Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΜΝΟΜΕΝ...

Στα τραύματα και στις προσδοκίες της Ρωμηοσύνης της Πόλης, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την εορταστική εκδήλωση για τη μαθητιώσα νεολαία της Ομογένειας της Πόλης στην Κοινότητα των Αγίων Αποστόλων Φερίκιοϊ στο ΕΡ.Θ.Ο. (Ερασιτεχνικός Θεατρικός Όμιλος Νέων).
Ο Πατριάρχης τόνισε ότι οι ελπίδες και τα οράματα της Ρωμηοσύνης αναπτερώνονται με την είσοδό μας στο νέον έτος.
«Σήμερα όλη η ανθρωπότης, όλος ο κόσμος, περνάει μία κρίση και έχει ένα μεγάλο τραύμα. Και αυτό προέρχεται από την απληστία μας, από την εγωϊστική συμπεριφορά μας, από την διάθεσή μας να μη βάζουμε όρια στις επιθυμίες μας, στις επιδιώξεις μας και στις απολαύσεις μας. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αλλά πάντοτε υπάρχει χρόνος και περιθώριο για ελπίδες, για προσδοκίες, για βελτίωση της καταστάσεως. Πριν από σαράντα χρόνια σκότωσαν έναν μαύρο, έναν έγχρωμο, στην Αμερική. Ήταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος είχε ένα όνειρο, ένα όραμα, μια ελπίδα. Και την ελπίδα του αυτή την έτρεφε και τη ζωογονούσε η βαθειά πίστη στον Θεό, ο οποίος είναι Θεός της αγάπης, αλλά και της δικαιοσύνης. Πίστευε στα δίκαια των εγχρώμων συνανθρώπων του, των συμπατριωτών του. Πέρασαν σαράντα χρόνια από τότε που τον σκότωσαν και σήμερα έχουμε έναν νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έγχρωμον! Που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα, τα δίκαια αιτήματα, οι δίκαιες ελπίδες και προσδοκίες πραγματοποιούνται. Και εμείς εδώ δεν αποκάμνομεν, παρά τα τραύματα και τις πικρές εμπειρίες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, εμείς περιμένουμε και επιμένουμε για το καλύτερο αύριο. Συγκεντρώσεις όπως η αποψινή, γύρω από τον ενανθρωπήσαντα Κύριό μας, ενισχύουν αυτές τις ελπίδες μας, τις ζωογονούν».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι τα θέλει αυτά;;
είναι κανείς που πιστεύει πως θα αλλάξει κάτι επειδή κάποιος ψίθηκε πιο πολύ κάποιο καλοκαίρι;; ο άνθρωπος μας έφαγε με την λευκή του μισή καταγωγή. μαύρος με λεύκο σχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

Αξιος...
Να ζήσει ο Πατριάρχης μας...
Να ζήσει...

Related Posts with Thumbnails