Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΟ INTV.GR Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στο www.intv.gr μπορείτε να δείτε και σεις, συνοδοιπόροι της Ιδιωτικής Οδού, την πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως που είχα την τύχη να παρακολουθήσω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Πόλη. Μια γιορτή τελείως αυθόρμητη, αληθινά πηγαία και χαρούμενη και συγκινητική συνάμα.
Ξεκίνησε και συντόνισε στη συνέχεια την πορεία της ο Θεσσαλονικιός συνθέτης και συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, μέγας εραστής της Πόλεως, ο οποίος έζησε αρκετά χρόνια εκεί υπηρετώντας ως καθηγητής.

Αφού τραγούδησε ο ίδιος δικά του και άλλα γνωστά τραγούδια που συγκίνησαν το ακροατήριο, κάλεσε τον κυρ - Αλέκο, επιστάτη για χρόνια στο Ζάππειο Λύκειο. Ο ρωμιός κυρ-Αλέκος τραγούδησε Τσιτσάνη και στη συνέχεια ένα τούρκικο τραγούδι.

Τη σκυτάλη πήραν διάφοροι καλεσμένοι του Θωμά Κοροβίνη επί σκηνής, Ρωμιοί και Τούρκοι (που είχαν υπηρετήσει στο σχολείο), οι οποίοι τραγούδησαν και ευχήθηκαν από καρδιάς, μέσα σε κλίμα συναδέλφωσης. Πήρε κι ο διευθυντής του Ζωγραφείου, ο δραστηριότατος Γιάννης Δεμιρτζόγλου, το ακορντεόν κι όλα γίναν ...ουρανός! Κάτω απ' την ουρανία του Ζωγραφείου της Πόλης υποδεχόμασταν το 2009.

Κι ο Νίκος Μαγγίνας τράβηξε τόσες πολλές φωτογραφίες (δικές του είναι οι εδώ) που του... ξέφυγε και ...κάδραρε κι εμέ φωτογραφίζοντα!
Ευχαριστώ θερμά τον διευθυντή του Ζωγραφείου Γ. Δεμιρτζόγλου για την ολοπρόθυμη στήριξή του. Ελπίζω σύντομα να βρεθώ και πάλι μαζί τους, εκεί στο ιστορικό Ζωγράφειο που σφύζει από ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails