Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Kαλή χρονιά από το Φανάρι αγαπητοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού. Σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θ. Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών του Θρόνου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Αθανασίου, Λύστρων κ. Καλλινίκου, Θεοδωρουπόλεως κ. Γερμανού, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και Σεβαστείας κ. Δημητρίου. Λειτούργησε ο Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Στέφανος. Διάκονος ο τριτεύων κ. Ανδρέας. Πλήθος πιστών από την Ελλάδα και την Πόλη κατέκλυσε τον Πατριαρχικό Ναό.

Μετά την Θ. Λειτουργία ακολούθησε η καθιερωμένη Δεξίωσις επί τω Νέω Έτει στην Αίθουσα του Θρόνου. Τον Πατριάρχη προσεφώνησε εκ μέρους της Ιεραρχίας του Θρόνου ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος. Είπε για την έννοια του χρόνου απίθανα πράγματα! Με αναφορές στην σύγχρονη φιλοσοφία και τέχνη. Ακούγοντας τέτοιο βαθύ και πυκνό σε νοήματα λόγο μένεις εκστατικός! Το επεσήμανε και ο επόμενος ομιλητής, ο κ. Δημήτριος Φραγκόπουλος, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους, ο οποίος τόνισε εξ αρχής την πρόθεσή του να μας "προσγειώσει στην πραγματικότητα, δηλ. στα προβλήματα της Ομογένειας". Και ο Φραγκόπουλος ήταν συναρπαστικός. Ενώ είναι γέροντας πια, μου έκανε εντύπωση με τι ρεαλισμό βλέπει τα πράγματα και πόσο ορθολογικές λύσεις προτείνει.


Στο τέλος μίλησε και ο Πατριάρχης στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας, δηλ. της ηχηρής παρουσίας των Ρωμηών στην Πόλη και της υψηλής αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο σύγχρονο κόσμο. Ακολούθησε κέρασμα και ανταλλαγή ευχών μεταξύ κλήρου και λαού.

Η εορτή της πρώτης του έτους εν τοις Πατριαρχείοις

φωτό: Ν. Μαγγίνας, Π.Α.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή και δημιουργική να είναι και η νέα χρονιά σου Παναγιώτη. Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τις ανταποκρίσεις σου από το Φανάρι. Σε συγχαίρω διότι και κατά την περίοδο των διακοπών δεν παραμένεις αδρανής, αλλά προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στη Μεγάλη Εκκλησία, με αυταπάρνηση και ένθεο ζήλο. Είθε ο Κύριος να σου δίνεις πνευματικές δυνάμεις και σωματική δύναμη.
Χρόνια πολλά και καλά, καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

να κάτι όμορφο
http://athanatos.pblogs.gr/2008/12/386640.html

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Dr.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΕΙ! ΟΧΙ ΑΠΛΕΣ ΕΥΣΕΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ SUPER MARKET......

Related Posts with Thumbnails