Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



Κείμενο - Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Ευχαριστίες της νέας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και επίσκεψη του νέου Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Άγκυρα, στο Φανάρι
Ο νέος Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Άγκυρα James F. Jeffrey επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνοδευόμενος από την Γενική Πρόξενο της Αμερικής στην Πόλη Sharon Anderholm Wiener. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που διήρκεσε μία ώρα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης. Ο Πρέσβης διαβεβαίωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το συνεχές ενδιαφέρον και τη στήριξη της Ουάσιγκτον και τόνισε ότι θα διαβιβάσει τα συζητηθέντα στους αρμοδίους της νέας Κυβέρνησης Ομπάμα.

Εξ άλλου, ευχαριστήρια επιστολή έστειλε η νέα Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Χίλαρι Κλίντον στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Hillary Rodham Clinton
Νέα Υόρκη

Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών
Ουάσιγκτον, 9 Ιανουαρίου 2009

Παναγιώτατον Βαρθολομαίον
Αρχιεπίσκοπον Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης
και Οικουμενικόν Πατριάρχην.

Παναγιώτατε,

Σας ευχαριστώ διά το ωραίον και φιλόφρον γράμμα σας, διά του οποίου με συγχαίρετε επί τω εξονομασμώ μου ως Υπουργού Εξωτερικών. Είμαι ευγνώμων διά τας ευλογίας και τας προσευχάς σας και προσβλέπω προς την ευκαιρίαν να υπηρετήσω την χώραν μου κατά ένα νέον τρόπον.
Μετά θερμών προσρήσεων και των καλυτέρων των ευχών μου διατελώ,

Ειλικρινώς υμετέρα
Hillary Rodham Clinton



Εξ άλλου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχτηκε και το νέο Πρέσβη της Εσθονίας Αϊβο Οράβ, με τον οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας, καθώς και την θέση και τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ορθοδοξία. Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Κωνσταντίνος, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από την Εσθονία, όπου τέλεσε τις χειροτονίες δύο νέων Αρχιερέων της Ορθοδόξου Εσθονικής Εκκλησίας ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Φωτό:

- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον νέο Πρέσβη των Η.Π.Α και την Γενική Πρόξενο της Αμερικής στην Πόλη.

- Πατριάρχης και Πρέσβης των Η.Π.Α.

- Ο Πρέσβης των Η.Π.Α. ξεναγείται στο Φανάρι από τον Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αρχιμ. Βαρθολομαίο και τον Πατριαρχικό διάκονο Νήφωνα (από το Σικάγο).

- Ο Πατριάρχης και ο Γέρων Δέρκων με τον Πρέσβη της Εσθονίας.

3 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Τι άμεση και αποκλειστική πληροφόρηση από την Πόλη των Πόλεων είναι αυτή!!!

Εξελλίσσεσθε, αγαπητέ, στην κατεξοχήν πηγή μας για τα τεκταινόμενα εν τη Κωνσταντίνου Πόλει και δη τω Φαναρίω!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά είχα γράψει προ ημερών ότι θα άξιζε να είχες ορισθεί επί των δημοσίων σχέσεων και γενικά επί της επικοινωνίας του Οικουμενικού Θρόνου.
Το ιστολόγιο του Πατριαρχείου έχει ελάχιστα από τα γεγονότα του Φαναρίου.
Πολλές φορές έβλεπα και βλέπω όταν ευρισκόμουν στην Πατριαρχική Αυλή αλλά και αλλού τον κ. Ν. Μαγγίνα να συνοδεύει τον Παναγιώτατο, τον οποίο θεορούσα ως επίσημο φωτογράφο του Πατριαρχείου όμως τώρα διαπιστώνω ότι είναι και εξαίρετος δημοσιογράφος.
Η συνεργασία σας μας προσφέρει αυτά τα ωραία αποτελέσματα.
Σας συγχαίρω διότι μας κρατάτε σε επαφή «στενή» με το Πατριαρχείο μας και τον Πατριάρχη μας.
Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

Η Κλίντον απάντησε σε ευχετήριο γράμμα του πατριαρχη (γραφε γλύψιμο). γιατι εγινε τετοιο θεμα ανάρτησης; Και εν παση περιπτώσει γιατι δεν εγκαθίστασαι στην Κωνσταντινούπολη κ. Ανδριόπουλε;

Related Posts with Thumbnails