Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ!

Όπως το είπα φίλοι μου. Έρχεται μετά πατάγου! Απλώς τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και δεν τα προλαβαίνουμε! Οι εξελίξεις απρόβλεπτες!
Ο Πατριάρχης του Γένους όμως στερρός, κραταιός και δυνατός εν πολέμω, όπως πάντα άλλωστε!
Σήμερα χαλάει ο κόσμος! Στην κυριολεξία! Το μανιτάρι του βουνού δημοσιεύει ανοιχτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο της Φιλορθοδόξου Ενώσεως Κοσμάς Φλαμιάτος, η οποία έχει ως αποδέκτες τους πάντες (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι την Διεθνή Αμνηστεία!!!) και δια της οποίας καταγγέλλεται η προσπάθεια φίμωσης της φωνής των μελών της Ενώσεως και ουσιαστικά ματαίωσης της αποψινής εκδηλώσεως στο Patra Palace, με αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου του θεολόγου Παναγιώτη Σημάτη, που στρέφεται εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Πού είναι τώρα ο εκπρόσωπος τύπου της Μητροπόλεως Πατρών να μας πει ότι δεν τρέχει τίποτα;
Το έγραψα από την πρώτη στιγμή. Αυτοί οι κύριοι τη δουλειά τους κάνουν. Η Μητρόπολις δεν πρέπει φυσικά να παρέμβει τώρα για να ματαιώσει την εκδήλωση. Έπρεπε να είχε προλάβει τα γεγονότα. Τώρα τρέχει και δεν φτάνει... Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια επιτέλους. Το μανιτάρι τα γράφει καλά:
"Οι Μητροπολίτες οφείλουν, πέραν της επίδειξης και ισχύος, να δείχνουν πρώτα ανοχή, καρτερία, δύναμη του πνεύματος και όχι της μάχαιρας. Να αντιμετωπίζουν θεολογικά τις αντιθέσεις και όχι εξουσιαστικά. Ο τρόπος αυτός προκρίνει προτεσταντισμούς εντός της ορθόδοξης Εκκλησίας σε αντιπαράθεση με τις δικές τους «παπικές» διολισθήσεις".
Ο Μητροπολίτης Πατρών καλείται να λάβει θέση επιτέλους υπέρ του Πατριάρχη, αφού τον προσκάλεσε. Χωρίς περιστροφές. Είναι πλέον μονόδρομος. Τώρα πληροφορούμαι ότι η ανοιχτή επιστολή των αντιπατριαρχικών έχει πάει σε όλες τις Μητροπόλεις. Παντού!
Και τώρα κύριοι της Ενώσεως έρχομαι σε σας.
Δε νομίζω να θέλετε να πιστέψουμε ότι τυχαία επιλέξατε την Πάτρα και την συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποψινή εκδήλωση. Δεν είμαστε δα και τόσο αφελείς. Τον σκοπό σας, να προκαλέσετε ντόρο, ήδη τον έχετε επιτύχει. Από κει και πέρα για τις μεθόδους φίμωσης που καταγγέλλετε μην σκίζετε και τα ρούχα σας. Γιατί ανάλογες μεθόδους έχουν χρησιμοποιήσει υποστηρικτές σας σε βάρος μου μέχρι και χθες! Ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ. Ό,τι έπαθε ο κ. Σημάτης από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων υπέστην και εγώ από ομοίους σας και όχι μόνο.
Καλό σας μήνα!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς Παναγιώτη!

Μονόδρομος για το Μητροπολίτη και η στήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη (μας)και η ανδρεία μπροστά σε "οργανώσεις", όπως αυτή με την ονομασία "Κοσμάς Φλαμιάτος".

Φυσικά και δεν επέλαξαν ούτε το τόπο ούτε το χρόνο τυχαία. Αυτό έπρεπε να το έχει κατά νου το Μητροπολιτικό Συμβούλιο.

ΥΓ Όταν κανακεύονται οι- τόσες πολλές- "παρα-εκκλησιαστικες" οργανώσεις χρόνια τώρα στην Πάτρα, τώρα είναι αργά να σταματήσουν το ρου της Κ. Φ.

Αν μάλιστα πάνε να το κάνουν με τρομοκρατία και κόλπα, ε τότε θα δικαιώσουν πολιτικά μια ομάδα που παίζει πάνω στην κόκκινη γραμμή...

Ανώνυμος είπε...

αυτοί οι αντιπατριαρχικοί μαζεύτηκαν στην Πάτρα τέτοια μέρα για να διαδηλώσουν τη δευτέρα και βρήκαν πρόσχημα το ΠΟΝΗΜΑ του Σημάτη. αν θέλουν μόνο διαδήλωση ας το κάνουν χαλάλι τους ποιός τους δίνει σημασία. αλλά πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα γιατί αυτοί όπως θα μείνουν στην Πάτρα από σήμερα ίσως να έχουν νοικιάσει δωμάτια και στο Πατρα Παλας και μπορεί να επιχειρούν να "ενοχλήσουν" τον Πατριάρχη. εδώ δεν χωράνε εξυπνάδες ο Πατρών την πάτησε οπότε δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή και ας στείλει την ασφάλεια!! μην ακούσει τι λένε οι σημάτηδες για δημοκρατίες και τρίχες ο σκοπός τους δεν είναι αγνός ούτε πιτεύουν οι ίδιοι στη δημοκρατία... αντε επί τέλους!!

Ανώνυμος είπε...

Αν αληθεύει ότι οι "αντι-πατριαρχικοί" έκλεισαν έγκαιρα αίθουσα (για την εκδήλωσή τους)και δωμάτια στο ίδιο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσει ο Πατριάρχης τότε τι να πω! Μαγκιά τους από τη μια, και ...συγχαρητήρια στη Μητρόπολη από την άλλη!
Ε ρε γέλια... Θα θελα να έχω κάνει κράτηση ενός δωματίου. Πήρα τηλέφωνο αλλά δεν μπόρεσαν να με εξυπηρετήσουν. Άργησα!
Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, κάποιοι δεν θα κλείσουν μάτι...
Πάτρα είσαι θεά! Έλα να δεις τι θα πει Πατρινός...

Ανώνυμος είπε...

Και για να είναι συνεπής η Μητρόπολη Πατρών στις συνήθειες της....,εάν επιτύχει ματαίωση της εκδήλωσης, να την στείλει στους αποδέκτες με ΚΟΥΡΙΕΡ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε το βιβλίο του Σημάτη, είναι σοβαρό...

Ανώνυμος είπε...

αντιπατριαρχικοί;
οχι δα!
ψευδής και άδικος ο χαρακτηρισμός.
αντιοικουμενιστές ναι!
εναντιούμενοι στην προωθούμενη από την, ΗΠ-οκίνητη Νέα Τάξη πανθρησκεία ναι!
αλλιως θα πρέπει μέσα στους «αντιπατριαρχικούς» να ενταχθεί ο όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς ο οποίος έλεγε ευθέως τον πατρ.Ααθηναγόρα αιρετικό,ο Φωτης Κοντογλου ο όσιος της Πάρου Φιλόθεος Ζερβακος,ο πρωθιεραρχης των Ρωσων της Διασποράς Φιλάρετος ,του οποιου η αγιοκατάταξη θα γινει τον τρέχοντα μήνα και εκατοντάδες ακομα ευλαβών κληρικών και λαϊκών που αντιτίθενται στην ,κατά όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς,παναίρεση του Οικουμενισμού.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο σοβαρό όσο και ο κ.Σημάτης.Καλά αυτός ο κύριος δεν έχει τίποτε καλλίτερο να κάνει απο το να νομίζει ότι είναι ο μόνος που είναι ορθόδοξος και ο μοναδικός απολογητής της ορθοδοξίας;

Ανώνυμος είπε...

Εσεις λαλίστατε κυριε Ανδίόπουλε που σε άλλες στιγμές είστε σαν μανιτάρι σε τοποικά ΜΜΕ τωρα σε αυτό το θέμα ποια ειναι η θέση σας;
Πάντως μια βόλτα που έκανα στη Πατρα ειδα τον στολισμό και με εντυπωσίασε! Απο εσας θα περίμενα και καποια καλά λογια για όλα αυτά. Να προβάλετε τις οποιες ετοιμασίες όπως κανατε κι απο το Κιεβο! Βεβαια για να ειμαι ειλικρινής θα το περιμένω απο τη Τρίτη και μετά. Αν δεν το δω θα αποδειξετε για ακομα μια φορά την εμπάθειά σας σε ο, τι κανει ο Μητροπολίτης Πατρών!
Παντως ο Νούλης για ακομα μια φορά τασσεται υπερ του Μητροπολίτη και των ενεργειών του.
περαστικά σας!!!!!!!
ο Πατριαρχικός

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη μόλις γύρισα από υην εκδήλωση φάντασμα του Σημάτη στο Πάτρα Παλάς....Ρε γέλια...Ξέρεις πόση άνθρωποι ήσαν? 68 χωρίς τον ομιλητή....Ρε γέλια...Μιλάμε για φοβερή ξεφτίλα...Και κάποιοι μου άρεσε που την φοβόντουσαν την ομιλία.....Ηταν κάποιοι ταλιμπάν παλαιοημερολογήτες με κάτι μουστάκια μέψρι το πάτωμα κάτι γιαγιαδες με τσεμπέρια στο κεφάλι(δείγμα ευσέβειας!!!!!) και κάτι περίεργοι κανονικοί χριστιανοί....Αυτό ήταν όλο και όλο....Καραγκιωζιλίκια όσο δεν φαντάζεσαι...
Καληνύχτα...

Ανώνυμος είπε...

Πατρινό καρναβάλι για πάντα, έλα να δεις τι θα πει Πατρινός!!!
Όλη η Πάτρα χορεύει απ' το βράδυ (του Σαββάτου ενν. στον "αποκριάτικο" χορό που διοργανώνει ο Σύλλογος του Σημάτη, τιμή πρόσκλησης : 10 Ευρώ)μέχρι τ' άλλο πρωί ( που θα περιμένουμε τον Πατριάρχη!!!!)
και όταν ξανανυχτώσει κάποια ιδέα θα πέσει (μήπως συλλαλητήριο εναντίον του Πατριάρχη ;)και αντε πάλι απ' την αρχή, τρελός χορός μέχρι τ' άλλο πρωί (ενν.της υποδοχής στην Τριών Συμμάχων).

Αυτά είναι γελοία πράγματα για την Πάτρα.
Μια εκδήλωση είπε ολη κι όλη η Μητρόπολη να διοργανώσει και τα έχει κάνει....

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

έλα που είναι σοβαρό δυο τρίχες και μισή δεν κάνει

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγω χάρηκα που επανεμφανίστηκε ο misha,πολύ το πεθύμησα το παλληκάρι,με τις εμμονές του και τους ιδεαλισμούς του.Θα το προσάψω στον πατριάρχη, που εξαιτίας του ξεμυτίζουν κάτι τέτοιοι τύποι,λάγνοι και λάβροι ορθόδοξοι!

Ανώνυμος είπε...

τελικα δεν καταλαβαίνω. εχει χαθεί καθε μετρο απο τους γράφοντες και οχι μόνο; Ηρθε ο πατριαρχης, δεν ηρθε και ο μεσσίας... κανανε μια κουτη εκδήλωση κάποιοι ανόητοι δεν ειναι και σπουδαίο πράγμα. πρέπει να τρέχουμε να βρουμε τους αιρετικους από τη μία να δοξολογουμε τον πατριαρχη απο την αλλη. για κάθε σώφρονα αυτά όλα ειναι υπερβολές του χειρίστου είδους. και δεν ειναι η καταλληλότερη εποχή τώρα να βάζεις ερωτηματικά στον κόσμο ποιος ειναι αιρετικός και ποιος όχι γιατι υπάρχουν και τα θέματα της επικαιρότητας που μας πάνε αλλού ...ελεος πιά!!!

Δ.Γ.

Related Posts with Thumbnails