Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Μεθαύριο Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 5.45 μμ στην αίθουσα συνεδρίων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (πρώην ΕΛΚΕΠΑ - Δ. Υψηλάντου 1 και Ακτής Δυμαίων), όπως ήδη έχω γράψει φίλοι μου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το μάθημα των Θρησκευτικών, την οποία διοργανώνει η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Θεολόγων Πάτρας, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την διδασκαλία του μαθήματος ατο σχολείο.
Θα μιλήσουν οι θεολόγοι Όλγα Γριζοπούλου και Πηγή Καζλάρη, συγγραφείς σχολικών εγχειριδίων, ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Σταύρος Γιαγκάζογλου, και από την Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Θεολόγων Πάτρας ο Χριστόφορος Παπασωτηρόπουλος και ο Ηλίας Μαλεβίτης.
Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.
Αύριο Τρίτη στις 5 το απόγευμα και στην εκπομπή του Σκάι Πάτρας (89.4) "Πατρινός είσαι και φαίνεσαι", καλεσμένοι της γνωστής δημοσιογράφου και συμβούλου επικοινωνίας Ζέττας Ζάχου θα είναι οι θεολόγοι Ηλίας Μαλεβίτης και Γιώργος Μάλφας, οι οποίοι θα αναφερθούν στην πρωτοβουλία για την ημερίδα και γενικότερα στα Θρησκευτικά στο σύγχρονο σχολείο.
Αξίζει να επισημάνω πως πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση - συζήτηση για το θέμα στην Πάτρα, μετά τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας περί απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails