Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

"ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ"


Ρεπορτάζ-φωτό: Ν. Μαγγίνας
Με την παρουσία αρχηγών και εκπροσώπων διαφόρων Χριστιανικών δογμάτων και άλλων θρησκειών και πλήθους επισήμων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου του Yusuf Sağ, Χωρεπισκόπου των Συροκαθολικών της Πόλης, με τον τίτλο: « Μία ζωή αφιερωμένη στο Θεό».

Την πρώτη αυτή έκδοση χαιρετίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με μήνυμά του, με το οποίο συγχαίρει τον συγγραφέα του βιβλίου για την μέχρι τώρα δραστηριότητά του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ως θρησκευτικός ταγός διανύσατε αμέτρητες δύσκολες φάσεις, υπερπηδήσατε τις υλικές και πνευματικές δοκιμασίες και, φθάνοντας στο βαθμό του Χωρεπισκόπου, βιώσατε και γίνατε μάρτυρας γεγονότων, τα οποία, όπως καταγράψατε, αποτελούν πλέον οδηγό και κατευθυντήριο γραμμή για τις επόμενες γενεές».

Κατά την εκδήλωση, ο Χωρεπίσκοπος Yusuf Sağ αναφέρθηκε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη παρουσία του, καθώς και στο έργο του, με ξεχωριστή αναφορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο Διαθρησκειακό Διάλογο.


φωτό:

- (από αριστερά) Ο διακεκριμένος αρθρογράφος Τζενγκίζ Τζαντάρ, ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης Γιουσούφ Τσετίν, ο Αρμένιος Αρχιεπίσκοπος Αράμ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιραββίνος της Τουρκίας Ισάκ Χαλέβα, ο Νούντσιος του Βατικανού Αντόνιο Λουτσιμπέλλο, η σύζυγος του αρθρογράφου και ο χωρεπίσκοπος Γουσούφ Σαγ.

- Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πλαισιωμένος (από αριστερά προς τα δεξιά) από τον Αρμένιο Αρχιεπίσκοπο Αράμ, τον Νούντσιο του Βατικανού, τον χωρεπίσκοπο Γιουσούφ Σαγ και ο Καθολικός Επίσκοπος των εν τη Πόλει Καθολικών Λουί Πελάτρ.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΟΥ ΔΗ ΤΙ ΚΑΛΟΝ Η ΤΙ ΤΕΡΠΝΟΝ ΑΛΛ' Ή ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟ ΑΥΤΟ...

Ανώνυμος είπε...

ήθελα να ήξερα τί άλλο απαιτούν οι κανόνες για να καθαιρεθεί κάποιος

Ανώνυμος είπε...

μυαλό! χαχαχα...

Ανώνυμος είπε...

Και μετά ο Βαρθολομαίος θέλει να του συμπαραστεκόμαστε γιατί αγωνίζεται στην Πόλη, στο Φανάρι! Ποιο φανάρι; Έσβησε και όσο ο Βαρθολομαίος ζει δεν υπάρχει ελπίδα να ανάψει.

Τι να πει κανείς; Η σύγχυση, η Βαβέλ, ο συγκρητισμός του Βαρθολομαίου είναι λίαν επικίνδυνος. Σε παλαιότερους καιρούς θα είχε ήδη αποκοπεί ως αιρετικός από το σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αλλά αν αυτός παρεκκλίνει επικίνδυνα, δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένας επίσκοπος με θάρρος να τον ελέγξει, να σταματήσει το μνημόσυνο, να τον επαναφέρει στην τάξη ή αν δεν μετανοεί να τον αποκόψει από το σώμα της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Ενας επισκοπος αξιζει στην εκκλησια σας και αυτον θελετε να τον καθαιρεσετε. Σαν εβραιοι κανετε

Ανώνυμος είπε...

με ωραία παρέα φωτογραφίζεται ο βαρθολομαίος. ωραια τα λεει ο ανώνυμος 9.05 αλλά που να καταλάβουν τα παπαγαλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ!!! ΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ(ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ ΣΥΜΠΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ)!!!! ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΕΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

κουφιοκεφαλάκηδες!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά δεν πάτε να μοιράσετε τον ορθόδοξο τύπο καλύτερα και να αφήστε τους επισκόπους να κάνουν τη δουλειά τους, μέχρι να γίνετε εσείς επίσκοποι.

Ανώνυμος είπε...

κι εσύ φίλε 6.23΄, αν δεν σου αρέσουν οι κανόνες και η Παράδοση της Εκκλησίας, καλύτερα να αφήσεις εμάς και να ενωθείς με τους ουνίτες

Ανώνυμος είπε...

Οπα ρε 26 Ιανουάριος 2009 1:24 μμ, σιγα μην σπασεις τα αβγα. Αν παει με τους ουνιτες εχει περισσοτερες πιθανοτητες να σωσει την ψυχή χου. Οι ουνιτες αυτό που κάνουν είναι να προσπαθουν να ενωσουν και όχι να χωρισουν. Τετοιοι βλακες που να ο καταλαβαιτε.
Μιλατε κι ολας για χριστιανισμο παλιο Ταλιμπαν, εβραιοι.

Ανώνυμος είπε...

αυτά θα πιστεύει και ο Πατριάρχης. ελπίζω λοιπόν ο Πατριάρχης και όσοι ενστερνίζονται τις συμπεριφορές του να ενσωματωθούν στους ουνίτες με τους οιποίους δεν έχουν διαφορές παρά μόνο διοικητικές και να αφήσουν τους υπόλοιπους να ακολουθούν την Παράδοση της Εκκλησίας

Ανώνυμος είπε...

Aφου λοιπον οι ουνιτες δεν εχουν διαφορες, παρα μονο διοικητικες, ακολουθουν της Παραδοση της Εκκλησιας.
Ξερεις να μου πεις: τί ειναι η Παραδοση της Εκκλησιας?

Related Posts with Thumbnails