Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ!


Κατά την διαρρεύσασα τριετία ο Σεβασμιώτατος εδικαίωσε τις προσδοκίες όλων.
Σοβαρός, ήπιος, σεμνός και μορφωμένος, νέος όχι μόνον κατά την ηλικία αλλά και κατά το φρόνημα, με βαθιά θεολογική γνώση και συσσωρευμένη εκκλησιαστική εμπειρία, απέδειξε αμέσως το κύρος και την φροντίδα του για την τοπική Εκκλησία και κοινωνία. Με αξιοθαύμαστη οξύνοια και ευθυκρισία, ζηλωτής, δόκιμος κήρυκας τού λόγου, ιεροπρεπής και επιβλητικός στην εμφάνιση, πλήρης ρωμαλέου πνεύματος, κατέστη εξ αρχής μία χαρισματική και πολυεδρική προσωπικότης, με σπάνια χαρίσματα που τού επιτρέπουν να ανταποκρίνεται μεθοδικά και αποτελεσματικά στην πραγμάτωση τής πολυδιάστατης αποστολής του.
Εξ αρχής έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για την αναζωογόνηση τής ενοριακής ζωής, την εσωτερική αναδιοργάνωση τής τοπικής Εκκλησίας, αλλά και για την εν Χριστώ ανάπλαση και εν γένει ανύψωση τού εφημεριακού κλήρου.

Ανοικτός στην κοινωνία και όλους τους φορείς, αεικίνητος συναντά τους πάντες. Από τον πονεμένο άστεγο, τον ασθενή στο κρεβάτι τού πόνου, την μάννα που έχασε το παιδί της, τον νέο που προβληματίζεται, μέχρι τους άρχοντες και τους συλλόγους. Ομιλεί, κηρύττει, νουθετεί, παρηγορεί, ακούει, δίνει άμεσες λύσεις, οργώνει κυριολεκτικά την ύπαιθρο χώρα, γνωρίζει και χαρίζει το ζεστό του χαμόγελο και στον τελευταίο κάτοικο τής αχαϊκής γης. Τεράστιο είναι το έργο του σε όλα τα επίπεδα. Πνευματικό, Πρωτοκλήτεια, μέσα ενημέρωσης, εκδόσεις, σχολές τέχνης, μεταφορά των γραφείων τής Μητροπόλεως κ.ο.κ.
Και μόνον ο απολογισμός τού φιλανθρωπικού του έργου μαρτυρεί την πεπνυμένη ποιμαντορία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον το 2007 διετέθησαν ποσά ύψους 1.3 εκατομμυρίου ευρώ για την ανακούφιση των εμπεριστάτων! Και έπεται συνέχεια...

Τέτλαθι Σεβασμιώτατε! Η τριετία τής ευδοκίμου πηδαλιουχίας σας σας ανέδειξε «οιακοστρόφο τέλειο προς λιμένας ευδίους». Να ζείτε! Να συνεχίσετε το σπουδαίο έργο που αναλάβατε τα τελευταία τρία χρόνια, να μας παρηγορείτε με την ζεστή παρουσία σας, να μας παραδειγματίζετε με την ανδρεία και την ανυπόκριτη συμπεριφορά σας.

Υποβάλλουμε υιικώς τις θερμές ευχές μας όπως ο δωρεοδότης Κύριος χαρίζει σε σας, τον ποιμένα και πατέρα των καρδιών μας έτη πλείστα υγείας, δυνάμεως, χάριτος και σοφίας προς ευόδωσιν των ευγενών και θεοπόθητων οραματισμών σας.

Στέφανος Σκαρπέλλος (από κείμενό του για τα τρία χρόνια από την ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ. Κυριακή 30-3-08)

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογράφος είναι ο συντάκτης του άρθρου; Ωραία εκφράζεται! Χειρίζεται καλώς τον λόγο με την γραφίδα του και προφανώς(υποθέτω) και τον καταλογάδην ομοίως! Δεν είχα προσέξει άλλοτε τη στήλη αυτή στην εφημερίδα Γνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αλεξανδρινοί ένοιωθαν βέβαια
που ήσαν λόγια αυτά και θεατρικά.

(Κ.Π. Καβάφης, "Αλεξανδρινοί βασιλείς")

Ανώνυμος είπε...

Pros to telos toy poihmatos yparxei kai allos epi8etikos prosdiorismos giato oysiastiko "logia":'koyfia'...

Ανώνυμος είπε...

me toys patrinoys ti pezei? niwthune tipota???

Ανώνυμος είπε...

Εξαίρετος λόγος, ύφος γλαφυρότατον, διάθεση ανυπόκριτη, πρόθεση ειλικρίνης. Αυτά είναι τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό μόλις διάβασα το άρθρο του καταπληκτικού κ.Στεφάνου Σκαρπέλλου.
Γιατί όμως εμένα μου θυμίζει κάτι αυτό το ύφος ; Κάπου το έχω ξανασυναντήσει, αλλά δεν θυμάμαι που; Μήπως στο μπλογκ σου Παναγιώτη ; Μήπως έχεις ξαναδημοσιεύσει ΕΠΩΝΥΜΟ άρθρο του κ.Σκαρπέλλου ;

Μένω έκπληκτος από το λεξιλόγιο του κ.Σκαρπέλλου.

Υ.Γ. : Ελπίζω να εννοεί όσα έχει γράψει στο άρθρο του, γιατί κάτι μου λέει πως ο κ.Σκαρπέλλος κάνει .......... Μήπως ;

Πανσές είπε...

και εις άλλα με υγείαν και καλήν επιτυχίαν
ή
πως λέγεται το γλύψιμο είπαμε στα νέα ελληνικά?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ή ΟΧΙ; ΠΑΝΤΩΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (ΕΙΤΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ), ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΑΙΝΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ένα μνημείο λόγου της πτωχής κατά τ' άλλα τοπικής επιφυλλιδογραφίας. Δεν γνωρίζω αν είναι "λόγια και θεατρικά" κι αν οι Πατρινοί "νοιώθουν" τίποτε απ' όλα αυτά, εκείνο που ξέρω είναι ότι ο λόγος του κ. Σκαρπέλλου είναι διαμάντι!

Ανώνυμος είπε...

Πεπνυμένη, τέτλαθι: τζάμπα το αγόραζα το λεξικό του ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ελάτε τωρα αγαπητοί.

το γλυψιμο στους εκκλησιαστικούς διοικούντες είναι γνωστόν τοις πάσι.

η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης λεγουν για τον εκαστοτε προκαθημενο του Φαναρίου.

13ο των Αποστόλων και κριτή της οικουμένης χαρακτηρίζουν τον Πατριάρχη Αλεξανδρέιας.

εδώ ακούμε λογους κολακείας προς,πασιδήλως,αμφιβόλου ανδρισμού δεσποτάδες που τους περιγραφουν σαν να ειναι οι τρεις ιεραρχες σε συσκευασία ενός.

τουλάχιστον ο μητρ.Πατρων δεν είναι σκάνδαλο με τον προσωπικό του βίο οπως πολλοι συνάδελφοι του.

είναι και αυτό σημαντικο προσόν τουτες τις πονηρές μέρες που διανύουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμον 8:15

Αφού φθάσαμε να θεωρούμε προσόν τον ανδρισμόν του ποιμενάρχου μας, οι μέρες είναι όντως πονηρές...

Πανσές είπε...

Αγαπητέ κ. Ανδριόπουλε
σας ευχαριστώ πολύ,
γιατί όταν θέλετε
να μας κάνετε να γελάσουμε,επιλέγετε τα σωστά αστεία.
Χαίρομαι που θεωρείτε ότι το γέλιο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.
Εύγε το αποδείξατε για μιάν εισέτι φορά!
Άλλωστε και το άρθρο σας για τον κ.Γονίδη, τούτο επιβεβαιώνει.

Όπως όμως έχει πει ο Ιησούς "μακάριοι οι πτωχοί τω πνευματι".Βεβαίως δεν ανταποκρίνεται τούτο στον καθ΄όλα αξιοπρεπέστατο, μέχρι τούδε, άμα και ελληνομαθέστατο κ. Σκαρπέλλο.
Άραγε τι του έταξαν?
Αν δεν απατώμαι, στο Βυζάντιο οι κωλοσφουγγάριοι αποτελούσαν μέρος της αριστοκρατίας.
Διαφωτείστε με, σας παρακαλώ.
Μετά ταύτα,
κλίνω ευλαβικώς το γόνυ, ασπάζομαι την Δεξιά του Κυρίου και ...θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς...
ειλικρινώς υμετέρα

Ανώνυμος είπε...

προς τον συν-ανώνυμο των 8.15.

ναι,αγαπητέ είναι πονηρές οι μέρες μας και προσόν μέγα ο ανεπίληπτος προσωπικός βίος των ιεραρχών.

γιατί δυστυχώς αν στρέψει κανείς το βλέμμα του και την προσοχή του προς καποιες κατευθυνσεις και ιδία ανατολικώς των ανατολικών χερσαίων συνορων της Ελλάδος το μόνο που θα δει ,ενδον των εκκλησιαστικών οικημάτων, είναι το οθωμανικόν δίκαιον εν τη πράξει.


ας λέμε κι ενα ¨δόξα σοι ο Θεός¨ ,οταν συναντάμε καποιον νορμάλ γιατί σε λιγο θα τον αναζητουμε με τον φανό του Διογένους.

Ανώνυμος είπε...

... ... ... ... κρείσσον σιγάν..........

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,
ο ανδρισμός των δεσποτάδων μοναδικό κριτήριο ακεραιότητος ; Αρκεί ο ανδρισμός ;
Γνωρίζω Μητροπολίτη αμοφυλόφιλο, με δράση που θα την ζήλευαν πολλοί. Ε και ; Σκανδαλιστήκατε ;
Ας σοβαρευτούμε παρακαλώ. Από πότε το φυσιολογικό το κάναμε και αρετή ;
Δεν κλέβεις ; Δεν φονεύεις ; Δεν ψευδομαρτυρείς ; Είσαι Άγιος. Έχεις σωθεί. Είσαι στον Παράδεισο!!!!

Ας σοβαρευτούμε.
Ο κ.Σκαρπέλλος προφανώς και αστειεύεται. Είναι γνωστόν οτι έχει χιούμορ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση φασαρία για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο ; Σε τι θα τον κατηγορήσετε πάλι ταλαίπωροι ΙΕΡΟΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ; Δεν αισχύνεστε ; Δεν φοβάστε την τιμωρία του Κυρίου ημων Ιησού Χριστού ; Πλησιάζει Πάσχα, αδελφοί. Καιρός του μετανοειν. Μην παίζετε με την φωτιά. Ο Θεός ου μη οικτιρίζεται ! Ας κοιτάξουμε πρώτα τα δικά μας ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ και μετά κοιτάμε και των άλλων.

Πως θα πλησιάσουμε αδελφοί το ποτήριον την Μ.Πέμπτη ; Με τι καρδιά ; Καθαρή ; Θα είναι η καρδιά μας καθαρή έχοντας "θάψει" τον κ.κ.Χρυσόστομο ; Ας τον αφήσουμε να κάνει το έργον του. Άνθρωπος είναι, δεν θα έχει ελαττώματα ; Ποιος από μας δεν οργίζεται ; Ποιος από μας δεν εκρήγνυται ; Ποιος δεν κατεβάζει θεούς και δαίμονες όταν τον συκοφαντούν ; Ποιος δεν θέλει να εξαφανίσει από προσώπου γης αυτόν που τον πολεμά ; Ποιος δεν προσπαθεί να αμυνθεί παρακαλώντας για την απόλυση από την δουλειά του εχθρού του ; Ποιος δεν κακολογεί μετά των φίλων του τον εχθρό του;

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέτω !

Μόνο ο Κύριος μας ήταν αναμάρτητος και αυτός δεν έριξε τον λίθον.

Πρόσχωμεν αδελφοί !!!

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και
Καλή Ανάσταση

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 12:32,

Μάλλον για παλιοημερολίτη σε κόβω. Χαλάρασε αδελφέ, θα πάθεις κανένα έμφραγμα.! Μη μας μείνεις πάνω στο μπλόγκ! Αμαρτία ;

Να σου κάνω μια προσωπική ερώτηση ; Τον Πνευματικό σου τον ρώτησες που μπαίνεις στο διαδίκτυο ; Γιατί απ' ότι ξέρω "εσείς" είστε λίγο παλαβοί με την τεχνολογία του σατανά! Σε αφήνει; Αν όχι, είμαι σίγουρος ότι το έχεις φάει το επιτίμιο. Και άντε να κοινωνήσεις το Πάσχα! Τσάμπα η αυτοσυγκράτησή σου για να μην τα ρίξεις στον κ.κ.Χρυσόστομο Σκλήφα.

Ηρέμησε αδελφέ, απλά σχολιάζουμε. Μην τρελένεσαι. Έχεις να δεις πολλά ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ο λόγος του κ.Σκαρπέλου είανι φοβερός.Όμως αυτά που γράφει είναι λίγο υπερβολικά.Να γράφουμε ύμνους στον κ.Χρυσόστομο?Μάλλον ακραίο μου φαίνεται.Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο μητροπολίτης Πατρών κινείται σε μέτρια επίπεδα.Θα μπορούσαμε να είχαμε και πολύ καλυτερο.Νομίζω.Ήδη 3 χρόνια είναι πολλά για να δούμε τι έχει κάνει.Πάρα πολλά λάθη,ακρότητες και πάνω απ'όλα τον ενδιαφέρει πάρα πολύ η εικόνα που θα βγάλει προς τα έξω.Δεν νομίζω ότι μπορούμε να τον χαραχτηρίσουμε ηγέτη.Τουλάχιστον όχι ακόμα.Έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του.Άλλωστε αυτά ακούγονται από πολλά χείλη πιστών και μη.

ARWEN

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή, επιτέλους, αυτά τα λιβανίσματα των αρχιερέων, είτε μητροπολίτες είναι αυτοί, είτε πατριάρχες, θα πρέπει να σταματήσουν. Είναι και προσβολή στη νοημοσύνη μας!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ....ΡΕ, ΜΟΥ ΕΚΟΒΕΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΑΝ ΕΚΡΥΒΕΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ??? Ε, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑΜΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.....ΡΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΑΙ Ο "ΧΟΝΤΡΟΣ " ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ... Α!!! ΘΥΜΗΘΗΚΑ... ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ... ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΑΞΙΖΕ... Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???Α ΡΕ ΣΚΑΡΠΕΛΟ ΜΑΖΕΨΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ.... ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ...ΕΙΠΑΜΕ... ΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΕΙΣ...(ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ, ΑΔΕΛΦΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΠΑΙΡΝΑΩ ΤΑ 150 ΚΙΛΑ....ΓΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΛΕΩ ... ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ)....ΑΛΛΑ ΤΟΣΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΕΥΤΡΑΦΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΩ....ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ...ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ 2 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΙΣ ΑΓΓΕΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΗΚΩΣΟΥΝΕ....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.....ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΣ.....
LENGOLAS....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον μαρκο τ. Αυτά τα λιβανίσματα προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.
Επιτέλους Σκαρπέλλοι του κόσμου σταματείστε αυτές τις αηδίες.
Αλλά βλέπεις οι δεσποτάδες τέτοιους θέλουν.
Ο νέος Μητροπολίτης της Πάτρας κι αυτός αρέσκεται στο θυμίαμα της κολακείας; Ελεος!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!
Ο ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΡΠΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ!
Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΚΑΡΠΕΛΟΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΥΜΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ!

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σκαρπέλο,
Απορώ πως δεν σας έχει ανακαλύψει ακόμα ο Αλέκος! Να του γράφετε τόνους εγκώμια για τον Δεσπότη. Και καλά. Όχι αυτές τις τρίχες που γράφει αυτός.

Είστε ταλέντο!
Εγώ αν ημουν Δεσπότης θα σας πλήρωνα με το κομμάτι.

Τώρα τι ρόλο παίζει ο Παναγιώτης που σας προβάλλει...

Ανώνυμος είπε...

Σκαρπέλο τέλειος ο Σκλήφας ε; Τέλειος;
Ξέχασες κάτι. Είναι και ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ! Και σηκώνει τις αμαρτίες του κόσμου!

Καλά δεν καταλαβάινει οτι τον δουλεύεις;

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΡΙΜΑ!
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΑΠΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ Ν' ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ.
ΕΠΡΕΠΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
ΤΩΡΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ! ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, κ.Σκαρπέλλο

Το άρθρο σας είναι πραγματικά εξαίρετον. Με πολύ ωραίο και γλαφυρό τρόπο περιγράψατε τας αρετάς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κκ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Νομίζω πως εσείς τω οντι θα έπρεπε να είστε ο επίσημος αρθρογράφος του Σεβασμιωτάτου και όχι ο κ.Αλέκος, ο οποίος αν και το θέλει, στην πράξη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην έμμισθο θέση της Μητροπόλεως. Τουναντίον, θα'λεγα. Με τον τρόπο γραφής του πλήττει και κάνει ζημία στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ημών κκ.Χρυσόστομο.

κ.Ανδριόπουλε, ίσως ήλθε η ώρα, μετά του φίλου σας κ.Σκαρπέλλου, να σχολιάζετε και τα θετικά του κ.Χρυσοστόμου. Διότι στέκεστε μόνο στα λίγα αρνητικά και παραβλέπετε εν γνώσει σας τα τόσο θετικά του Μητροπολίτου μας. Μην είστε τόσο εύκολος στην κατάκριση. Ή αν θέλετε καλύτερα, όσο εύκολος είστε στην κριτική εναντίον του Δέσποτα, άλλο τόσο να είστε και στον έπαινο των πράξεων του.

Ταπεινά

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Σκαρπέλο για το εξαίρετο κείμενο!
Συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί και το άψογο ήθος του!
Συγχαρητήρια στον κ. Ανδριόπουλο που δημοσιεύει αυτά τα εξαιρετικά!

ΚΟΛΑΣΗ!!! ΚΟΛΑΣΗ!!! ΚΟΛΑΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Χα,χα! Ψάρια! Στην παγίδα του Ανδριόπουλου έχετε πέσει πάλι.
Δεν καταλαβαίνετε ότι σας παίζει στα δάχτυλα;
Ξυπνήστε επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μιλάει σε μια εφημερίδα για τους κληρικούς που δεν είναι άξιοι της απαοστολής τους και ζουν με πολυτέλεια κ.λ.π.
Καλό λοιπόν θα ήταν να αφήσουμε τα εγκώμια και τις μεγάλες κουβέντες.
Σε ιστοσελίδα της Πάτρας διάβασα για ΄το πρόβλημα που έχουν κάποιοι κληρικοί με ναρκομανείς.
Αφήστε τα λιβανωτά και πιάστε δουλειά παπάδες μου και δεσποτάδες μου. Καταλάβατε;

Ανώνυμος είπε...

O SKARPELOS GRAFEI EGKWMIA GIA OLOYS. GIATI SAS PEIRAZEI RE PAIDIA. EINAI KALOS ANTHRWPOS KAI TOUS BLEPEI OLOUS KALOUS. KAKO EINIA KI AUTO?
MA KI O DESPOTHS MAS KALOS EINAI. MONO POU DEN EXEI AKOMA KATAFEREI NA BOULWSEI TO STOMA TOU ANDRIOPOULOU NA GLYTWSOUME EPITELOUS. PARA PHRE AERA O PANAGIWTAKHS

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός λοιπόν, αγαπητοί μου

ας βουλώσουμε το στόμα του Παναγιωτάκη. Προτείνω
1. Να κάνουμε έφοδο στο σπίτι ένα πρωί, που είναι στο σχολείο του, και να καταστρέψουμε τον υπολογιστή του.
2. Αν δεν βρούμε τον υπολογιστή, να καταστρέψουμε οποιοδήποτε γραπτό κείμενο βρεθεί.
3. Αν δεν βρεθεί κείμενο, ας κάψουμε όλο το σπίτι, μήπως και καθυστερήσουμε, έστω και λίγο, νέες αναρτήσεις στο ιστολόγιο
4. Να τον διώξουμε από την δουλειά του. Ούτως ή άλλως τσάμπα τον πληρώνουνε. Όλο τον καιρό λείπει στο εξωτερικό και δυσφημίζει την Πάτρα και το Αρσάκειο.
5. Να του κολλήσουμε καμιά "ρετσέτα", μήπως και έτσι φοβηθεί και κλείσει το στόμα του.
6. Κάθε δημοσιογράφο που τον πλησιάζει να τον αφορίζει η Μητρόπολη, για να φοβίσουμε τους υπόλοιπους και να λακήξουν.
7. Να επικοινωνήσουμε με τον διευθυντή του για να τον συμμαζέψει.
8. Να βάλουμε κοριούς στο τηλέφωνό του, για να τον ελέγχουμε καλύτερα.
9. Να οργανώσουμε σχέδιο σωματικής εξόντωσης (όποιο να' ναι, αρκεί να το βουλώσει).
10. Αν παρόλα αυτά εξακολουθεί να μιλάει και να δημοσιεύει επωνύμως τις απόψεις του, τότε...

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. ίσως θα πρέπει να ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν, όχι πολύ παλιά, μέχρι το 1967 - 74 και να δανειστούμε μεθόδους από την "ένδοξη" περίοδο της επανάστασης. Ίσως ένας Γαρουφαλιάς μας σώσει, ένας Ιωαννίδης. Δεν ξέρω έχουμε απελπιστεί.

ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ.
ΘΑΝΑΤΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλως τονα και ας άργησε!!!

Μπράβο αγαπητέ, ωραία τα είπες ανώνυμε 10:32

Πέρνα να πληρωθείς τώρα από τον Παναγιωτάκη. Άξιος ο μισθός σου. Εύγε παπαγαλάκι του Τάκη.
ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ του ΤΑΚΗ. Ελπίζω μονάχα ρε παλιοξεφτίλα, να μη σου τα υπαγόρευσε ο ίδιος ο Τάκης. Τουλάχιστον να ήταν δικά σου. Γλυφτρόνι. Και μετά λέτε τον Σκαρπέλλο γλυφτρόνι. Εσύ τον ξεπέρασες. Ουστ !!!

Ανώνυμος είπε...

Σχολείο με όνομα "Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Α΄"
Γράφει ο/η Romfea.gr 08:45
13.04.08
Σε «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Α΄» θα ονομαστεί το Γυμνάσιο στο χωρίο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας,

όπως διαβάσαμε σήμερα στην εφημερίδα «Παρόν».

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Δέσποινα Γεωργιάδη – Αλεξοπούλου, έκανε την σχετική εισήγηση όσον αφορά το όνομα, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή από τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων του Γυμνασίου.
Επίσης να αναφερθεί πως επειδή το σχολείο θα ονομαστεί σε «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Α΄», για το λόγο αυτό θα αναλάβει δράσεις προκειμένου να προβληθεί όλο το έργο του μακαριστού Χριστόδουλου, με διάφορες εκδηλώσεις, εκθέσεις αλλά και ημερίδες.

Το μεταφέρω για να δείξω πως αγνοί και άδολοι άνθρωποι της επαρχίας εκτίμησαν το έργο του Μακαριστού Χριστοδούλου και πως "μορφωμένοι", θεολόγοι στάθηκαν σκληροί και άδικοι με την "ψυχούλα", τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Το αυτό ισχύει και για την "ψυχούλα" κ.Χρυσόστομο. Τώρα τον υβρίζετε, αργότερα θα σπέυδετε γονυπετείς να ζητάτε συγγνώμη και συγχώρηση. Έχει ο θεός! Έχει ο Θεός για όλους σας!!!

panagiotisandriopoulos είπε...

Είδες αγαπητέ ανώνυμε 11:09 που με επαληθεύεις; Εγώ πάλι τα υπαγόρευσα στον ανώνυμο 10:32. Ή αν προτιμάς εγώ τα έγραψα. Μήπως αυτό σου κάνει καλύτερα;
Πάντως φίλε μου εγώ δεν είμαι εξουσία ούτε διαχειρίζομαι κονδύλια για να με "γλείφει" ο καθείς.
Όποιος δεν με κατηγορεί ή λέει κάτι καλό για μένα κινδυνεύει!Οπότε δεν εκτρέφω παπαγαλάκια. Άμα θες κατάλαβέ το. Άμα δε θες ζήσε στην πλάνη σου. Ίσως να 'ναι και καλύτερα για σένα.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ του Σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιοτάτης Μητροπόλεως Πατρών ημών δε πατρός και ποιμενάρχου πολλά τα έτη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ 3 :20 ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΕΤΑΞΕΣ..... ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ....ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ Η ΔΕΣΠΟΤΟΠΛΗΚΤΟΣ...ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ......
LENGOLAS

Ανώνυμος είπε...

Den katalavenw giati nomizun kapoioi oti apo ayto to blogaki plhttetai o Mhtropoliths... o kathenas kai malista epwnyma mporei na grafei arthra kai na dhmosieyei tis apopseis toy! emeis sthn Athina eixame synhthisei tosa xronia se arthrografies kai yper kai kata toy makarith Xristodulu kai twra vlepume to idio(paroti einai arxh akoma) kai gia to diadoxo toy kai pali den to parexhgame, opoy borume kai xerume, sxoliazume, apantame klp, tespa kanume ena dialogo! egw pisteyw oti apo ena blog kai malista opws ayto edw poy einai para poly kosmio kai epimelimeno borei na yparxei enas omorfos problhmatismos, mhn xexname pws paliotera xwris internet htan dyskolo na leme tis antirhseis mas h tis apopseis mas genika panw sth bash mias dhmosieyshs h mias omilias kai tetoia... eyxaristw gia th filoxenia!

Ανώνυμος είπε...

Ρε καλώς τον Παναγιωτάκη με το παπαγαλάκι,

Που ήσουν βρε ; Τόσο καιρό έχεις αφήσει τους άλλους να "σκοτώνονται" μέσω" σχολίων και εσύ απολάμβανες και γελούσες.
Τώρα όμως που σε αποκάλυψα γι' άλλη μια φορά, βγήκες από το καβούκι σου να υπερασπιστείς τον εαυτούλη σου και το παπαγαλάκι σου.
Ωραία μας έπεισες μαχόμενε θεολόγε!
Πολύ μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου. Ήρεμα. Δεν ασχολούνται όλοι μαζί σου, όπως διαρρέεις καθημερινά.

Εσύ πάντως συνέχισε την γνωστή τακτική : Αναρτώ ειδήσεις και αφήνω τους άλλους να καθαρίζουν για μένα. Αυτό το λες εσύ επώνυμο μπλογκ ; Γιατί εγώ το λέω κρύβομαι πίσω από τους άλλους.
Αν ήθελες πραγματικά να σχολιάσεις εμπρός, σ'ακούω : Συμφωνείς με τους χαρακτηρισμούς εναντίον του Μητροπολιτη ; Είναι οργίλος, όπως λένε οι σχολιαστές ; Προσπάθησε να σε διώξει από την δουλειά σου ; Σε συκοφάντησε στους προϊσταμένους σου ; Πεστα, αν είναι αλήθεια. Αλλιώε είσαι ένας θρασύς θεολογίσκος, μικρός και χθόνιος.

Το ξέρω οτι μπορείς να με λογοκρίνεις και να μη δημοσιεύσεις αυτό το σχόλιό μου. Αν το κάνεις, έχω δίκιο. Αν δεν το κάνεις και το δημοσιεύσεις, τότε τουλάχιστον έχεις αξιοπρέπεια.

¨Οχι και τόσο φιλικά"

panagiotisandriopoulos είπε...

Προς ανώνυμο 8.48μμ
Φίλτατε,
1. Καλό θα ήταν να μιλάς καλύτερα, εσύ ο συνεχώς κρυπτόμενος κάτω από την ανωνυμία σου, όταν απευθύνεσαι σε κάποιον που εκτίθεται αδιαλείπτως επώνυμα. Ακου με αποκάλυψες εσύ που δεν υπάρχεις...

2. Δημοσίευσα το σχόλιό σου γιατί αποδεικνύει ότι εσύ, ο άγνωστος Χ, ασχολείσαι αενάως μαζί μου, αφού και το ιστολόγιό μου παρακολουθείς στενά, αλλά και το τι "διαρρέω" γνωρίζεις.

3. Η απάντηση στα "ερωτήματά" σου - παπαγάλαρος μοιάζεις! - υπάρχει σε τοπική εφημερίδα προ διετίας τέτοια εποχή. Δες ποιος σιώπησε προ της αποκαλύψεως!

4. Αναλυτικότερα θα σου πω όταν οι ιθύνοντες εκστομίσουν - δημοσίως όχι παρασκηνιακώς- έστω και μια λέξη. Γιατί μέχρι τώρα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.

Γιατί όχι; Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ Κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΕ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ. ΕΞ' ΑΛΛΟΥ "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΥ ΔΕΔΕΤΑΙ"!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ SUPERB ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΟΥΤΕ ΧΕΙΛΗ ΙΕΡΕΩΣ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ...ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ας ηρεμήσουμε λίγο.Δεν είναι κακό να λες κολακείες για κάποιον.Τουλάχιστον να τις αξίζει.Εγώ δεν κατάλαβα πως από τον Χρυσόστομο περάσαμε στον Ανδριόπουλο.Μάλλον η εμπάθεια και η ζήλια δεν κρύβεται και δεν χάνει ευκαιρία να φανερώνεται.Λυπάμαι αφάνταστα.Κακεντρεχείς.Κολλημένοι, δεσποτόπλικτοι.........ΑΙΣΧΟΣ!!!

ARWEN

Ανώνυμος είπε...

Σκαρπέλοοοο, γράψε και για μένα κάτικαλό... ξέρεις εσύ

Related Posts with Thumbnails