Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 2010

Κείμενο -φωτό: Νίκος Μαγγίνας
Στελέχη του Οργανισμού Πόλη – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010 επισκέφθηκαν την έδρα του Συνδέσμου Αποφοίτων του Ζωγραφείου, όπου στεγάζεται το συντονιστικό γραφείο για την Πόλη 2010 της Ρωμαίικης Κοινότητος.
Το γραφείο αυτό δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου (Σ.Α.Ζ) και σκοπό έχει την από πλευράς Ρωμηοσύνης συνεργασία, υποστήριξη και συντονισμό μεταξύ των Ομογενειακών φορέων και της Επιτροπής 2010 στο πολιτιστικό αυτό γεγονός. Ως γνωστόν η Πόλη φέρει έντονη την σφραγίδα απ’ το μακρινό αλλά και το πρόσφατο παρελθόν καθώς και το παρόν της πολιτιστικής παρουσίας και συνεισφοράς του Ρωμαίικου στοιχείου.
Η Πόλη έχει εμπλουτιστεί σε πολλούς τομείς της κοινωνικής και πνευματικής ζωής (αρχιτεκτονική, μουσική, γράμματα και τέχνες γενικότερα) από τα έργα των Ρωμηών, που συνεχίζουν να έχουν σεβαστή παρουσία στην ιστορική αυτή Πόλη των πόλεων, το σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 για την Πόλη Gürhan Ertür, ο Διευθυντής Προγραμμάτων Korhan Gümüş και άλλα στελέχη. Από πλευράς της Ρωμαίικης Κοινότητος ο πρόεδρος του Σ.Α.Ζ. Λάκης Βίγκας, ο καθηγητής Δημήτριος Φραγκόπουλος, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους, η υφηγήτρια Εύα Αλεξάνδρου – Sarlak, οι εκπαιδευτικοί Άρης Τσοκώνας και Μαρία Μπεκιάρη – Παντελάρα, ο μουσικός Στέλιος Μπερμπέρης και άλλα μέλη της Επιτροπής.
Δείτε, αγαπητοί φίλοι, τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Πόλης για το 2010 εδώ.
Τα σχόλια δικά σας... Η μόνη δική μου επισήμανση είναι ότι η Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006 έβγαλε "στον αέρα" την ελλιπή ιστοσελίδα της σχεδόν με την έναρξη του 2006! Οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει τα πάντα πολύ νωρίς...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι Τούρκοι κάνουν προσπάθειες να φανούν ΄Ελληνές, ενώ εμείς εδώ με την προχειρότητα αυτών που μας διοικούν, έχουμε γίνει "Τούρκοι".

Related Posts with Thumbnails