Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ!



Δυσαρέσκεια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και τριγμούς στο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον προκαλεί η σύγκρουση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, δικηγόρου κ. Χάρη Κονιδάρη με την Ιερά Σύνοδο. Αιτία της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών στάθηκε η απόφαση που έλαβε τον περασμένο Ιούλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) να απολύσει τον κ. Κονιδάρη από την έμμισθη θέση του δικηγόρου της Νομικής Υπηρεσίας της Συνόδου που κατείχε παράλληλα με αυτή του επικεφαλής του αρχιεπισκοπικού Γραφείου Τύπου.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου, ο οποίος θεωρώντας ότι αδικαιολογήτως διακόπηκε η συνεργασία του, κατέθεσε αγωγή κατά της Ιεράς Συνόδου (επομένως και εναντίον του προέδρου της και προϊσταμένου του στην Αρχιεπισκοπή, κ. Ιερωνύμου) με την οποία ζητεί συνολική αποζημίωση περίπου 60.000 ευρώ. Η «σύγκρουση» έφτασε την περασμένη εβδομάδα και στη ΔΙΣ, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για τις ενέργειες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δώδεκα συνοδικοί μητροπολίτες εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Αρχιεπίσκοπο και έκαναν λόγο για «λυπηρό γεγονός».
Στην αγωγή του, ο κ. Κονιδάρης, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι παρείχε νομικές συμβουλές στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για σημαντικά ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, όπως το θέμα των ταυτοτήτων, η κρίση με το Πατριαρχείο, η υπόθεση της «κάθαρσης» στην Εκκλησία, η εξομολόγηση των μαθητών στα σχολεία και ο «γάμος» των ομοφυλοφίλων. «Ενεχείριζα προς τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο αυστηρώς προσωπικά σημειώματα λόγω του άκρως εμπιστευτικού χαρακτήρα των θεμάτων που χειριζόμουν», υπογραμμίζει. «Ηταν μια επαγγελματική σχέση χωρίς αντίκρισμα», υποστηρίζει στην «Κ» ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Οικονομικής Υπηρεσίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, και προσθέτει: «Δεν είναι θέμα ποιου συνεργάτης ήταν. Σταμάτησα τη μισθοδοσία διότι διαπίστωσα ότι δεν προσφέρει υπηρεσίες. Οταν το ζήτημα έφτασε στη ΔΙΣ διαπιστώθηκε ότι παρατύπως είχε προσληφθεί και αποφασίσθηκε η λύση της συνεργασίας».
Η «υπόθεση Κονιδάρη» συζητείται πλέον έντονα στους διαδρόμους του συνοδικού μεγάρου και προβληματίζει πολλούς ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ταυτόχρονα φαίνεται να προκαλεί και κλυδωνισμούς στο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, στενός συνεργάτης του κ. Ιερώνυμου, χωρίς θεσμικό ρόλο, φέρεται να στηρίζει τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής. «Είναι πρωτοφανές γεγονός ο διευθυντής του αρχιεπισκοπικού Γραφείου Τύπου να σύρει στα δικαστήρια τον Αρχιεπίσκοπο και ολόκληρη τη Σύνοδο», επισημαίνει στην «Κ» συνοδικός μητροπολίτης. Οπως όλα δείχνουν η συνέχεια της υπόθεσης θα γραφτεί στο ακροατήριο...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την «αυλή» του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου δεν περίμενα και κάτι το καλύτερο. Δυστυχώς κάποιοι διακονούν την Εκκλησία μόνο όταν λαμβάνουν παχυλό μισθό και τιμές. Είναι και αυτό ένα από τα νέα «φρούτα» της εκκλησιαστικής διοικήσεως δεν ψάχνουν να βρουν αυτούς που με ανιδιοτέλεια θα διακονήσουν την εκκλησία αλλά αυτούς που θα είναι κόλακες και υποστηρικτές της όποιας άποψής τους. Έξω οι μισθωτοί από την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι εχθροί του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου δεν ανέχονται πλέον και τους συνεργάτες του...
Κατάντημα γι ατην εκκλησία μας...
Τόσο πολύ σας "πείραζε" ο Μακαριστός που και αυτούς ακόμα τους στενούς του συνεργάτες θέλετε να τους απολύσετε?
Ντροπής πράματα Μακαριοτατε...
Στην υπόληψή μου είχα πολυ ψηλά τον Ιερώνυμο , μα ύστερα από αυτό καταλαβαίνω ότι και αυτός είναι μία από τα ίδια...Δυστυχώς οι φόβοι μερικών εκπληρώθηκαν...
Πολύη δυστυχώς...
Ερρωσθε.

Ανώνυμος είπε...

Ε ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ Ο ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΟΦΕΛΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ.ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΟΦΕΛΗΣΑΝ (ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ) ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΛΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΕΞΑΝΛΗΘΗΚΕ ΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΗΤΑΝ ΛΕΥΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ)ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ "ΕΝΕΧΕΙΡΙΖΕ" ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ Ο κ. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΝΕΧΕΙΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΩΣ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙΝΟΥ.

Ο. Ρ. Κ.

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στον Αρχιεπίσκοπο να καθαρίζει την αυλή του!

Ανώνυμος είπε...

Αμα θέλει να καθαρήσει την αυλή του ,πρώτος ο ίδιος να σηκωθεί και να παραιτηθεί...Δεν εχουμε Αρχιεπίσκοπο..
Εντατική....
Ο Εντατικής Ιερώνυμος...
Ερρωσθε

Ανώνυμος είπε...

όσοι ορφανοί του μακαριστού Χριστοδούλου τι να σας πω; ο Χριστόδουλος σας άρεσε δικαίωμά σας, δεν άρεσε όμως στους θεολόγους, ο νυν αρχιεπίσκοπος δεν σας αρέσει, αρέσει όμως στους θεολόγους (δεν εννοώ φυσικά εκείνους που δεν πέτυχαν άλλη σχολή και κατέληξαν θεολόγοι). οπότε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας ασχολείται με το αντικείμενό του και στην Εκκλησία δεν θεολογεί ο κάθε άσχετος όπως στο νοσοκομείο δεν μιλά παρά μονο ο γιατρός αν και μια νοσοκόμα μπορεί να είναι πιο όμορφη. τι να κάνουμε υπάρχει λογική σειρά που καθοδηγεί τα πράγματα σ'αυτό τον κόσμο και ας μη μας αρέσει.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά εμένα δεν μου αρέσει ο "Αντώνης", δεν του ξανα βάζω ανάρτηση.Ε, Παναγιώτη?
Να μην μιλησουμε καλύτερα για το ποιος ήταν καλύτερος θεολόγος?
Ας δει κάποιος το Οσιακό τέλος του Χριστόδουλου.Μόνο σε βίους Αγιων συναντούμε τέτοια πνευματικότητα.
Συγχωρείστεμε αδελφοί μου...
Καληνυχτα και ο Θεός μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

άλλο είπα άλλο κατάλβες. πάντως όσοι δεν είμαστε θεολόγοι δεν έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε στην Εκκλησία, δεν είναι γήπεδο μπάσκετ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αντώνη αυτό που λες είναι δόγμα στην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, δηλ.Δεν μιλανε οι πιστοι για την εκκλησία αλλά μόνο οι κληρικοί...Δεν εχουν το δικαιωμα οι πιστοί...Μονο οι κληρικοί...Αμα εισαι Ρωμαιοκαθολικός να μας το πειτε να μην ξανα μιλησω διοτι μετα μιας και δευτερας νουθεσιας παραιτου!!!
Αμα δεν ξέρεις να μην μιλάς λοιπόν, όχι αν δεν είσαι θεολόγος...Τρομάρα σου...

Ανώνυμος είπε...

καλά του έκανε του αρχιεπίσκοπου. αν εχει δίκηο θα το βρεί στα δικαστήρια.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω ΕΚΘΥΜΩΣ με τον Ο.Ρ.Κ.
Πράγματι ΟΛΕΣ οι συμβουλές αυτού του κυρίου ΥΠΗΡΞΑΝ καταστροφικές για το ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΟ! Τον οδήγησαν σε καταστάσεις πολύ άσχημες! Τον κατέστρεψαν στην κυριολεξία. Και κάτι άλλο ο Χ., όταν ανέβηκε στο θρόνο ΠΟΣΟΥΣ Σεραφειμικούς άφησε;
ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΉ ΑΥΤΉ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΕΊ Η ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΊΑ ΣΕ ΈΓΓΑΜΟ ΚΛΗΡΙΚΌ ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΜΌΝΟ, ΕΠΕΙΔΉ ΉΤΑΝ ΦΊΛΟΣ ΤΟΥ:Για να μην αναφερθώ σε άλλες επιλογές. Έκαμε επίσκοπο 34άρη, όπως άλλωστε είχε γίνει κι αυτός!
Είπαμε ΑΦΗΣΤΕ τον στην ησυχία του
μια και σε 5 μέρες κλείνει χρόνος από το θάνατό του. Αλήθεια, γιατί το μνημόσυνό του να μη γίνει στις 25-1, πριν να χρονίσει και γίνεται μετά; Αυτό μόνο να μας εξηγησει ο
Αρχιεπίσκοπος, που το εισηγήθηκε κι έγινε δεκτό δηλ. 1-2!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ(ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΤΟ ΓΕΝΟΣ), ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΑΦΕΡΜΟΣ????

Ανώνυμος είπε...

κύριε ανώνυμε δεν σου λέω τι είμαι γιατί αυτό το τακτοποίησα με το θεό μου και δεν αφορά εσένα. πάντως όποιος δεν είναι θεολόγος δεν μπορεί να μιλήσει στην Εκκλησία, και αυτό ανεξάρτητα από την ιερωσύνη. για να γίνει η Εκκλησία ορθόδοξη πρέπει εμείς οι πιστοί να καταλάβουμε τα όρια μας. πήγαινε στο δικαστήριο και μίλα και πες μας τι θα πάθεις! είναι ντροπή ότι παντού σεβόμαστε την τάξη εκτός από την Εκκλησία όλοι μας ξέρουμε τα πάντα.
έλεος! ζητείται σιωπή!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες που είπαν ότι οι συμβουλές του προς τον μακαριστό Χριστόδουλο ήταν λανθασμένες. Πραγματικά, η στάση της εκκλησίας στο θέμα των ταυτοτήτων ήταν επιζήμια για την ιδία, καθώς έδωσε εικόνα υποστηρικτή των πλέον παρωχημένων και φονταμενταλιστικών αντιλήψεων. Εντωμεταξύ αυτό που δεν έχω καταλάβει, και δε το λέω σαν πολιτικό σχολιασμό αλλά μόνο σαν απορία για την στάση του μακαριστού, είναι γιατί επί της πρώτης κυβέρνησης που εισηγήθηκε την μη αναγραφη του θρησκεύματος ο αρχιεπίσκοπος έκανε ιερό πόλεμο, ενώ οταν άλλαξε κυβέρνηση, και η νέα κυβέρνηση επέμεινε στο να μην αναγράφεται το θρήσκευμα, ο αρχιεπίσκοπος δεν είπε τίποτα και πέρασε έτσι το θέμα. Αντιφατική στάση. Χωρίς να θέλω να κάνω πολιτικό σχολιασμό επίσης,απλά να εκφράσω μια θετική εντύπωση, θα πω ότι μου είχε κάνει καλή εντύπωση η συνεπής στάση και η σοβαρότητα της πρώην υπουργού κυρίας Γιαννάκου, η οποία είχε δηλώσει ότι δεν θα υπογράψει για τις ταυτότητες και η οποία για το βιβλίο της ιστορίας της έκτης δημοτικού δήλωσε ότι θα το κρίνουν οι επιστήμονες και δεν ενεπλάκη σε κριτική του παρόλο που της στοίχισε ψήφους συντηρητικών ψηφοφόρων και τελικά της κόστισε την καρέκλα και το κοινοβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

Απο κατι τετοιους σαν κι εσας υποφέρει η εκκλησία

Ανώνυμος είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/01/blog-post_8378.html

αυτά κάνει ένας ορθόδοξος επίσκοπος!

Related Posts with Thumbnails