Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

manifesto

To περιοδικό manifesto για την πολιτική και τον πολιτισμό είναι μια τριμηνιαία έκδοση με ενδιαφέρουσα ύλη και πάντα με άποψη! Στο τεύχος που κυκλοφορεί υπάρχει ένα αφιέρωμα στον αιώνιο Νιόνιο! Στον Διονύση Σαββόπουλο! Η συνέντευξή του στους Θόδωρο Παντούλα και Κωνσταντίνο Μπλάθρα είναι όπως πάντα κατακλυσμιαία! Υπήρχε, ξέρετε, εποχή, κάπου εκεί μετά τη μεταπολίτευση, όπου κάθε συνέντευξη του Σαββόπουλου ήταν πραγματικό μανιφέστο! Τώρα βέβαια δεν είναι έτσι γιατί άλλαξαν οι εποχές. Αλλά για όσους καταλαβαίνουν ο λόγος και η σκέψη του Σαββόπουλου πάντα γοητεύουν! Εκτός από τη συνέντευξη στο περιοδικό περιλαμβάνονται μικρό ανθολόγιο στίχων και ωραία κείμενα για τον μεγάλο τραγουδοποιό.
Επίσης, στο manifesto δημοσιεύεται και το κείμενο προβληματισμού για το μάθημα των Θρησκευτικών που υπογράψαμε θεολόγοι εκπαιδευτικοί από την Πάτρα. Κι ακόμα μια συνέντευξη του Κούρδου συγγραφέα Τζεμίλ Τουράν, που γράφει λογοτεχνία στα ελληνικά!
Και τέλος κείμενα αληθινά όπως του Κ. Ε. Τσιρόπουλου, του Ι. Ροηλίδη, του Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου, του Δ. Κοσμόπουλου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails