Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΣΤΗΝ GRENOBLE ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στον ίσκιο του Ήσκιου του π. Παναγιώτη Καποδίστρια δείτε, αγαπητοί φίλοι, θαυμάσια φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Κωνσταντινούπολη που αποτύπωσε ο φακός του Μανώλη Δημελλά:
Εικόνες από την καθημερινότητα της Πόλης που αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητά της και την ζωντάνια της.
Πόλη: τόπος μαγικός ή όπως θα 'λεγε κι η Σοφία Σπανούδη: "Και η Ομορφιά - Ιδέα βασιλεύει σ' όλο τον απολυτισμό της".

Επίσης, στο νυχθημερόν, δείτε το θέμα: Εβδομάδα προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών στη Grenoble της Γαλλίας. Το ρεπορτάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας δίνει το στίγμα μιας καθιερωμένης από χρόνια πρακτικής που συνίσταται στην αλληλογνωριμία των πιστών των χριστιανικών δογμάτων. Ο εσπερινός τελέστηκε στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου της Grenoble, όπου εφημερεύει ο εκ Ζακύνθου πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Σκαρτσής.


- "Δίπλα στην Ελλάδα του εαυτουλισμού, της ασυνειδησίας, δίπλα στην Ελλάδα των ασύδοτων κερδοσκόπων και του οκνού τηλεορασόπληκτου πλήθους, ζει μια άλλη, καλή Ελλάδα. Η Ελλάδα της βοήθειας, της σύνεσης, της αφοσίωσης, της εγρήγορσης, της μάχης. Είναι η Ελλάδα των γειτόνων της Κωνσταντίνας Κούνεβα που έσπευσαν, μέσα στη νύχτα, με ένα λάστιχο ποτίσματος να «ξεκολλήσουν» από πάνω της το φονικό βιτριόλι - χωρίς αυτούς ίσως να ’χε πεθάνει".
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Τασούλας Καραϊσκάκη Η άλλη παράλληλη Ελλάδα στην Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails