχαρητηρια μου στο δημιουργό του ιστολογίου κ. Ανδριόπουλο για το πλούσιο περιεχόμενο του και για την άρτια παρουσιάση των θεμάτων του.
Εν συνεχεία τοποθετούμε στο προκείμενο θέμα σας.

1. Στο Σταντφορντ της Αγγλίας υπάρχει το σπίτι του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.Οι Άγγλοι έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν όλα τα ενθυμήματα του μεγάλου θεατρικού -και όχι μόνο- συγγραφέα και με αυτό τον τρόπο να τον τιμούν και να μπορούν οι σύγχρονοι άνθρωποι να ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.Ήταν κουταμάρα? Μήπως ήταν περιττό?

2.Στη Σκιάθο υπάρχει το σπίτι του Παπαδιαμάντη με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα. Λειτουργεί όλο το χρόνο ως Μουσείο. Κι αυτό μάλλον κουταμάρα θα ήταν.Την ιδέα την σκέφτηκε κάποιος εκεί για να έχει κάτι να λέει ίσως.

3.Αν κάποιος επισκεφτεί την Αλεξάνδρεια μπορεί να επισκεφτεί παράλληλα το σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη του ποιητή του οικουμενικού ελληνισμού. Λειτουργεί ως μουσείο. Μα καλά ποιοι κακεντρεχείς είχαν αυτοί την ιδέα? μα άραγε ίχνος πολιτισμού κανείς ? Άξεστοι!!!

4.Αν δεν απατώμαι πριν 3 χρόνια η πόλη της Πάτρας υπήρξε Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας.Τι έμεινε από εκείνο το Πέρασμα του θείου Πολιτιστικού Πνεύματος στην πόλη μας? Μήπως το σπίτι του Παλαμά? Μήπως ένα θέατρο με πρόσβαση σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς? Μήπως ένας πολυχώρος πολιτισμού?
Μήπως,μηπως,μηπως...χμ τώρα που το σκέφτομαι δεν ενθυμούμαι ορθά...Μάλλον έπαθα ο,τι έχουν πάθει όλοι οι συμπολίτες μου. Ξέχασα κιόλας τι είναι να είσαι ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

5. Πότε τιμήσαμε σαν πόλη τον εθνικό ποιητή και δημιουργο του Ολυμπιακού ύμνου Κωστη Παλαμά? Είμαι 32 χρονών...Α ναι θυμήθηκα...Όταν βαφτίσαμε μια όδο στην ΑΓΥΙΑ δηλ. στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας μόλις 3 χιλιόμετρα απο το σπίτι που γεννήθηκε σε Κωστή Παλαμά? Ή όταν πριν από αμνημονεύτων χρόνων τοποθετήθηκε μια προτομή του στα Υψηλά Αλώνια? Ναι ακριβώς στο κάτω μέρος εκεί που αράζουν τα αυτοκίνητα στο τρίγωνο.Ή μήπως όταν τον τοποθετήσαμε σε ανδριάντα πάλι πριν απο πολλά χρόνια στη πλατεία Νόρμαν? Όχι δεν μπορώ να πω τον τιμήσαμε. Οπως στην Πάτρα τιμούμε τόσους άλλους.Και τους θυμόμαστε όλους...

6.Ναι, είναι κρίμα να δώσουμε λεφτά για ανοησίες.Αλλωστε έχουμε σημαντικότερα ζητήματα.Έχουμε κρίση τώρα.Έχουμε μίζες. Ρουσφέτια.Εκλογές. Αααα. Παραλίγο να το ξεχάσω. Έχουμε Εurovision. ΕΡΤ. Ρουβά.Τί? Θα ασχοληθούμε με το σπιτι του Παλαμά? Ποία Παρακμή θεέ μου!!!

7.κα Κακούρη δεν σας ξέρω αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα του ποιητή που θα μπορούσαν να πάρουν θέση στο σπίτι του.Αντικείμενα σαν αυτά που έχετε ήδη στο μυαλό σας...δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε παλαιοπωλεία όταν υπάρχουν τα προσωπικά αντικείμενα του ποιητή. π.χ το πιάνο, το γραφείο του κ.α

8.Δεν μίλησε κανείς για ιδιωτικό Μουσείο...Συζητάμε όμως για ένα Μουσείο ενθυμημάτων του μεγάλου μας ποιητή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πατρέων.

9.Με την ελπίδα πως θα επισκεφτώ το μελλοντικό Μουσείο μια μέρα μαζί με τα παιδιά μου για να μάθουν κι αυτά ποιοί μεγάλοι άνθρωποι γεννήθηκαν στην πόλη τους, δηλώνω υπεύθυνα ότι επεα πτερόεντα είναι όλα όσα δεν πράττουμε, όλα όσα δεν προτείνουμε, όλα όσα δεν υλοποιούμε.Και πιστέψτε με θα το παλέψουμε όλοι οι Πατρινοί.Ευχαριστώ για τον χώρο που μου παραχωρήθηκε απο τον οικοδεσπότη...

Ανώνυμος είπε...

Πρός Ονειρομάντη:

λυπάμαι που δεν κατάλαβες το πνεύμα της απάντησης μου.
τα σημεία που αναφέρεσαι τα εχω επισκεφτει. μιλάμε ομως για την Πάτρα. Εχεις υπόψη σου το λεγόμενο λαογραφικό μουσειο ή το μουσείο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας; αν ειναι να γίνει κατι τέτοιο δεν πρέπει. γιατί παρά τους αγώνες που κατέβαλαν οσοι ειχαν την αρχική ιδεα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως επρεπε. αρα οτι γίνει πρέπει να γίνει σωστά. σήμερα (οσο ακόμα ειναι εφικτό) υπάρχουν τα κοινοτικά κονδύλια που επιμένω ότι εν Πάτραις δεν εχουν αξιοποιηθεί -ούτε επι πολιτιστικής -μιά και την αναφέρετε. θα ήθελα επίσης να παρατηρήσω μιά τάση επιθετικότητας σε απόψεις που δεν αρέσουν και διαστρέβλωσης των λεγομένων. ποιός ειπε οτι ειναι αξεστοι οσοι φτιάχουν ενα πολιτιστικό χώρο; φτάνει να ειναι σωστά οργανωμένος και να μη καταλήγει σε ξεπεσμό.

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

ONEIROMANTHS

Φίλτατε ανώνυμε έγραψες:
"τα περι μουσείου Παλαμά, ειπωμένα απο την Εταιρεία λογοτεχνών ειναι επεα πτερόεντα, ή καλύτερα μια ακόμα δυνατότητα να ξοδευτουν λεφτά για αννοησίες...Αλλά πρέπει να βρισκονται σε δουλειά και προτείνουν διάφορες κουταμάρες. Ουσιαστικά πράματα κανενας τους δεν προτείνει. επειδή δεν ξέρει...."
Γράφω:
Αν διακρίνεις στα γραφόμενά μου κάποια επιθετικότητα πολλοί θα διακρίνουν στα δικά σου μια εμπάθεια με χαρακτηρισμούς που αποδίδεις σε ανθρώπους του πνεύματος ή τουλάχιστον σε μια εταιρεία μακρόχρονης πορείας που ίσως να έχει στους κόλπους της αξιόλογους ανθρώπους...Σας τονίζω δε οτι τυγχάνω να μην είμαι μέλος της , αλλά ουδέποτε θα δεχόμουν για οποιαδήποτε πολιτιστική ομάδα τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.
Κουταμάρες και ανοησίες κάνουν οι κουτοί και οι ανόητοι εννίοτε και οι μικροί σε ηλικία ή οι "ξεμωραμένοι" τρίτης ηλικίας...αν ήταν αιχμή για την ηλικία των μέλων της Εταιρείας τότε σιωπώ...
Όσον αφορά στο Λαογραφικό Μουσείο ή στο Μουσείο Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας διακατέχομαι παντελούς άγνοιας είτε διότι απουσίαζα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, είτε διότι ειμαι 32 χρονών, είτε διότι το εγχείρημα τους απέτυχε τόσο ώστε να μην βρεί απήχηση και φυσικά να μην γίνω αποδέκτης της...
Θα ήθελα τέλος να καθησυχάσω τους όποιους φόβους σας, εάν υπάρχουν , για το ρόλο που θα διαδραματίσει η Εταιρεία Λογοτεχνών στο μελλοντικό, ελπίζω, Μουσείο...Από όσο μπορώ να γνωρίζω δεν θα είναι ιδιωτικής πρωτοβουλίας ούτε θα γίνει κτήμα της Εταιρείας το εν λόγω οίκημα.Άρα ουδεμία σχέση θα έχει με τα προαναφερθέντα αποτυχημένα όπως ο ίδιος είπατε εγχειρήματα του λαογραφικού και της ιστορικής και εθνολογικής εταιρείας...Όλοι οι Πατρινοί ελπίζω να θέλουν ένα Μουσείο ενθυμημάτων Κωστή Παλαμά υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πατρέων. Ελπίζω να εξάλειψα "ελαφρώς" τις όποιες αντιρρήσεις σας. Άλλωστε η αντίθεση οδηγεί μέσω του διαλόγου στην σύνθεση...Και πάλι ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

θα υποχρεωθώ να απαντήσω και πάλι. αν είστε μόνο 32 χρόνων και δεν μένετε στην Πάτρα, τότε δικαιολογείσθε για ταοσα αγνοείτες. Ομως μία ερώτηση: αν η εταιρεία λογοτεχνών δεν προτίθεται να εχει κάποιο ρόλο στο εν λόγω μουσείο γιατι κόπτεται γι;α την δημιουργία του; Δεν μπορεί να μην ειναι ενα είδος ιδωτικού μουσείου οπως εχει ξεκινήσει. Και μία λεπτομέρεια. επιτρέψτε μου να εχω γνώμη δεδομένου οτι εχω γνώμη περι των πολιτιστικών και λόγω ηλικίας και λόγω εππαγγελματικής ανασχόλησης

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δ.Γ
ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω.
Κανένας δεν σας απαγόρευσε να έχετε την άποψή σας.
Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που κατοικώ πλέον μόνιμα στην πόλη μας. Η άγνοια μου πολλές φορές δεν έχει να κάνει με την δική μου αδιαφορία αλλά με την έλλειψη ενημέρωσης και την ισχνή πληροφόρηση από τους τοπικούς φορείς πολιτισμού της πόλης.Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.
Πιθανόν να έχετε συνηθίσει όσοι κόπτονται για κάτι σε αυτή την πόλη να κόπτονται προς τέρψιν Ιδίου Οφέλους. Σας πληροφορώ ουδεμία σχέση η παρούσα πρόταση με Ίδια συμφέροντα.Προς τούτο σας αναφέρω πως δεν είναι μονάχα η Εταιρεία λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος που έχει καταθέσει την προαναφερόμενη πρόταση και αυτό θα έπρεπε σαν άνθρωπος που ασχολείται χρόνια με τον Πολιτισμό στη Πάτρα και λόγω ηλικίας και λόγω ενασχολήσεως όπως αναφέρετε να το γνωρίζετε.
Διότι βέβαια εάν ασχολείστε θα ξέρατε οτι την ίδια πρόταση έχει καταθέσει το Πολυκλαδικό Λύκειο Πατρών χρόνια τώρα πριν υπό την εποπτεία της κας Στιβανάκη, την ίδια πρόταση έχει συζητήσει ο Δήμος Πατρέων σε συμβούλιό του και μάλιστα προχώρησε σε επαφές με τον ιδιοκτήτη της οικίας για εξαγορά της αλλά το ζήτημα δεν προχώρησε διότι οι απαιτήσεις του ιδιοκτήτη θεωρήθηκαν υπέρογκες από τον Δήμο και την ίδια πρόταση φυσικά και η Εταιρεία Λογοτεχνών πριν πόλλα χρόνια πάλι και φυσικά και άλλοι πατρινοί που ίσως και οι 2 να αγνοούμε αυτην την στιγμή.
Όπως βλέπετε δεν μπορούμε να είμαστε Παντογνώστες των πολιτιστικών προτάσεων που γίνονται στην πόλη μας, ούτε φυσικά όλων των πολιτιστικών της δρωμένων είτε έχουμε κάποια ηλικία είτε ασχολούμαστε με αυτά λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης.
Όσο για το ότι έχει ξεκινήσει κίνηση για να είναι ιδιωτικό μουσείο το σπίτι του Κωστή Παλαμά είναι μάλλον κάτι που και αυτό αγνοώ και οφείλεται να ενημερώσετε ως γνώστης του θέματος τον κάθε Πατρινό Πολίτη για την ιδιωτική κίνηση που ήδη ξεκίνησε χωρίς την συγκατάθεση της κοινής γνώμης. Εάν όντως έχουν έτσι τα πράγματα η Εταιρεία Λογοτεχνών έχει παντελής άγνοια για αυτήν την ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει ήδη ξεκινήσει όπως εσείς ισχυρίζεστε ως ασχολούμενος και λόγω ηλικίας και επαγγελματικώς με τον πολιτισμό.
Διότι δεν θα πρότεινε στον υπουργό Πολιτιμού αίτημα για ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ αν διαβάσατε προσεκτικά την επιστολή που έστειλε και αναφέρεται στο ιστολόγιο που φιλοξενούμαστε αυτήν την στιγμή αλλά θα συνηγορούσε υπερασπιζόμενη την ήδη και σε πλήρη δράση πρόταση κάποιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας που εσείς μόνο γνωρίζετε οτι υπάρχει...Επομένως οφείλετε να μας φανερώσετε οτιδήποτε κινείται παρασκηνιακά και να μας γνωστοποιήσετε ποιός ξεκίνησε ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΠΑΛΑΜΑ...

ο γράφων επωνύμως
και ουχί λόγω ηλικίας και επαγγελματικής ενασχολήσεως:
ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΜΕΡΙΝΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βρε παιδιά δεν συνεχίζετε την κουβέντα είναι άλλωστε τόσο ευχάριστη και συνάμα διασκεδαστική.Αλλωστε κοινός είναι ο στόχος οπότε ή συμφωνούμε ή διαφωνούμε.Οι μιζέριες δεν ωφελούν.Οι μικρότητες επίσης.
Ας κάνουμε κάτι γιά να προχωρήσουν τα θέματα του πολιτισμού στην Πάτρα και την Αχαϊα.Ας μη κοιτάμε ποίος πρώτος ξεκίνησε ένα θέμα και μη βλέπουμε πάντοτε και παντού ιδιοτέλειες και μικροσυμφέροντα.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Related Posts with Thumbnails