Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Η ΑΛΛΗ ΠΑΤΡΑ!

Ξέρετε, αγαπητοί μου φίλοι της Ιδιωτικής Οδού, εκτός από την Πάτρα του Πατρινού Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Σκαρμέα (Ρουβάς, Θώδη κ.ο.κ.) υπάρχει και η Πάτρα του Θεσσαλονικιού κ. Βύρωνα Φιδετζή, διευθυντού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (φωτό). Σήμερα είχα την τιμή να τον συναντήσω στην Αθήνα και να μιλήσουμε για τους Πατρινούς συνθέτες, τους οποίους η Πάτρα πεισματικά περιφρονεί.
Στις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές (Τέταρτος Κύκλος) που θα διοργανώσει η ΚΟΑ (1-7 Απριλίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) θα συμμετάσχει η Ορχήστρα Πατρών υπό τον Δημήτρη Μποτίνη και στις 4 Απριλίου η ΚΟΑ θα παρουσιάσει έργα τριών Πατρινών συνθετών: Δ. Λιάλιου, Α. Νεζερίτη και Θ. Μικρούτσικου.
Η σχετική συνέντευξη τύπου, όπου θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα, θα δοθεί την προσεχή Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο.
Είναι πλέον γνωστή η μανία μου με τους πατρινούς συνθέτες και η σταθερή ενασχόλησή μου με τη ζωή και το έργο τους. Και είναι για μένα μεγάλη χαρά το γεγονός ότι η αξία τους αναγνωρίζεται εκτός Πατρών. Γιατί εντός...

Τρεις διδακτορικές διατριβές βρίσκονται εν εξελίξει αυτή τη στιγμή για ισάριθμους Πατρινούς συνθέτες: Της Ευτυχίας Ταλακούδη (μουσικός της ΚΟΘ) για τον Δ. Λιάλιο, του πιανίστα Θανάση Τρικούπη για τον Α. Νεζερίτη και του μουσικολόγου Απόστολου Αρμάγου για την Ελένη Οικονομοπούλου. Προσθέτω και αυτή του πιανίστα Απόστολου Παληού για τον Αιγιώτη Λώρη Μαργαρίτη.

Έξω πάμε καλά, όπως βλέπετε. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Όπως λέω συχνά το έργο τέτοιων δημιουργών δεν χάνεται. Κι αν περιπέσει στη λήθη, η ιστορία θα το ανασύρει. Ενώ οι των Πατρέων Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού; Ευτυχώς έχουν τον περιπτερά της γειτονιάς τους. Και πολύ τούς είναι.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails