Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

- Δήμαρχος Πατρέων και Νομάρχης Αχαΐας αποχώρησαν, με ...ελαφρά πηδηματάκια, από την εκδήλωση προς τιμήν του Πατριάρχου στο Πανεπιστήμιο την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου το βράδυ. Αυτά δεν γίνονται πουθενά, φίλοι μου, για όποιον καταλαβαίνει. Γράφτηκε ότι ο Δήμαρχος πήγε να ...επιβλέψει τα του δείπνου που θα ακολουθούσε σε κέντρο στο Καστρίτσι. Ανόητη δικαιολογία. Αρχηγοί κρατών δεν αφήνουν ούτε λεπτό τον Πατριάρχη, τον συνοδεύουν πάντα τιμητικώς, κι εδώ οι τοπικοί άρχοντες αποχώρησαν πριν μιλήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης! Αυτά βέβαια είναι τα εν Πάτραις, όπως έχουμε πει μυριάκις.
- Το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι αυτοί που ...διαγκωνίστηκαν στην Πάτρα για να δουν τον Παναγιώτατο και να πάρουν την ευχή του και γενικώς να φαίνονται, είναι οι μέχρι χθες πολέμιοί του! Άνθρωποι, της "Εκκλησίας" πάντα, που μιλούσαν ανοιχτά - παρασκηνιακά φυσικά - εναντίον και του Πατριάρχου και του Φαναρίου. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φαίνεται τελικά πως αποδείχθηκε σταθερότατη αξία στο... χρηματιστήριο των αξιών!
- Πάλι διάβασα σε τοπικές εφημερίδες περί ρόλου της Πάτρας ως κέντρου διαχριστιανικών και διαθρησκευτικών διαλόγων και τα τέτοια. Ευτυχώς ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος δεν τα λέει, διότι απ' ό,τι φαίνεται και δεν πιστεύει σε αυτά - έχει την άποψή του ο άνθρωπος. Οι υπόλοιποι, δημοσιογράφοι και κάποιοι ...μεγαλοσχήμονες γιατί αναμασάνε πράγματα που δεν γίνονται εδώ;
Ο Πατριάρχης θα έπρεπε να μας παραδειγματίσει, αλλά... προτιμούμε γενικώς την Κυρίλλεια λογική της περιχαράκωσης! Ήτοι της πλήρους απομόνωσης εν 21ω αιώνι!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, ήλθε ο Πατριάρχης μιά βόλτα στην Πάτρα, οι Αρχές έκαναν τον τζερτζελέ τους,όπως τον έκαναν, μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Τό θέαμα μέτρησε, όχι η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Είδα και εγώ από τις φωτογραφίες που έχει η ιερά Μητρόπολη, κάποιους από την άρχουσα τάξη, οι οποίοι έως εχθές όχι μόνο ύβριζαν τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον Πατριάρχη, αλλά και άγρια πολεμούσαν αυτό. Και τώρα τους είδα να τρέχουν πίσω Του για μια φωτογραφία μαζί Του. Μάλιστα κάποιος εξ αυτών έγραψε και στον «Εκκλησιολόγο» για να γλύψει τον Πατριάρχη. Ξέχασε όταν μετά μανίας έλεγε εναντίον του Θεσμού του Πατριαρχείου και του προσώπου του Πατριάρχου. Μακάρι η νέα στάση τους να είναι από πραγματική αγάπη και όχι από αυτά τα «πατρινά». Ως εκ τούτου οι π. Κύριλλος και Τιμόθεος κράτησαν αντρίκεια στάση.
Δυστυχώς από ότι δείχνει και το κείμενό σου κάποιοι έκαναν αγγαρεία από τους τοπικούς ηγέτες.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιο στα προηγουμενα σχόλια:
1. υπηρχε ουσία στην επίσκεψη;
2. Το κεφαλαίο Τ στην αντωνυμία μπαίνει μόνο οταν αναφερόμαστε στο Χριστό και οχι στους ταπεινούς - οπως θα επρεπε να ειναι - υπηρέτες Του

Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ό,τι πιο κομψό το να αποχωρήσουν οι τοπικοί άρχοντες από την εκδήλωση, αλλά από την άλλη ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί. Δεν είμαστε σε θεοκρατικό καθεστώς, ώστε η παρουσία ενός θρησκευτικού ηγέτη να πρέπει να παραλύει όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις των τοπικών αρχόντων. Για να κλείσω χιουμοριστικά, θα θυμάστε που η Καλομοίρα πριν την Eurovision πήγε να πάρει την ευχή του Πατριάρχη. Ο Λαζόπουλος σχολιάζοντας, είχε πει: βγήκε ποτέ ο Πατριάρχης να ευλογήσει καμιά απεργία, να δώσει την ευχή του σε κανέναν κοινωνικό αγώνα;
Θα ήθελα παρακαλώ να δημοσιευτεί αυτό το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς οι συγκεκριμένοι τοπικοί άρχοντες είναι μετά συγχωρήσεως οι οικοδεσπότες τρόπον τινά, οπότε δεν μπορούν να σηκωθούν να φύγουν όσο βαρετή και αν είναι η εκδήλωση. αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον Πατριάρχη αλλά με όποιον τιμούν!

όσον αφορά την ουσία της επίσκεψης του Πατριάρχη κρίμα που κάποιοι αδυνατούν να την πιάσουν...

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ουσία στην επίσκεψη του πατριαρχη. Φιέστα ητανε για λόγους επικοινωνιακούς. Παρατήστε μας με τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις σας.

Related Posts with Thumbnails