Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Χαίρετε από τη μυροβόλο Ζάκυνθο, αγαπητοί φίλοι! Από το νησί του Αγίου Διονυσίου, από το "άνθος της ανατολής", κατά τους ξένους περιηγητές, κάτι που μας υπενθύμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στο νησί με αφορμή τη μνήμη του πολιούχου Αγίου Διονυσίου. Ο Μακαριώτατος έφτασε στη Ζάκυνθο με το πλοίο της γραμμής στις 4.30 χθες το απόγευμα. Του επεφυλάχθη θερμή υποδοχή από τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεως Ζακύνθου, στα προπύλαια του ναού του Αγίου Διονυσίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν και αρκετοί αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών που έχουν έλθει στη Ζάκυνθο για την πανήγυρι του Αγίου, προσκεκλημένοι του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου. Μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Καρθαγένης κ. Αλέξιος, οι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος, Κνωσού κ. Ευγένιος κ.α.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος προσκύνησε το λείψανο του Αγίου Διονυσίου με έκδηλη συγκίνηση. Ας σημειωθεί ότι επί σειρά ετών συμμετείχε στις πανηγύρεις του Αγίου Διονυσίου ως Μητροπολίτης Θηβών. Γι' αυτό και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο μετά την Δοξολογία επί τη αφίξει του, τόνισε πως "περίμενενε αυτή τη μέρα δέκα χρόνια"!
Τον Μακαριώτατο προσεφώνησαν και οι αρχές της πόλης, εξαίροντας το πράον του χαρακτήρος του και την σημασία της υπευθυνότητας με την οποία στέκεται ο Αρχιεπίσκοπος απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε με έμφαση πως "εάν δεν δώσουμε την μαρτυρία της εκκλησιαστικής αλήθειας, θα είμαστε τραγικές και ξεπερασμένες φιγούρες ενός αταβιστικού παρελθόντος". Ολόκληρη την αντιφώνηση δείτε στο νυχθημερόν του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια.

Μετά την Δοξολογία και το κέρασμα στο αρχοντικό Αρχονταρίκι της Μονής του Αγίου Διονυσίου, ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τους Αρχιερείς, μετέβη στον πάγχρυσο ναό της Φανερωμένης, στο κέντρο της Ζακύνθου και παρακολούθησε συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής που έδωσε προς τιμήν του η Χορωδία Ζακύνθου Η Φανερωμένη υπό την διεύθυνση του μουσικού Κώστα Μεϊντάνη. Περισσότερα δείτε εδώ. Η πρώτη μέρα του Αρχιεπισκόπου στην Ζάκυνθο έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στο πατρικό του σπίτι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη παιδιά να κάνω μια ερώτηση, γιατί πρώτη φορά μπαίνω στην σελίδα αυτή.
Είναι η ιστοσελίδα αυτή της Αρχιεπισκοπής?
Γιατί συνέχεια η Αρχιεπίσκοπος και όχι ο επίσκοπος?
Γιατί?
Είναι αυτός ο κ. Ανδριόπουλος απεσταλμένος της Αρχιεπισκοπής στην Πάτρα?
Γιατί απότι έχω ακούσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν αυτοαποκαλείται και πάσης Ελλάδος αλλά ο Αθηνών....
Εδώ στην Πάτρα τι σχέση έχει ο Αρχιεπίσκοπος?
Αμα είναι της επισκοπής το blog αυτό γιατί δεν προβά;λλεται τον Επίσκοπο Χρυσόστομο Σκλήφα?
Γιατί?
Με τιμή και στεναχώρια
Γ.Καλαμπόκας Προάστιο

Ανώνυμος είπε...

έψαξες στο μπλόγ καλά; κακώς προβάλλεται!! γιατί αυτά που κάνει τα βιώνουμε και δεν χρειαζόμαστε οι πατρινοί να τα μάθουμε από το μπλόγκ, και καλό είναι να προβληθεί ο Αρχιεπίσκοπος και όποιος άλλος έξω από την Πάτρα

Related Posts with Thumbnails