Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου και την έλευση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β' εγένετο και σύναξις συμφοιτητών, τη πρωτοβουλία του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου. Έτσι, στο αρχονταρίκι της Μονής του Αγίου Διονυσίου, μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό, πήρα αυτή τη φωτογραφία των τότε συμφοιτητών στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα Ιεραρχών της Εκκλησίας. Στη μέση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, δεξιά του ο Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο Θηβαΐδος κ. Πορφύριος (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και ο Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Από αριστερά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία) ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας, ο Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και ο Νικαίας κ. Αλέξιος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου χάρηκε πολύ που συναντήθηκε με τους συμφοιτητές του, με τους οποίους μίλησε για πολλά θέματα, παρελθόντα, παρόντα και μελλούμενα.

Μετά το τέλος της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας, ακριβώς έξω από το ιερό του ναού του Αγίου Διονυσίου, η Ιδιωτική Οδός ...παρέσυρε για μια φωτογραφία τέσσερις άλλους συμφοιτητές. Από αριστερά: ο πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Σκαρτσής, ζακυνθινός την καταγωγή, εφημέριος στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, ο Επίσκοπος Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος και ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο και τελετάρχης κατά την εορτή του Αγίου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΥΔΡΑΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΤΣΟΥΚΛΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εεε, τι κάνει το φτυάρι του νεκροθάφτη!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ!!! ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ...

Related Posts with Thumbnails