Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΟ ΒΟΛΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ



H φίλη σοπράνο Δάφνη Πανουργιά (φωτό) συμμετέχει μεθαύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου σε μία παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά, με την οποία ολοκληρώνεται το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου. Στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής θα παρουσιαστεί η «Τελευταία Μαύρη Γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική Στάθη Γυφτάκη, αφήγηση του Γεράσιμου Γεννατά και τραγούδι από τους Βασίλη Αγροκώστα και Δάφνη Πανουργιά.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς αφηγείται μία ιστορία γάτων για παιδιά, μία αλληγορία για μεγάλους. Οι μαύροι γάτοι καταδιώκονται και μαζί τους κάθε έννοια ισότητας και ελευθερίας. Μουσική: Στάθης Γυφτάκης, Αφήγηση: Γεράσιμος Γεννατάς, Τραγούδι: Βασίλης Αγροκώστας, Δάφνη Πανουργιά, Πιάνο: Στάθης Γυφτάκης, Κλαρινέτο: Γιάννης Σαμπροβαλάκης, Φαγκότο: Αλέξης Οικονόμου, Ζωγραφική: Γιάννης Κόττης, Επεξεργασία εικόνας: Βελισσάριος Βουτσάς, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ιουλίτα Ηλιοπούλου. «Η τελευταία μαύρη γάτα» κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» Το πρόγραμμα αυτό ήταν μία παραγωγή της Ορχήστρας των Χρωμάτων, που παρουσιάστηκε στις 17 Μαρτίου του 2003 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

Πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί. Με Δάφνη και Ιουλίτα και με τους άλλους άξιους μουσικούς για μια παράσταση για παιδιά και μεγάλους. Αλλά ο Βόλος πέφτει λίγο μακρυά... Έτσι, εύχομαι τα κάλλιστα και απροκατάληπτα! Διότι η Μαύρη Γάτα, και δη η Τελευταία, καιροφυλακτεί!..

1 σχόλιο:

P. Kapodistrias είπε...

Αυτές είναι Ειδήσεις με όλη τη σημασία του όρου! Με το καλό! Και πάντα στην πρωτοπορία!




ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΩΝ ΤΙ-ΒΙ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ.-

Related Posts with Thumbnails