Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΑΛΗΘΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ


Διαβάζω στις εφημερίδες ότι κάποιοι εκβιάζουν τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο με φωτογραφικό υλικό. Έχουν κάποιες φωτογραφίες του Μητροπολίτου που είναι «επιλήψιμες».
Προ καιρού κυκλοφόρησε ευρύτατα στους εκκλησιαστικούς κύκλους των Πατρών μια ιδιόχειρη (!) ανώνυμη επιστολή με πρόστυχο περιεχόμενο για τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τον αρχιμανδρίτη Συμεών Χατζή και άλλους κληρικούς, μη αρεστούς, ως φαίνεται, στον ανώνυμο χυδαιογράφο.
Μερικούς μήνες πριν ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος έλεγε τον ογδοντάχρονο Πάπα «ομοφυλόφιλο».
Άλλοι «εκκλησιαστικοί» δεν διστάζουν, εμμέσως πλην σαφώς, να προσάψουν σε όποιον θέλουν να εξοντώσουν ηθικά την κατηγορία «είναι ομοφυλόφιλος».
Και τέλος δεν υπάρχει…
Γιατί η διοικούσα Εκκλησία αποδεικνύεται ανίκανη να διακρίνει τα πράγματα; Οι μεν όντως ομοφυλόφιλοι ιερείς δεν αποπέμπονται από το σώμα της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να αποτελούν καρκίνωμα, οι δε άλλοι που κατηγορούνται κακόβουλα, αναλώνονται στο να αποδείξουν το αυτονόητο (βλ. και την περίπτωση Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου). Σημείο μηδέν! Η Εκκλησία θα πρέπει με βάση την μακραίωνη παράδοσή της να επαναποκτήσει αληθή και ασφαλή κριτήρια. Και στη συνέχεια οι αποδεδειγμένως πταίσαντες να καθαιρούνται, οι δε συκοφάντες να απομονώνονται οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails