Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΘΕΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Κείμενο - Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης συζήτησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε γεύμα εργασίας με Ευρωπαίους Πολιτικούς.
Την συνάντηση των Ευρωπαίων Πολιτικών διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πόλης το «Ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία», ανεξάρτητος φορέας Τουρκικής επιτροπής με στόχο την προώθηση της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της Τουρκίας. Στο ίδρυμα αυτό προεδρεύει ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Φιλλανδίας Martti Ahtisaari ο οποίος είναι και κάτοχος του βραβείου Νομπέλ ειρήνης για το 2008. Μετέχουν σε αυτό κυρίως πρώην πολιτικοί όπως ο Marcelino Oreja Aguirre πρώην υπουργός εξωτερικών της Ισπανίας, η Ιταλίδα πρώην υπουργός Emma Bonino, o Albert Rohan πρώην υφυπουργός των εξωτερικών της Αυστρίας, ο Hans van den Broek πρώην υπουργός εξωτερικών της Ολλανδίας. Επίσης στο ίδρυμα μετέχουν ο Michel Rocard πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, o Kurt Bidenkopf πρώην πρωθυπουργός της Σαξονίας στη Γερμανία και άλλοι πολιτικοί.

Μετά από εισήγηση του Προέδρου Martti Ahtisaari στη συζήτηση που ακολούθησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έθεσε ως επείγουσα προτεραιότητα, την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή σε οποιοδήποτε τοπικό πανεπιστήμιο δεν αποτελεί λύση. Οι πρώην πολιτικοί ηγέτες θέλησαν να ενημερωθούν για διάφορα θέματα, στα οποία ο Πατριάρχης απάντησε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές για το πώς έχει η κατάσταση των πραγμάτων. Να σημειωθεί ότι κατά την επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Φιλλανδία το 1995 ο τότε πρόεδρος της χώρας Martti Ahtisaari είχε παραθέσει επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου περισσότερα νέα έχεις εσύ από την πορεία και την δράση του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την ιστοσελίδα του Θρόνου.
Ευτυχώς που μας πληροφορείς σχεδόν με όλα τα τεκταινόμενα στο Φανάρι.
Νομίζω ότι θα άξιζε να είχες αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα των δημοσίων σχέσεων του Πατριαρχείου μας.
Να σε έχει ο Θεός καλά.
Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, σε ποιόν να πρωτοπώ μπράβο; στο Πατριάρχη του γέους που αγωνίζεται και τα καταφέρνει με υπομονή και επιμονή; ή στους τούρκους που ξέρουν τι θέλουν και πώς να το πάρουν; από πολλές απόψεις, αυτή η ανάρτηση είναι ωραία και σημαντική!

Ανώνυμος είπε...

να δούμε αν θα τους πει κάποτε ότι μόνο η ορθοδοξία είναι η μία αγία καθολική και αποστολική εκκλησία

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην το πει...Ο Πατριάρχης μας είναι "πολιτικός"...Ξέρει να χείρείζεται τέτεοιες καταστάσεις...ΚΞέει τι κάνει...Ας τον αφήσουμε ήσυχο να επιτελέσει το έργο του...Δεν βλέπετε που οι Τούρκοι τον κυνηγάνε συνέχεια?Γιατί?Γιατί γνωρίζουν τον Εθνικό ρόλο που παίζει ο Πατριάρχης ...Για το συμφέρον της Ελλάδας...Του γένους...Εχουν φαγωθεί οι Τούρκοι να τον πεταξουν από εκεί..Ετσι λοιπόν εις πείσμα των Φανατικών Τούρκων ο Πατριάρχης να μείνει εκεί και να διεκδικήσει τα πάντα....Και την Σχολή να ανοίξει, και για την μειονότητα...Για τα πάντα...
Να μείνει εκεί ιατί είνια ο μόνος που θεσμικά τουλάχιστον μιλάει ακόμα για Ελλάδα και ορθοδοξία μέσα στην καρδια του Λύκου"
Καλή δύναμη στον Πατριάρχη μας...Καλη υπομονή να έχει...Ας τον φωτίσει ο 'θεός να κάνει τα καλύτερα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία μας...
Με τιμή

Ανώνυμος είπε...

αφού δεν είναι!!! ξέχασέ τα αυτά!! ποιός σου τα είπε;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι μανία ειναι αυτή με τις δραστηριότητες του πατριάρχη ανεξήγητο. Δεν μας λέτε και ποιά ειναι η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ προσφορά του στη χώρα μας. (εκτός από τις προσευχές....)

Ανώνυμος είπε...

Προσφάτως το είπε σε θρασείς φονταμενταλιστές "ηγουμένους" εν Αγίω Όρει! Μίλησε για το πλήρωμα της Αληθείας! Και ότι τοις φρονίμοις ολίγα! Αλλά φρόνιμοι άραγε οι "πνευματικοί...!!!" αυτοί γέροντες...????;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πατριάρχης οικουμενιστής...

Related Posts with Thumbnails