Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΕΒΙΔΕΣ

Κείμενο - φωτό: Ν. Μαγγίνας
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστησαν σε δείπνο (iftar), στo πλαίσιo του Ιερού μήνα της νηστείας των Αλεβίδων.
Στο τέλος της βαρυσήμαντης ομιλίας του Πρωθυπουργού οι ιθύνοντες του Ιδρύματος των Αλεβιδων τού πρόσφεραν ένα καλάθι με μήλα παραγωγής των γερόντων θρησκευτικών λειτουργών του Αλεβιδισμού.
Ο Πρωθυπουργός μοίρασε από αυτά τα μήλα σε υπουργούς και άλλους επισήμους και φυσικά στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την αναφορά του κατά την Πρωτοχρονιά όπου εξήρε τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και προσπάθειές του για την τραγική κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο Πατριάρχης συνεχάρη και δια ζώσης τον Πρωθυπουργό, στο τέλος της εκδήλωσης, για τις ενέργειές του με στόχο την επικράτηση της ειρήνης.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βλέπετε τι μπορεί να κάνει ο ανθρωπος (οποιος και αν ειναι) για να κρατήσει τη θέση του; Δεν καταλαβαίνω την λογική τόσης προβολής του πατριαρχη που παρέστη στη γιορτή μιάς αιρεσης(;) των μωαμεθανών μαζύ με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Θα μπορούσε κανείς να πει πολλά πράγματα σχετικά και καθόλου κολακευτικά για το θεσμό.

Ανώνυμος είπε...

Τι υποκρισία Θεέ μου...
Και εδώ, πολιτική?
Χρειάζεται ο εκκλησιαστικός ηγέτης να ασκεί πολιτική?
Τα μήλα μήλα, κια η σκάφη σκάφη Παναγιώτατε...
Την ευχή σας...
Καλή και ευλογημένη χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφόρησε ο π. Γκοτσόπουλος βιβλίο για την συμπροσευχή με αιρετικούς. Περιμένω σχόλιό σου ...

Ανώνυμος είπε...

και ο Κύριλλος με το ίδιο περιεχόμενο! Περιμένουμε εναγωνίως όχι απλό σχόλιο αλλά σοβαρές βιβλιοκριτικές...

Ανώνυμος είπε...

ο π. Κύριλλος Κωστόπουλος έβγαλε αυτό το βιβλίο, όχι ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

να σας κάνουμε πατριάρχες να ηρεμίσουμε. τι λέτε; ο καθένας θέλει να πει την άποψή του. πηγαίντε πρώτα στην Τουρκία, και ελάτε με τους δυο παπάκες να μας πείτε ό,τι φωτιστείτε. τότε θα σας ακούσουμε γιατί θα ντρέπεστε να μιλήσετε!

Ανώνυμος είπε...

Του Γκοτσόπουλου έχει τίτλο "ου δη αιρετικοίς συνεύχεσθε" και το έχει στη βιτρίνα ο Μεθενίτης ! Του Κύριλλου τι τίτλο έχει ;

Ανώνυμος είπε...

όσοι δεν έχετε άλλα βιβλία να διαβάζετε εκτός απ' αυτά, να πάτε να μαζέψετε τις σταγόνες της βροχής ή μετρήστε τα αστέρια το βράδυ!

Related Posts with Thumbnails