Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ!


Η δεύτερη μέσα σε τέσσερις μήνες συναυλιακή εμπειρία μου στο Μόναχο της Γερμανίας, αγαπητοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν εξίσου δυνατή με την πρώτη!

Το Νοέμβριο τραγούδησα το έργο «Ιερατική Ποίηση» της φίλης μαέστρου και συνθέτιδος Κωνστάντιας Γουρζή στην Ακαδημία των Τεχνών, σε μια συναυλία αφιερωμένη στην ελληνική μουσική, που διοργάνωσε και παρουσίασε το σύνολο Octopus της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, υπό την Κ. Γουρζή. Το κοινό ήταν υψηλού επιπέδου! Φημισμένοι καθηγητές, διάσημοι συνθέτες, κράτιστοι μουσικολόγοι, εξαιρετικοί μουσικοί και έλληνες του Μονάχου, με επικεφαλής την δραστήρια Γενική Πρόξενο κ. Άννα Κόρκα. Η συναυλία υμνήθηκε από την κριτική ως μια δυναμική παρουσία της ελληνικής μουσικής στο διεθνές στερέωμα.

Προχθές, τραγούδησα το ίδιο έργο και τον λαοφιλή ύμνο «Τη Υπερμάχω» στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία μας στη Γερμανία για να τιμήσει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Είχα την τιμή να συμπράξω με το σύνολο opus21musikplus της Κωνστάντιας Γουρζή, το οποίο παρουσίασε ένα τελείως πρωτότυπο πρόγραμμα με έργα ελλήνων συνθετών που έζησαν ή έδρασαν στο Μόναχο (Δ. Λιάλιος, Α. Ευαγγελάτος) αλλά δημιουργούν και σήμερα (Σ. Γαζουλέας, Κ. Γουρζή). Κι ακόμα συνθέσεις των Νίκου Σκαλκώτα (σπούδασε στη Γερμανία και τα έργα του παίζονται συνεχώς) και Α. Νεζερίτη. Σημειώσατε παρακαλώ: Λιάλιος και Νεζερίτης οι Πατρινοί!!!

Η προχθεσινή συναυλία είχε λίαν επίσημο χαρακτήρα! Παρέστη και απηύθηνε χαιρετισμό ο υπουργός της Βαυαρίας Dr. Otmar Bernhard, ενώ τους υψηλούς καλεσμένους (πρέσβεις, διπλωμάτες, αρχές του Μονάχου) καλωσόρισαν ο πρέσβης μας στη Γερμανία Τάσος Κριεκούκης και η πρόξενος Άννα Κόρκα. Παρέστη και ένα πρίγκιπας, όπως μου είπαν. Απόγονος της οικογενείας του βασιλιά της Ελλάδος Όθωνα! Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι εκκλησιαστικές αρχές. Ο επίσκοπος Αριανζού Βαρθολομαίος, επικεφαλής των ορθοδόξων κληρικών του Μονάχου, και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Μονάχου.

Η εκδήλωση ήταν μια ακόμη μαρτυρία της ισχυρής ελληνικής παρουσίας στην περιοχή. Χάρηκα αφάνταστα την συναναστροφή με τους έλληνες που ζουν και δημιουργούν σήμερα στο Μόναχο. Στη δεξίωση που ακολούθησε είχα την ευκαιρία να μιλήσω με πολλούς απ’ αυτούς. Ιδιαιτέρως χάρηκα που συνάντησα τον παλαιό φίλο και πατρινό Κώστα Νικολακόπουλο, καθηγητή της Ορθόδοξης Θεολογίας στην εκεί Θεολογική Σχολή και πρωτοψάλτη στον ιστορικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Salvatorkirche) στο κέντρο του Μονάχου. Στις πλούσιες δραστηριότητες της Εκκλησίας μας θα αναφερθώ σε άλλη ανάρτηση.

Μίλησα και με μια υπάλληλο του Προξενείου που έζησε τα μαθητικά της χρόνια στην Πάτρα! Μια έκπληξη και για τους δυο μας! Κοινοί γνωστοί, φίλοι, εφηβικές ενασχολήσεις…

Η δεύτερη αυτή εμφάνισή μου στο Μόναχο ήταν μια ακόμα πολύτιμη εμπειρία για μένα! Ο Ελληνισμός εκτός Ελλάδος ανθεί και φέρει κι άλλο! Σε όσους φίλους με ρωτούν: «Τώρα πού αλλού θα πάς;» δεν μπορώ παρά να απαντήσω. 18 Απριλίου παρουσιάζω στα Γιάννενα με το σχήμα μου Πολύτροπον «Το Τετράδιο του Πατριάρχη» και την επομένη, Σάββατο του Λαζάρου, αναχωρώ – πρώτα ο Θεός – για την Πόλη! Για να ψάλω την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στις εκκλησιές της!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τάκη είναι γνωστό οτι ο εγωισμός σου δεν έχει όρια. Μας έχει πρήξει, πήγα εκεί, με άκουσαν εκεί, με συγχάρηκαν εκείνοι, με θαύμασαν εκείνοι, τραγούδησα εκεί. Χαλάρωσε λιγάκι. Κατέβα απο το καλάμι.

Ανώνυμος είπε...

Τάκη (όπως λέει κι ο παραπάνω ανώνυμος)
είναι γνωστό ότι ο εγωισμός σου δεν έχει όρια...
Είναι ακατανόητο το να αναρτείς στο blog "σου", την οποιαδήποτε συναυλία κάνεις, οπουδήποτε, με οποιουσδήποτε...
Και μάλιστα, να την περιγράφεις καθ'αυτό τον τρόπο!
Έλεος!
Άλλη φορά λοιπόν, εφόσον στο επιτρέψει ο παραπάνω ανώνυμος, θα βγεις και θα πεις:
έγινε αυτή η μπούρδα κάπου κι ήμουν κι εγώ σε μια γωνίτσα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 6:40 μμ,

Η ποιοτική διαφορά μας με τον Ανδριόπουλο είναι ότι εκείνος έχει εγωισμό και τον αξιοποιεί (βλέπε: χαίρεται τη ζωή του), εμείς έχουμε εγωισμό και, επειδή δεν τον προβάλουμε, νομίζουμε ότι δεν έχουμε (με όλες τις ψυχικές και άλλες συνέπειες)!

Κάτι ακόμη: το blog είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο, είναι απολύτως θεμιτό και αναμενόμενο να καταγράφονται σ' αυτό, εκτός από τις απόψεις, και οι ενέργειες, οι δραστηριότητες, τα ταξίδια και (γιατί όχι;) οι επιτυχίες του ιστολόγου.

Μακάρι να παρουσιάζαμε κι εμείς το 1/100 της δημιουργικής δραστηριότητας του Ανδριόπουλου και μετά ας κάναμε όσες νουθεσίες θέλαμε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ...ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ...ΤΟΝ ΠΑΟΚ....ΜΠΗΚΑΤΕ?????

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ(ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ) Ο Κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΚΑΡΦΟΣ" ΣΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΕΝΙΩΝ "ΤΥΦΛΩΝ ΤΑ Τ΄ ΩΤΑ ΤΟΝ ΤΕ ΝΟΥΝ ΤΑ Τ' ΟΜΜΑΤΑ" ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 7:25,

Γνωστόν οτι ο Παναγιώτης είναι φίλος σου και κολλητός. Οπότε τι πιο λογικό να τον υπερασπίζεσαι. Σε καταλαβαίνω, αγόρι μου. Μήπως σου λέει και ο Παναγιώτης τι να γράφεις ή μήπως ο ίδιος ο Παναγιώτης έγραψε αυτό το μήνυμα με την ανωνυμία ; Γιατί μου φαίνεται κοματάκι δύσκολο να τον υπερασπίζεσαι τόσο πολύ. Μάλλον ο ίδιος τα γράφει, ο ίδιος τα σχολιάζει, ο ίδιος υπερασπίζεται τον εαυτό του και μάλλον ο ίδιος μπαινοβγαίνει στο μπλόγκ του για να ανεβαίνει ο αριθμός των επισκεπτών. Γιατί απ' ότι έχω μάθει διαλαλεί παντού την μεγάλη επιτυχία του μπλόγκ του. Ωραίος τρόπος για να ανεβαίνει ο αριθμός. Ίσως και να έχει βάλει τους κολλητούς του να μπαινοβγαίνουν και αυτοί. Αξιολύπητος γι' άλλη μια φορά.
Το έριξε στο εξωτερικό γιατί πολύ απλά η Πάτρα τον έχει αποβάλει σαν ξένο σώμα. Δεν έχει θέση στην Πάτρα. Ή μήπως θα ήθελε για τον εαυτό του την θέση του συμβούλου στον Δήμο Πατρέων ; Γι' αυτό άλλωστε δεν άρχισε να φωνάζει για τον υποψήφιο ; Για να τον κάψει και στην συνέχεια να την αναλάβει αυτός,
Αγαπητοί, μην αυταπατάσθε. Ο Παναγιώτης σας χρησιμοποιεί όλους για να πετύχει τους σκοπούς του και σεις σαν ψάρια πέφτετε στην παγίδα. Τόσο μυαλό έχετε.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ,ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:31
είμαι σίγουρος ότι εσύ μπήκες για πρώτη φορά στο blog του Παναγιώτη και δεν θα ξαναμπείς καθώς επίσης κι ότι δεν έπεσες και συ σαν ψάρι στην παγίδα...χαχα
ΨΑΡΙ
(είμαι ο ανδριόπουλος με άλλο όνομα, με κατάλαβες!!!)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου κ. Ανδριόπουλε, χαίρω για την δημιουργική σου παρουσία στα πνευματικά δρώμενα τόσο εντός όσο και εκτός. Σε ευχαριστώ που μας κοινοποιείς τις σκέψεις σου καθώς και τις δραστηριότητες σου. Μακάρι ο Θεός να σου δίνει δύναμη και να σου ανοίγει «οδούς» προσφοράς προς τον «πλησίον». Αν και δεν συγκαταλέγομαι στους «φίλους» σου νιώθω χαρά ως Πατρινός διότι τιμάς την πόλη μας.
Τέλος επιθυμώ να σε συγχαρώ διότι θα ψάλεις κατά την μεγάλη Εβδομάδα στην Πόλη των ονείρων μας, στην Πόλη της Ρωμιοσύνης. Εκεί υπάρχει ανάγκη και η προσφορά σου θα εκτιμηθεί διότι το «Φανάρι» έχει τρόπους και περίσσευμα αρχοντιάς και ειλικρινούς αγάπης. Τα βιώματα που θα νιώσεις ψάλλοντας στους Ναούς της Πόλης θα είναι απερίγραπτα. Τι αξία έχουν τα Αναλόγια της Πάτρας μπροστά στους Ναούς της Βασιλεύουσας? Περιμένω με λεπτομέρεια να μας εξιστορήσεις με την επιστροφή σου όσα περισσότερα μπορείς. Να δώσεις χαιρετίσματα στους Πατρινούς Μάξιμο και Ανδρέα. Και να μεταφέρεις τα σεβάσματα στον Πατριάρχη του Γένους τον σοφό οιακοστρόφο του σκάφους της Μητέρας Εκκλησίας μας ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.
Σε ασπάζομαι «εν αγίω φιλίματι» «η αγάπη μου μετά πάντων .. εν Χριστώ Ιησού»
Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

....τι ακούω, κ. Αριμαθαίε; Πατρινοί στο Φανάρι;;;; και μάλλον κληρικοί υποθέτω.....

Ανώνυμος είπε...

k. alle tasse, an 3erete,poia einai einai h swsth grafh toy edafioy Mat8. 26,74 "kai gar h lalia soy -dhlon ή deilon- se poiei"??? se sxesh, ennoeitai, me sxetiko sto 10:54 μμ sxolio sas.....

Ανώνυμος είπε...

dior8wnw to 11:18 sxolio moy: k. alle tasse, an 3erete,poia einai einai h swsth grafh toy edafioy Mat8. 26,74 "kai gar h lalia soy -dhlon ή deilon- se poiei"??? se sxesh, ennoeitai, me sxetiko(sxolio...) sto 10:54 μμ sxolio sas..... thanks gia thn katanohsh!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΙΜΑΘΑΙΕ...ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ? ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ? ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΨΩΝΙΟ...ΥΓΙΑΙΝΕ...ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ....ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΠΛΗΚΤΟΙ......

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον παιδιά καταλαβαίνουμε ότι ο allos tassos έχει σοβαρό πρόβλημα.Ρε μεγάλε άμα έχεις τόσο πρόβλημα που ο παναγιωτης αναρτεί τις συναυλίες του γιατί μπαίνεις σε αυτό το blog και μας πρήζεις????Μάλλον είσαι μαζόχας.Δεν εξηγείται αλλιώς.Προσωπικό δε είναι το blog?Ότι θέλει βάζει.Κάνε και εσύ συναυλία και στείλε το.Αλλά μάλλον κανένας άφωνος θα είσαι για να ζηλεύεις τόσο πολύ.

ARWEN

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω πρόβλημα που ο Παναγιώτης αναρτεί τις συναυλίες του αλλά έχω πρόβλημα που αναρτεί σχόλια ανθρώπων που αδυνατούν να αντιληφθούν ακόμη και την χοντροκομένη ειρωνία...

Υ.Γ. Παναγιώτη, βγάλε σε παρακαλώ το σχόλιο του arwen για να μην γελάει ο κόσμος μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑRWEN ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΡΕ?ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ...ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΨΩΝΙΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ ΑΥΤΟΣ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ?ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙΣ?ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΡΕ...ARWEN....ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΡΕ....ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...ΕΡΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ... ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ...
LENGOLAS

Ανώνυμος είπε...

Πάνο, καμιά φωτογραφία;

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον η χούντα ξαναήρθε με τον aller taso.Το ότι δεν κατάλαβες ότι κανω πλάκα δείχνει άνθρωπο τουλάχιστον ασταθή και υπέρμετρα εγωπαθή.Η λογική και η τρέλα είναι πολύ κοντά.(περίπου 2,5 εκατοστά).Τα σχόλια δικά σας..............Κατάλαβες ΤΑΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ??????!!!!!!

ARWEN

Ανώνυμος είπε...

ρε allos tasos πρεπει να κουβαλασ μεγαλο κομπλεξ πανω σου... δεν εξηγειται αλλιωσ... κανε μασ την χαρηηη σκαθαρι...

Ανώνυμος είπε...

η arwen όσο ξέρω είναι μελαχρινή!
τα συμπεράσματά σου είναι μάλλον ξανθιάς...

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι τα ενδιαφέροντά σου ποικίλουν.Κρυψίνους.....Και μας τα έκρυβες.Ντρεπόσουν?Δεν πειράζει.Εσένα μάλλον από την ταινία θα σου ταίριαζε το όνομα του Goloum,Smeagol.Ή να πώ καλύτερα του τέρατος Orc?Μάλλον και τα δυο.Με αυτά που γράφεις να μου πείς τι θα ;ήσουν????χα χα χα!
Pity on you.....
ARWEN

Ανώνυμος είπε...

πάντως σου εύχομαι να βρεις έναν Aragorn και να μην μείνεις στο ράφι...
εγώ πάλι μπορεί όπως λες να είμαι ένα goloum ή ένα orc αλλά προς το παρόν έχω μία arwen...
δεν έχεις ελπίδες μαζί μου...

Ανώνυμος είπε...

Τι ελπίδες να έχω μαζί σου μωρέ?Θα τρελαθούμε εντελώς?Ρε και που να σφίξουν οι ζέστες.................
Alter tassos ακόμα έχεις πολλά να μάθεις αγόρι μου.Άκουσέ με που είμαι μεγαλύτερος.Μην βιάζεσαι να μεγαλώσεις.οκ?ηρέμησε

ARWEN

Related Posts with Thumbnails