Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΑΓΟΥ!

Έρχεται όπως κάθε αληθινός ηγέτης! Μετά πατάγου!
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φθάσει την Δευτέρα στην Πάτρα, την πόλη του Αγίου Ανδρέου, ενώ έχουν και θα έχουν έως τότε συμβεί πολλά!
- Σήμερα η εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας δημοσιεύει το εξώδικο που έστειλε ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος στην εφημερίδα και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή, με αφορμή το ρεπορτάζ του για όσα είπε εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη ο κ. Κύριλλος σε πρόσφατο κήρυγμά του. Σας το έχω πει εγκαίρως φίλοι μου. Επί Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Σκλήφα ζούμε την ποινικοποίηση της εκκλησιαστικής ζωής. Προβλέπω πολλά εξώδικα και αγωγές ακόμη.
Ο κ. Κύριλλος πρωτίστως μας θυμίζει ποιος είναι για να μη τον ξεχνάμε: "Ως Ορθόδοξος κληρικός και δη Θεολόγος και Διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου οφείλω να μεταδώσω την εκκλησιαστική αλήθεια"! Δεν προχωρώ. Καταλάβατε ελπίζω. Αξιολύπητος!!!
Φυσικά δεν αναφέρει ούτε το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ίνα μη μιανθή...
- Ένα θρίλερ που παιζόταν μέχρι την τελευταία στιγμή, σήμερα το μεσημέρι, το ζήτημα της αργίας των Σχολείων της Πάτρας την Δευτέρα, ημέρα υποδοχής του Πατριάρχου. Εδώ και 15 μέρες τουλάχιστον συζητιέται μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας και όχι μόνο. Τελικά, μετά από απίθανες παλινδρομίσεις των ιθυνόντων αποφασίστηκε ολοκληρωτική αργία και όχι δύο ώρες μάθημα και κατόπιν διακοπή, όπως είχε εγγράφως διαμηνυθεί. Ούτε αυτό δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ως πόλη...
- Η αντι-πατριαρχική εκδήλωση μαθαίνω ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικότατα στο Patra Palace αύριο. Υπάρχουν και καταχωρίσεις στον τοπικό τύπο σήμερα. Προφανώς οι όποιες προσπάθειες ματαίωσης, από κύκλους της Μητροπόλεως, δεν ευοδώθηκαν. Μα πώς αλλιώς; Αφού ήρθαν προ τετελεσμένου γεγονότος! Και οργανωμένου πολύ καλά απ' ότι φαίνεται!
Η ελαχιστότης μου πάντως είναι στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο. Από δω θα ...καλύψω τα γεγονότα. Χαίρετε φίλοι μου!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαι ο "Ορθόδοξος Τύπος" που κυκλοφόρησε σήμερα διαφημίζει την εκδήλωση Σημάτη στην Πάτρα στην πρώτη σελίδα.
Άρα κάποιο δίκιο έχει ο Παναγιώτης ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή δεν σέβεστε τον π. Κύριλλο που είναι και διδάκτωρ. Εναν άνθρωπο που δούλεψε το διδακτορικό του 22 χρόνια και του το απένειμαν λόγω αρχαιότητος στους υποψηφίους διδάκτορες....Κύριλλε,η Ορθόδοξη εκκλησία δεν τα παραδέχεται τα διδακτορικά Κανονικού Δικαίου. Μόνον οι Ρ/Καθολικοί τα εκτιμούν.Αν πας στους Ρ/Καθολικούς σίγουρα θα σε κάνουν Καρδινάλιο.

Ανώνυμος είπε...

Ο πολύτιμος αρχιερατικός σάκκος που φέρει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη φωτογραφία της αναρτήσεως αυτής είναι ο επιλεγόμενος "του Ματθαίου" και τον έφερε πολλές φορές, ιερουργών, ο αείμνηστος άμεσος προκάτοχος του Πατριάρχου, Πατριάρχης Δημήτριος(16/7/1972-2/10/1991).

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Κύριλλος έχει απόλυτο δίκιο. Μα απόλυτο δίκιο. Και αυτό θα φανεί εν καιρώ. Να μου το θυμηθείτε. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα περάσει στο χρονοντούλαπο μαζί με τον Αθηναγόρα. Ένας ανίκανος Πατριάρχης ο οποίος αντί να ασχοληθεί με πνευματικό έργο το έριξε στην πολιτική. Ένας Πατριάρχης αστοιχείωτος περί τα εκκλησιαστικά και θεολογικά ο οποίος καταφεύγει σε λαϊκίστικες μεθόδους προσελκύσεως των ξένων όπως η εμμονή του με τα περιβαλλοντικά θέματα. Ένας Πατριάρχης ο οποίος δε μπόρεσε να επιτύχει τίποτε αξιόλογο παρά μόνο προσπαθεί να ξεπουλήσει την Εκκλησία στους Παπικούς βασιζόμενος μόνο στα ωραία λόγια τους. Γιατί ο «πάπας» δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα απ' όσα έχει υποσχεθεί. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα υποτάξει όσο το γρηγορότερο την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Θεός όμως δε θα επιτρέψει τέτοιο ανοσιούργημα. Η επίσκεψη του Πατριάρχη στην Πάτρα ας είναι μια αποτυχία ώστε να καταλάβουν ότι ο πιστός λαός είναι απέναντι στα σχέδιά τους μήπως και βάλουν μυαλό. Και όταν μετανοήσει και αντιληφθεί ότι ο μόνος που στηρίζει την Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Κύριος ας έλθει να τον ράνουμε με ροδοπέταλα και να τον ταΐσουμε και φουα-γκρα άμα θέλει! Έτσι όμως μακριά κι αγαπημένοι... Μέχρι να μας πει πραγματικά τί επιδιώκει να πράξουμε κι εμείς αναλόγως.

«Ο διαλεγόμενος»

Ανώνυμος είπε...

τόσα που λέγει δυστυχώς γίνονται, αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θες βρόντα

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανδριόπουλε γιατί΄ασχολείσαι τόσο πολύ με τον π. Κύριλλο; Μήπως γιατί δεν ασχολείται αυτός μαζί σου;

Ανώνυμος είπε...

τα βιβλία του π. Κυρίλλου τα έχουν επαινέσει αξιόλογοι κληρικοί.
Στην αγγλική έκδοση του "ο παπισμός είναι αίρεση" έχει συγχαρητήριο γράμμα του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Άλλο βιβλίο του το έχει προλογήσει ο Φθιώτιδος Νικόλαος.
θεωρείται απο τους πιο καταρτισμένους θεολόγους: Το 1988 έλαβε μέρος στο Θεολογικό Συνέδριο της Ρόδου ως εκπρόσωος της Έδρας του Κανονικού Δικαίου.
Το 1990 είχε μεταβεί και στη Βραζιλία σε Συνέδριο του Αποδήμου Ελληνισμού ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αλλά στην πόλη του βλέπω εδώ δεν τον έχετε πολύ σε υπόληψη.

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά! Δείτε για το ίδιο θέμα μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: http://manitaritoubounou.wordpress.com/2008/11/01/8eologiki-tromokratia-patra-1/

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαι για τους αθεολόγητους κληρικούς της Μητρόπολης των Πατρών και τους ανιστόρητους θεολόγους της Αχαῒας, που δε μελέτησαν ή και αν διάβασαν δεν κατανόησαν την εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σύναξη των Προκαθήμενων των Ορθόδοξων Εκκλησιών, που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2008, αλλά και το Μήνυμα των Προκαθήμενων των Ορθόδοξων Εκκλησιών, που συντάχτηκε με τη λήξη των εργασιών της Σύναξης και αναγνώστηκε από του Άμβωνα του Πατριαρχικού Ναού, κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, στις 12 Οκτωβρίου 2008.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου απάντησες κ. Ανδριόπουλε, γιατί δεν σου απαντά ο π. Κύριλλος; Φαίνεται απαξιεί.

Ανώνυμος είπε...

ο κύριλλος δεν απαντά γιατί ξεκουράζεται μετά το διδακτορικό!! Αφήστε τον

Ανώνυμος είπε...

Στον κοσμο του δηλ.!!!!!!
Αρε το διδακτορικο σε μαρανε...Ρε συ!!!!για στασου!!!μηπως δεν ακουσες καλα και σου εδωσαν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που η Εκκλησιαστική Ιστορία γράφεται ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ -ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που με ευθύνη, διάκριση, σύνεση, μόρφωση και προσωπική αγιότητα ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ όπως έχουν χρέος ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ στις επόμενες γενιές (όπως ο Άξιος π. Κύριλλος Κωστόπουλος από την Πάτρα)
και ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ-ΚΟΛΑΚΕΣ τύπου Π. Ανδριόπουλου για τους οποίους
έγραψε ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ : "Ταπεινοί κόλακες των δυνατών , στους ταπεινούς λιοντάρια".(Ε.Π.Ε. Γρηγορίου Θεολόγου, έργα, τόμος 10, ποίημα ΙΒ΄).
ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΝ Π. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ που λέει ότι είναι και θεολόγος και μας διδάσκει καθημερινά τι είναι και τι δεν είναι θεολογικά ορθό, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΙΧΟΥΣ του Γρηγορίου από το ίδιο ποίημα:" Ο μύθος μας βάζει μια γάτα σε νυφικό θάλαμο/ έμοιαζε με νύφη, όπως ήταν ντυμένη με νυφικά/ προικιά, κρότοι, γέλια, ο γάμος ήταν λαμπρός/ Η γάτα λοιπόν όταν είδε ένα ποντίκι να τρέχει στη μέση/ ήτα νύφη αλλά γάτα. μόλις είδε τον ποντικό/ ορμά κατά πάνω κι αντί για γάμο είχε φαγητό/ Τέτοιος είναι κάθε νόθος δάσκαλος."..... Καληνύχτα σας!

"ένας σκεπτόμενος"

Ανώνυμος είπε...

Καλά Παναγιώτη, είσαι στον κόσμο σου...

Ξεκόλλα φίλε, ξεφτυλίζεσαι χωρίς λόγο...

Όσο καλούτσικα ξέρεις να ψέλνεις, άλλο τόσο τα κάνεις μαντάρα στην ζωή σου...

Related Posts with Thumbnails