Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Tου Αριστείδη Βικέτου

Στο Φανάρι βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για να συμμετάσχει στη Σύναξη των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Σε αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος χαρακτήρισε ιστορική την παρουσία του στο Φανάρι, εξηγώντας ότι είναι ο πρώτος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά από τουλάχιστον δύο αιώνες.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε βαθειά συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά για την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι οι Προκαθήμενοι θα μελετήσουν διάφορα σύγχρονα προβλήματα με αναφορά στη θεολογία του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και θα στείλουν μήνυμα σε όλο τον χριστιανικό κόσμο για την σωτηρία του. "Θα καλέσουμε όλο τον κόσμο να στηρίξει την πορεία και τη ζωή του στις αρχές του Ευαγγελίου και στην διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου".
Απαντώντας σε ερώτησή μας για τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι ο Παναγιώτατος εξέφρασε ζωηρό ενδιαφέρον για την πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου και την ολόθερμη ευχή να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού. "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσεύχεται ολόψυχα να υπάρξει αίσια λύση του κυπριακού προβλήματος", τόνισε ο Μακαριώτατος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι εισηγήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη να συγκαλούνται πιο συχνά Συνάξεις των Προκαθημένων, γιατί είναι ένας πολύ χρήσιμος θεσμός, "ο οποίος συμβάλλει στην αλληλοκατανόηση, στην από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων και στην ενίσχυση των αδελφικών σχέσεων μεταξύ των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ...- ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ "ΕΛΛΑΔΙΤΙΣΜΟΥ"(ΣΕΒΑΣΜΙΟΥΣ...ΚΑΙ ΜΗ..) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΡΥΘΡΙΟΥΝ ΟΤΑΝ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΕΠΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΕΘΝΟΤΗΤΟΣ...

Related Posts with Thumbnails