Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

ΛΑΘΩΝ ΕΤΕΧΘΗΣ...


Πήγε στο νοσοκομείο να δει την Μαριέττα Γιαννάκου λάθρα…
Πήγε πάλι στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί γνωστόν του, λαθραίος επίσης, χωρίς να φοράει καν εγκόλπιο!
Συναντήθηκε με τους εκκλησιαστικούς συντάκτες χωρίς κάμερες!
«Είσαι υπερβολικός»! Είπε στον ρεπόρτερ που εξαπέλυε βερμπαλισμούς του γνωστού μέχρι τώρα στυλ: «Όλη η Ελλάδα περιμένει από σας…».
Δεν χρησιμοποιεί ορδές αστυνομικών προπομπών στις μετακινήσεις του.
Δεν δέχθηκε, πριν την ενθρόνισή του, την υποδοχή στο Σύνταγμα και την «μετ’ ανθέων» πορεία στον Καθεδρικό ναό, δια της οδού Μητροπόλεως.
Διαβάζω ότι η Ιερά Σύνοδος, προφανώς τη εισηγήσει του, αποφάσισε ώστε στη σημερινή ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου να κληθούν ως εκπρόσωποι άλλων δογμάτων μόνον ιερείς και όχι μητροπολίτες. Όσο το δυνατόν λιγότερος θόρυβος…
Δεν θα γράψω άλλα. Ας έχει ο νέος Αρχιεπίσκοπος πάντοτε στην καρδιά του το «Λαθών ετέχθης…». Δια να γίνει ο «αστήρ» στόμα της αυτού χριστομιμήτου πολιτείας.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ὁ νέος Ἀρχιεπίσκοπος ἀποδεικνύει περιτράνως πὼς εἶναι πνευματικὰ ὤριμος. Μεγάλη ἡ εὐσπλαχνία τοῦ Θεοῦ μας ποὺ προνόησε γιὰ τὸν ἀμπελῶνα Του. Αὐτῷ ἡ Δόξα καὶ τὸ κράτος εἰς αἰῶμα αἰῶνος. Ἀμήν.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την σημερινή ενθρόνησή του και την ομιλία του, μια νέα σελίδα ανοίγει για την καθ' Ελλάδαν Εκκλησία. Σήμερα υπό τους θόλους του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών ακούστηκε ενας πρωτόγνωρος για τους περισσότερους λόγος, που σηματοδοτεί την επαναφορά της καθ' Ελλάδαν Εκκλησίας σε μια μια πορεία σταυραναστάσιμη που είχε διακοπεί απο της ιδρύσεως του Νεοελληνικού Κράτους.
Σήμερα οι χριστιανοί της χώρας αυτής θα μπορούν να ελπίζουν ότι θα μπορούν "εν Εκκλησία" να συνεχίσουν να αποτελούν το "άλας της γης".
Ας είναι πολλά και ευλογημένα τα έτη του.
Ο Ρ Κ

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΗΝ ΦΙΛΤΑΤΕ Ρ.Κ.!!! ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΙΕΡΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘ' ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου αρέσει το σκυθρωπό του ύφος. Δεν μου αρέσει που δεν αλλάζει μορφασμό στο πρόσωπο του.Δεν μου αρέσει που βγήκε στο μπαλκόνι και δεν μπορούσε να χαιρετίσει.Δεν μου αρέσει που είναι παγωμένος.Δεν μου αρέσει που θελει να "επαναφέρει" την Εκκλησία...λες και είναι εκπαιδευτικό σύστημα ή Πανελλήνιες Εξετάσεις.Δεν μου αρέσει που ιδρώνει να τα κάνει σώνει και καλά "διαφορετικά" απο το Χριστόδουλο.Δεν μου αρέσει που αισθάνομαι να μετατρεπεται η Εκκλησία σε ενα αχρωμο αοσμο πράγμα.Δεν μου αρέσει που έφυγε ο Χριστόδουλος και θα περάσουν αιώνες πριν έρθει αλλη τέτοια μορφή στην ηγεσία της Εκκλησίας.Δεν μου αρέσει που ο Νέος Αρχιεπίσκοπος δεν ειναι "Νέος" αλλά "Παλαιός" και δεν μου δίνει ελπίδα όταν τον βλέπω.

panagiotisandriopoulos είπε...

Έχεις, αγαπητέ m.f. κάθε δικαίωμα να μη σου αρέσει ο νέος Αρχιεπίσκοπος. Περί ορέξεως... Όμως στην Εκκλησία δεν λειτουργούμε, μιλώ για όλους μας, με κριτήριο τί μας αρέσει και τί όχι. Κριτήριο είναι η Αλήθεια, δηλ. ο Χριστός, ο οποίος το πιό πιθανό είναι ότι σήμερα δεν θα μας "άρεσε"...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ m.f. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ (ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΟΠΩΣ Ο ... ΝΤΟΥΤΣΕ. ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ: ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ. ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ΠΩΣ ΘΕΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο αλλά ο Ύψιστος μου έδωσε το δικαίωμα να μην μου αρέσει ο Αρχιεπίσκοπος...να μην ζεσταίνει την ψυχή μου όπως ο Χριστόδουλος.Α επίσης δεν έχω ακριβό αυτοκίνητο, δεν τρώγω αστακομακαρονάδες...ειμαι "λαικός".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου m.f καθώς και εσύ φίλτατε που απαντάς αλλά και λοιποί αγαπητοί: στην εκκλησία δεν έχει και τόση σημασία τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει. ασ θυμηθούμε φίλοι μου τι ψάλλουμε στην δοξολογία: "Ευλογητός ει Κύριε δίδαξον με τα δικαιώματά σου" και οχι τα δικαιώματά μας. στην εκκλησία υπάρχει ο χρυσός κανόνας, που είναι το μέτρο και αυτός δεν είναι άλλος απο το πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. όλοι μας εντός της εκκλησίας ένα και μονοδικό σκοπό έχουμε να γίνουμε ένα με Αυτόν. Οπότε αδιάφορο αν μας άρεσε ο Χριστόδουλος ή μας αρέσει ο Ιερόνυμος. για όλους εμας τους χριστιανούς το μέτρο, ο αγώνας μας, η κατάληξή μας λέγεται Χριστός.Δεν λέγεται ούτε Χριστόδουλος ούτε Ιερόνυμος.φαίνεται όμως από τα πρώτα δείγματα γραφής πως ο Ιερόνυμος βρίσκετε πολύ πιο κοντά σε αυτό το μέτρο που λέγεται Χριστός απ οτι οι προκάτοχοί του.
Ο Ρ Κ

P. Kapodistrias είπε...

Με λόγους συγκλονιστικούς έκλεισε τον Ενθρονιστήριο Λόγο του ο νέος Αρχιεπίσκοπος, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη ρήση Κοσμά του Αιτωλού, ότι ο θρόνος είναι στην πραγματικότητα ο Τάφος του!...

Πρόκειται για έναν λόγο βαθύτατα πνευματικό, που πήγαζε κατευθείαν από τα μύχια της ψυχής αυτού του καλοσυνάτου και ταπεινού Γέροντος, ο οποίος οιακίζει πλέον το σκάφος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Λόγος, λοιπόν, μνημειώδης και διδακτικός για τους υποψιασμένους! Όχι προγραμματικός, αλλά εξομολογητικός! Όχι βερμπαλιστικός, αλλά έλλογος και θεοπρεπής! Όχι επιδεικτικός ή και δηκτικός, αλλ' αυτοσυναίσθησης των θειοτάτων που καλείται να τελεσιουργήσει ο σεμνός αυτός Πρωθιεράρχης από θέση περίβλεπτη πια!

Δεν μπορούμε, αγαπητοί μου, να γνωρίζουμε την εξέλιξη της αρχιεπισκοπείας Ιερωνύμου του Β΄. Ευελπιστούμε όμως και προσευχόμαστε. Θεωρώ, ότι και ο ίδιος αυτό ακριβώς επιθυμεί: Την προσευχή και τη συναντίληψή μας!
Κλείνοντας, το σχόλιο ετούτο, μπορούμε -πιστεύω- κι εμείς να επαναλάβουμε (με τη σχετική τροποποίηση), ό,τι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει πει για την περίπτωση του Αλβανίας Αναστασίου:

Ο Ιερώνυμος αποτελεί την ευλογία του Θεού στη γη!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί, οι συγκρίσεις είναι αμείλικτες:
- Ο Ένας μιλούσε και κοιτούσε έναν έναν στα μάτια, χιλιάδες ανθρώπων!
- Ο άλλος ήταν σκυμμένος στα χαρτιά του και συλλάβιζε με δυσκολία...
- Ο Ένας άφηνε το ανυπόκριτο δάκρυ Του να ζεστάνει τις καρδιές μας!
- Ο άλλος τόσο διεκπεραιωτικός όση και η αδιαφορία τού κόσμου...
- Ο Ένας φλογερός, με καθαρή σκέψη και στεντόρεια φωνή, συνεχώς διακοπτόμενος και χειροκροτούμενος!
- Ο άλλος άνευρος και άοσμος, ασθμαίνων και τετριμμένος, προκαλούσε την απορία τι άραγε υποκρύπτει η απρόσωπη παρουσία του...
- Ο Ένας, γνήσιος και ειλικρινής, ζήτησε συγγνώμη από τους νέους!
- Ο άλλος, αν και ελθών ως Αντιχριστόδουλος, Τον αντέγραψε διακηρύσσων ότι θα βγει να τους συναντήσει...
Το ερώτημα ωστόσο είναι ποιος θα ανταποκριθεί;
Δυστυχώς ο άλλος δεν πείθει! Δεν θέλει αστυνομικούς, γιατί ποιος ασχολείται μαζί του... Δεν θέλει δημοσιογράφους, γιατί δεν έχει τι να τους πει...
Όχι λοιπόν "λαθών ετέχθη", αλλά "λαθών εστέφθη"! "Λάθε βιώσας" η νέα ιδεολογία...
Προσωπικά προτιμώ τον θόρυβο τής φωνής από την υποκρισία τής ταπεινότητας.
Και για να σας προλάβω από τις περί "μου αρέσει - δεν μου αρέσει" ενστάσεις σας, θα σας πω ότι ασφαλώς ο Χριστός ήταν πιο κοντά στον ζήλο και τον καημό τού Ενός, παρά στην δήθεν σιωπή τού άλλου.

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ μου noulis,

Τα γράφεις πολύ ωραία και δεν μπορώ να μη σου απαντήσω με ένα ΕΝΑΝΤΙΟΝ!
Είμαι, λοιπόν, εναντίον:
των εξάλλων λόγων,
των τάχα και ανυποκρίτων δημοσίων δακρύων,
των κάθε λογής χειροκροτούμενων, ως μη χειροκροτητής οιουδήποτε,
ΕΝΑΝΤΙΟΝ
της "συγγνώμης" που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό τρικ (όρα Πάπα),
της αστυνομικής συνοδείας κοντά στον όποιο Αρχιεπίσκοπο,
των δημοσιογράφων που γυρεύουν απεγνωσμένα να βγάλουν "είδηση" από εκκλησιαστικούς άνδρες,
ΕΝΑΝΤΙΟΝ
του όποιου θορύβου, διότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι θορυβοποιός, δεν κάνει ντόρο, αλλά εργάζεται με απόλυτη ταπείνωση, που δεν σου πολυαρέσει, στον αμπελώνα του Κυρίου.

Αν ήμουν Ιερώνυμος θα έλεγα πολύ λιγότερα και άρα θα ...άκουγες περισσότερη σιωπή! Φαντάζεσαι; Θα τρελαινόσουν!
Καλή Κυριακή!

None είπε...

Παναγιώτη, έγραψες πάλι!!!!!!!!

Νούλη, nula salus, extra ecclesiam......

Σσσσσσσσσσ...... Τελώνου και Φαρισαίου σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από τον "ανώνυμο" λίγα post πιο πάνω: "ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ. ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ΠΩΣ ΘΕΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ".
Αυτό να το διαβάσει προσεκτικά ο Νούλης, ο οποίος απ' ό,τι βλέπω δεν γινώσκει α αναγινώσκει, διαφορετικά δεν θα μίλαγε καθόλου. Επίσης, η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος που ανέδειξε τόσο τον Χριστόδουλο όσο και τον Ιερώνυμο, είναι -μεταξύ άλλων και αθεολόγητε- nouli, αμάρτημα βαρύτατο. Στον εξομολόγο σου γρήγορα. Καλό Παράδεισο σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ "ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ! ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ, ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ... Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ, (Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ):"AN O ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ, ΟΧΙ Ο ΤΕΛΩΝΗΣ!!!" ΛΟΙΠΟΝ;;;;;; ΕΘΝΑΡΧΗΣ Η ΠΟΙΜΕΝΑΣ; ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ; ΠΟΜΠΩΔΗΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΧΥΡΕΝΙΑ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ Η ΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ; ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ(ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΝΝΟΩ, ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ)ΚΛΗΡΙΚΟΙ Η ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά για συγκατηθήτε.Εμένα άλλο με
προβληματίζει.Γιατί όλοι οι χριστοδουλικοί και οι οργανωσιακοί εί
αντιπατριαρχικοί;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε συνανώνμε σού απαντώ: γιατί έχουν μπερδέψει τον μεταξικής έμπνευσης "Ελληνοχριστιανισμό" με την Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας. Οι οργανωσιακοί και χριστοδουλικοί είναι "υπερπατριώτες" (άλλο το ό,τι δεν έχουν υπηρετήσει στο στρατό πολλοί από αυτούς, όπως και ο ίδιος ο Χριστόδουλος). Το Φανάρι όμως δεν ανήκει σε κανένα "εθνικό" λόμπυ: είναι υπερεθνικό και αγκαλιάζει όλη την Οικουμένη, γι' αυτό και Οικουμενικό. Αυτό τσούζει τους χριστοδουλικούς και οργανωσιακούς.

Ανώνυμος είπε...

Τι γνώμη έχετε για το σέξ εκτός γάμου?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί,
Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω στην κριτική σας επί παντός... Εγώ συνέκρινα δύο εικόνες που μιλούν από μόνες τους. Δεν διεκδίκησα θεολογικάς περγαμηνάς! Εσείς, που ομιλείτε εξ ονόματος τής Αληθείας, την οποίαν και πλήρως κατέχετε, προσευχηθείτε δι' εμέ τον αθεολόγητο, χριστοδουλικό, αντιπατριαρχικό, μωρό, οργανωσιακό(!), αναλφάβητο και δεν ξέρω τι άλλο...
Ό,τι όμως και να λέτε ο Αδάμας δεν αντικαθίσταται με κίβδηλα ψιμύθια...
Όσο για το σεξ εκτός γάμου, ρωτήστε τον Άγιο Ζακύνθου - έχει σχετικήν βιβλιογραφίαν! Είναι δε και πρωτοπαλλήκαρο τού Μητροπολίτου Αθηνών...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΦΕΡΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ... ΜΕ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ..... ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ ΗΡΕΜΟΥΣΑ..... ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.......ΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ..... Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΑΠΙΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ....ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ........ΗΛΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ........ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ....ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,,,,,, ΣΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ......ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΟΝΥΜΟ.........

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ noulis,
Έχω καταλάβει το πνεύμα σου και συμφωνώ. Έχεις επιλέξει να μένεις στην εικονική πραγματικότητα. Δεν είναι κακό. Απλώς η Εκκλησία μας διδάσκει την πραγματική και την μυστική πραγματικότητα, που δεν έχει σχέση με το φαίνεσθαι αλλά με το είναι.
Επειδή έχεις, μάλλον, επιλεκτική μνήμη σού θυμίζω ότι αρμοδιότερος πάντων να ομιλήσει δια το σεξ εκτός γάμου και εντός ιερωσύνης είναι ο αλησμόνητος Κουλουσούσας,ιδιαίτερος του μακαριστού, ο και θηλύγλωσσος κατά Γιανναράν και εκουσίως αποσχηματισθείς.

panagiotisandriopoulos είπε...

Παρακαλώ τον ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ,να μη γράφει τα προσωπικά του. Τη γνώμη του ευχαρίστως να την αναρτήσω.

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ.......ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ...............ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ........ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ................ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..........ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ....... Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ......

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝΥΜΙΚΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.......ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΕΙΧΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ........ΔΕΝ "ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ" ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ... ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΣΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.........ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟΣ.... ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ 75% ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΙΧΕ 56%......ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ..........ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ......................

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ μου ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ,
Ως ανώνυμος που είσαι, καλό θα ήταν να μη μιλάς για δικτατορία σε μένα που βάζω την υπογραφή μου με όποιο κόστος.
Το ερώτημα που θέτεις είναι πολύ σημαντικό και θέλει πολύ κουβέντα. Κάθε πνευματικός έχει τη δική του "γραμμή". Προσωπική μου θέση ότι κάθε εξομολογούμενος είναι ξεχωριστό πρόσωπο, κάθε περίπτωση ειδική και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Τα υπόλοιπα στους πνευματικούς. Μέσα από ένα ιστολόγιο δεν μπορούμε να κάνουμε Εξομολογητική.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΘΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΦΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΑΜΑΡΤΗΜΑ???????ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ??????ΔΗΛ. ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑΝ "ΕΛΑΣΤΙΚΟ" ΕΞΟΜΟΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΡΩΩ ΚΑΜΠΑΝΑ 2 ΜΗΝΕΣ.........ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ....Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ.......

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι σχέση έχει το σεξ με τον σχολιασμό Ιερωνύμου και Χριστοδούλου ; "Εραστά της ερήμου" αν γουστάρεις σεξ εκτός γάμου κάνε όσο θέλεις. Εμας τι μας ενδιαφέρει ;
Ο Ιερώνυμος είναι λαμπρός Αρχιεπίσκοπος. Έκτακτος. Δεν ασχολείται κανείς μαζί του για τί πολύ απλά κ ο ι μ ά τ α ι. Τον ύπνο του δικαίου βεβαίως, γιατί είναι άμεμπτος και πνευματικός άνθρωπος. Έλα όμως που η θέση αυτή δεν θέλει μόνο την σιωπή, αλλά πρέπει και να μιλάς ; Δύσκολο για τον Ιερώνυμο.

Related Posts with Thumbnails