Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΑΞΙΟΧΡΕΟΣ ΤΙΜΗ Σ΄ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟ


Μουσουλμάνος αυτός, σουνίτης απ' ό,τι μαθαίνω, έκανε πρώτος την υπέρβαση! Ανήγειρε δαπάναις του έναν παιδικό σταθμό για τους Ορθοδόξους! Ο επίτιμος πρόξενος του Λιβάνου στην Πάτρα κ. Γασάν Γαντούρ, δώρισε στην Μητρόπολη Πατρών τον παιδικό της σταθμό στην περιοχή της Εγλυκάδας. Το έκανε στη μνήμη του γιού του.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πήρε το νήμα της υπέρβασης και τίμησε τον Μουσουλμάνο με την ανώτατη τιμητική διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, ήτοι το μετάλλιο του Αποστόλου Ανδρέου! Και δεν έμεινε εκεί. Τόνισε ότι ο γιός του προξένου "έφυγε αιφνιδίως από τον κόσμον αυτόν και μετέχει πλέον της αιωνίου ζωής. Εμείς θα ευχώμεθα πάντοτε διά την ανάπαυσίν του και την παρά Θεού παρηγορίαν των γονέων του και των λοιπών οικείων του".

Ο κ. Χρυσόστομος πήγε ένα βήμα πιο πέρα από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο. Εκείνος μνημόνευσε τους ετερόδοξους Γάλλους που σκοτώθηκαν στον σεισμό του Αιγίου. Ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής ενός αλλοθρήσκου! Κι αυτό είναι μια σπουδαία υπέρβαση!

Ελπίζω να κατανοήσουν, όσο είναι δυνατόν, οι κάθε λογής ορθόδοξοι ταλιμπάν, ότι οι θρησκείες πρέπει να αποτελούν γέφυρα ενώσεως των λαών και όχι αιτία διαιρέσεως.
Εικόνα από το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη: Μαγική φιάλη με απόσπασμα από το Κοράνι (σούρα ελ-Μπάκαρα) και εγχάρακτες ψευδοκουφικές επιγραφές. Στον πυθμένα σχηματίζεται έξεργος ομφαλός που φέρει το αστέρι του Δαβίδ, στο οποίο εγγράφεται η λέξη Θεός. Τουρκία, 16ος-18ος. Ύψ. 0,043 μ., διάμ. χείλους 0,187 μ. (ΓΕ 13123)

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ἀγαπητὲ Παναγιώτη. Ἡ εἴδηση ποὺ ἀνἐβασες συνιστᾷ ἔνδειξη πὼς ὑπάρχει ἀκόμη ἐλπίδα στὴν θρησκεία. Ὅσο γιὰ τοὺς Ταλιμπὰν ὅλων τῶν θρησκειῶν, δὲν πρόκειται νὰ ἀλλάξουν: αὐτοὶ τηροῦν εὐλαβικὰ τὸν "ἵδιον" νόμον, "γνωρίζουν τὴν ἀλήθεια", ἀνάλωσαν ὅλη τὴν ζωὴ τους στὴν τήρηση τῶν ἐπιταγῶν. Πῶς ἀπαιτεῖς νὰ ἔχουν τὰ μάτια τῆς ψυχῆς τους ἀνοικτά; πῶς ἀπαιτεῖς νὰ ἀγαποῦν μὲ ὅλη τὴν ψυχὴ τους τὸν ἀλλόθρησκο; Πῶς ἀπαιτεῖς νὰ βλέπουν τὴν ἀγαπητικὴ πράξη χωρὶς προκαταλήψεις καὶ σεναριολογία περὶ ἀνέμων καὶ ὑδάτων, περὶ συγκρητισμοῦ, περὶ "πανθρησκείας" κ.λπ;
Πάντως, ὁ Πατρῶν κέρδισε πόντους μὲ τὴν στάση του. Εἶναι ἄξιος γιὰ τὴ δήλωσή του.
Δόξα τῷ Θεῷ!

Ανώνυμος είπε...

μήπως να περιμένουμε και αναγνώριση του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων απο τον Χρυσόστομο;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:"οι κάθε λογής ορθόδοξοι ταλιμπάν" ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ... ... ...

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, τι έχει γίνει η Εκκλησία; ο καθένας λέγει ό,τι θέλει! Ανάθεμα...

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια είδηση! επιτέλους πια στην Πάτρα. καλά έκανε ο Πατρών και σ'όποιν αρέσει

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με το προηγούμενο σχόλιο, φοβάμαι όμως οι "νεοδιδάκτορες" της θεολογίας μη τον φάνε τον Μητροπολίτη!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΣΑ ΚΑΙ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ, ΟΧΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ "ΚΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ" (ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΘ' ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΪΟΝΤΩΝ) ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗ-ΟΡΘΟΔΟΞΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΔΕΝ ΕΒΡΕΞΕ ΜΟΝΟ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ 8 ΠΡΩΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;
Ο ΠΑΤΡΩΝ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΕ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ (ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ) ΥΠΕΡΒΑΣΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ, ΠΑΡΟΠΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ "YΠΕΡΒΑΣΗ".

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα όμως γιατί η Μητρόπολη δεν τόνισε ότι ο δωρητής είναι μουσουλμάνος. Ελπίζω να μην φοβήθηκε τους ...ταλιμπάν.
Κάτι τέτοιοι είναι αυτοί που έστειλαν επιστολή στον ΚΟΣΜΟ κατηγορώντας τον γιατί πήρε το μέρος του Καλαβρύτων.
Γι' αυτούς όλοι στην πυρά!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Πατέρες λένε να μη δεχόμαστε δωρεές από εκμεταλλευτές κι εμείς δεχομαστε από αλλοθρήσκους;
ΑΙΣΧΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ, ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ.
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Paidia, mh kourazeste. Olh h ypothesh einai ta lefta. Auta ksexnoun diafores kai aireseis. Ta lefta!

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε καταντήσει την Εκκλησία υπόθεση ανώνυμων επιστολών! Στην Λευκάδα οργιάζει ο διχασμός με επιστολές, φέιγ βολάν κ.α. ντροπής πράματα.
Στην Πάτρα κυκλοφορεί 11σέλιδη επιστολή εναντίον του Δεσπότη και πολλών παπάδων. Πού θα παέι αυτή η δουλειά;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η αλήθεια είναι πως η Μητρόπολη απέφυγε να αναφέρει το θρήσκευμα του δωρητού για ευνοήτους λόγους...

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος απέδειξε το ήθος και την πνευματικότητά του. Δεν κάνει διακρίσεις. Αγκαλιάζει όλους κι αυτό ενοχλεί μερικούς.
Όσες ανώνυμες επιστολές κι αν στειλουν δεν θα πλήξουν τον αδάμαντα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ Ο ΠΑΤΡΩΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΡΟΚΟΨΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Poli anwnymia exei pesei. Anwnymes epistoles, anwnyma sxolia sta blogs, anwnymi kritiki sta ekklhsiastika.
Den eimaste kaloi re paidia.
Se ti Theo pisteuoume?
Anarwtiemai.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε συνανώνυμε 5:05;
ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ;ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ. ΣΥΝΕΛΘΕ!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη , γράφω πρώτη φορά αλλα με ξέρεις χρόνια. Χαίρομαι πολύ που παρά τις διαφορές σου κατά καιρούς με του προαναφερθέντες Μητροπολίτες, δεν διστάζεις να τους "επαινέσεις" για τις πράξεις τους. Εγώ δεν βλέπω κάτι να κρύβεται πίσω από αυτό, όπως 8έλει να πιστέυει κάποιος από τους σχολιαστές παραπάνω. Εγώ βλέπω μια αντικειμενικότητα στον λόγο σου. Καλή συνέχεια με δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, είμαι σίγουρος πια. Ο ηγούμενος π.Συμεών σε απέλυσε προκειμένου να διατηρηθεί στην πρωτοσυγκελία.
Ο Θάνατός σου η ζωή του.
Τώρα δέχονται μουσουλμάνους, βραχμάνους, ότι θες.

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 10:51 μμ

Την Τρίτη της Διακαινησίμου του 2007 ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος δεν ήρθε στην πασχαλινή πανήγυρη της Μονής Γηροκομείου. Ο ηγούμενος Συμεών Χατζής πανικοβλημένος μου είπε ότι του διεμήνυσαν (ποιοι ρώτησέ τον) την δυσαρέσκεια του Δεσπότη εξαιτίας μου!
Ως εκ τούτου μετ' ου πολύ, προχώρησε στην αποπομπή μου για να γλιτώσει την πρωτοσυγκελλία του, την ηγουμενία του και ό,τι άλλο εφήμερο και φθαρτό.
Αλλά η απόλυσή μου αυτόματα σήμανε και την ΄"εκτίναξη" του παναθλίου Αλέκου στο "εκκλησιαστικό" γίγνεσθαι. Φρόντισε να με απαρνηθεί αναθεματίζων και ομνύων - ευτυχώς βέβαια, γιατί τέτοια απολειφάδια δεν μου χρειάζονται στη ζωή μου - και αμέσως έβγαλε εφημερίδα και κατέστη, μητροπολιτική ευλογία, "παράγων" ο σκολιός!

Related Posts with Thumbnails