Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΜΟΥ!


Επέλεξα, αγαπητοί φίλοι της Ιδιωτικής Οδού, μια ανθοδέσμη ωραίων εκφράσεων εναντίον μου από επιστολές αδελφών και πατέρων που εστάλησαν κατά καιρούς σε… προϊσταμένους μου, με ευγενείς σκοπούς! Εύχομαι εις πάντας υγείαν κατ’ άμφω και Καλή Σαρακοστή!

«Δεν θα ήθελα όμως να ασχοληθώ περισσότερο με τον κ. Ανδριόπουλο γιατί θα λάβη την πρέπουσα απάντηση όπου πρέπει και όταν πρέπει».
Επιστολή του αρχιμ. Κυρίλλου Κωστοπούλου προς τον τότε πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πατρών π. Ιερόθεο Ζαχαρή, (23-8-1999), νυν πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μεξικού, σύμφωνα με τα Δίπτυχα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

“Με όλο το σεβασμό, πιστεύω πως το θέμα αφορά άμεσα το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής μας, αφού αυτό διόρισε τον κύριο Ανδριόπουλο ως δεξιό Ιεροψάλτη της.
Θα ήθελα να προβήτε στις όποιες ενέργειες εσείς κρίνετε απαραίτητες ώστε, ο κ. Ανδριόπουλος στο εξής να συμπεριφέρεται όπως αρμόζει σε αδελφούς της Μονής και να λυθεί το θέμα».
Επιστολή – Καταγγελία του αρχιμ. Νικοδήμου Σιδέρη προς Ι. Μονή Γηροκομείου (6-11-2001).

«… η τακτική του κρίνεται λίαν επικίνδυνη, για εκπαιδευτικό και δη θεολόγο και μουσικό…».
Επιστολή πολιτιστικού παράγοντα της Πάτρας προς… ανωτέρους μου…

«Πιστεύω ακραδάντως, Άγιε Ηγούμενε ότι, μετά από όσα ανέφερα στην Πανοσιολογιότητά σας, θα πεισθήκατε ότι δεν θα σεμνύνεται πλέον η Ιστορική μας Μονή της Παναγίας Γηροκομειτίσσης να έχει ως ιεροψάλτη (κατώτερο κληρικό κατά τους Ιερούς Κανόνες!) τον υποταχθέντα μέσω της «συγγνώμης» του πλέον στον Αιρεσιάρχη Πάπα, κ. Ανδριόπουλο».
Επιστολή Δρ. Κων/νου Κουτσογιάννη προς Ι. Μονή Γηροκομείου.

«Ο σατανάς είναι καλύτερος θεολόγος από σας αλλά εσείς όπως πάτε θα τον ξεπεράσετε… Δηλώστε αγράμματος μπας και περάσετε».
Επιστολή Αντωνίου Λέκα (αγνώστων λοιπών στοιχείων) προς εμέ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄συνεπώς τιθεται θέμα πίστεως και συμφωνίας σας προς τα δόγματα της Ορθοδοξης Εκκλησίας.
άρα γνωριζετε και ,εναν τουλάχιστον, εκ των λόγων απομακρύνσεως σας και αυτός είναι η καταγγελθείσα λατινοφροσύνη σας.
αν δεν ισχύσει μπορειτε να το αποδείξετε με μια απλή και σαφή ομολογία πίστεως.

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε παιδια ομολογια πιστεωσ......μην το τραβατε το σχοινι.....αν πρεπει ο παναγιωτησ να δηλωσει ομολογια πιστεωσ τοτε ο πατριαρχησ μηπωσ θελει αναβαπτισμο????αντε σοβαρευτειτε λιγακι............αραχνοϋφαντοσ......

Ανώνυμος είπε...

α και κατι ακομα.....αυτοσ ο λεκασ μιλαμε ο ανθρωποσ ειναι ψυχασθενησ.....αποδεδειγμενο....Παναγιωτη μην κολλασ με τιποτα...απο ολεσ τισ επιστολεσ που εχεισ λαβει ολεσ ειναι για γελια..................

Ανώνυμος είπε...

μη κολλάς πουθενά Παναγιώτη.
εσύ το βιολί σου:

«Ετι δεόμεθα υπέρ του Αγιωτάτου Επισκόπου και Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου και του Αρχιεπισκόπου και Πατριάρχου ημών Βαρθολομαίου .....».

στο δρόμο του Βέκκου,του Βησσαρίωνα,του Ισιδώρου,του Βαρλαάμ και του Γρηγορά,του Μεταξάκη , του Αθηναγόρα και των λοιπόν ελληνορύθμων παπικών.

και φυσικά στο δρόμο ενός ακόμη ενδορθόδοξου σχίσματος.

ίσως ομως να είναι καλύτερα έτσι.
να ξέρουμε με ποιους θα πάμε και με ποιους θ αφήσουμε

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ, ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ!!! ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΡΩΜΗΣ....ΞΕΡΕΙΣ... ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΣΗ ΠΑΝΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ!!! Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!!! ΟΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 28 ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ Δ' ΟΙΚΟΥΜ ΣΥΝΟΔΟΥ(ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΕΣ...)ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη,
Ωραία η παράθεση των αποσπασμάτων των επιστολών. Θα πρέπει να γνωρίζεις οτι τέτοιου είδους επιστολές μόνο καλό μπορεί να σου κάνουν. Ξέρεις τι σημαίνει να σε εγκαλέι ο π.Κύριλλος ; Έπιανο. Γνωστό βεβαίως το γραφικόν του κηρύγματός του, η βιοτή του μαζί με τα Κέντρα επιστημόνων .....
Δια δε τον π.Νικ.Σιδέρη τι να πω ; Ρωτήστε όλους τους ιερείς της Πάτρας που τον ανέχονταν και υπέμεναν την υπέρμετρη και υπερφίαλη αλαζονεία του. Απόδειξη του χαρακτήρος του ; Η αλλοπρόσαλλη μετά την Πάτρα πορεία του (από Μητρόπολη σε άλλη Μητρόπολη, αφού πρώτα διώχθηκε απ' όλες κοκόν κακώς.
Να παρακαλάς να σου επιτίθενται τέτοιοι γραφικοί, διότι αφ'ενός εκτίθενται, αφ' ετέρου σε κάνουν ακόμα πιο γνωστό.
Χαίρε

Ο "ιδιαιτέρως"

Related Posts with Thumbnails