Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Είναι ευρέως γνωστή η εναντίον της ομοφυλοφιλίας στάση του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ – και όχι μόνο βέβαια. 
Σε δεκάδες κείμενά του ο Σεβασμιώτατος έχει καταδείξει την – κατ’ αυτόν – άποψη της Εκκλησίας εναντίον της ομοφυλοφιλίας. 
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, της κοινής γνώμης πριν έξι χρόνια, προκάλεσε η σφοδρή αντίδραση του Σεβ. Πειραιώς στο στοματικό σεξ. 
Σε σχετική ανακοίνωσή του τον Σεπτέμβριο του 2012, με τίτλο «Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή», ο Πειραιώς Σεραφείμ γράφει για την «χυδαία πράξη», επικαλούμενος ιατρικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες όπως τα «ΝΕΑ Online» και iatropedia.gr. 
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η παράχρησις τῶν σωματικῶν ὀργάνων τοῦ ἀνθρωπίνου ὄντος ἐγκυμονεῖ τρομακτικές συνέπειες τόσο στήν ψυχική ὅσο καί τήν σωματική ὑγεία του» και καταλήγει: «γι' αὐτόν ἀκριβῶς τό λόγο μέ πολλή πατρική ἀγάπη παρακαλοῦμε θερμῶς ὅλους τούς ὑπευθύνους διαμορφώσεως τῆς κοινῆς γνώμης ἀλλά καί τούς ὑπευθύνους διαχειρήσεως τῶν πραγμάτων τοῦ κόσμου μας νά ἀντιληφθοῦν ἐπί τέλους τήν εὐθύνη τους καί τό χρέος τους ἀπέναντι στό ἱερό πρόσωπο τοῦ ἀνθρώπου καί στό μέγιστο δῶρο τοῦ Θεοῦ, τή ζωή». 


Μπορεί στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι διαμορφώσεως της κοινής γνώμης να μην έτειναν ευήκοον ους στην έκκληση του Σεβασμιωτάτου, φαίνεται όμως πως στην μακρινή Ουγκάντα εισακούστηκε! 
«Το στόμα είναι για να τρώμε»! Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος της Ουγκάντα εξέφρασε ρητά και κατηγορηματικά την πρόθεσή του να απαγορεύσει το στοματικό σεξ στους κατοίκους της χώρας του.
Ο Γιοβέρι Μουσεβένι κατηγόρησε τους «ξένους» ότι προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες της Ουγκάντα να κάνουν στοματικό σεξ. «Ας επωφεληθώ της ευκαιρίας για να προειδοποιήσω δημοσίως το λαό μας για τις εσφαλμένες πρακτικές που προωθούν ορισμένοι από τους ξένους. Μια από αυτές είναι αυτό που αποκαλούν στοματικό σεξ. Το στόμα είναι για να τρώμε, όχι για σεξ. Ξέρουμε που ταιριάζουν τα γεννητικά όργανα». 
Ο Μουσεβένι είχε υπογράψει το 2014 έναν νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλία στην Ουγκάντα. Έκτοτε προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους γκέι συλληφθούν επ’ αυτοφώρω, ενώ διώκονται ποινικά και όσοι δεν καταγγέλλουν κάποιον ότι είναι ομοφυλόφιλος. 
Παρουσιάζοντας τότε το νόμο ο Μουσεβένι είχε υποστηρίξει ότι το στοματικό σεξ μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. «Αν βάλεις το στόμα σου εκεί μπορεί να γεμίσεις σκουλήκια, που θα μπουν στο στομάχι σου, γιατί -το στόμα - είναι το λάθος σημείο», είχε πει. 
Προφανώς ο επί 32 χρόνια (!) Πρόεδρος της Ουγκάντας, συγκροτώντας την επιχειρηματολογία του πάνω στο θέμα, είχε υπ’ όψιν του την …δραματική διαπίστωση του Σεβ. Πειραιώς: «η παράχρησις τῶν σωματικῶν ὀργάνων τοῦ ἀνθρωπίνου ὄντος ἐγκυμονεῖ τρομακτικές συνέπειες τόσο στήν ψυχική ὅσο καί τήν σωματική ὑγεία του». 
Μήπως τελικά ο …φυσικός χώρος του Σεβασμιωτάτου είναι η Ουγκάντα; Με δεδομένο το γεγονός ότι το εθνικό σύνθημα της χώρας είναι; "For God and My Country" (Για το Θεό και τη χώρα μου);
Πάντως, ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Ουγκάντας, Σεβ. Ιωνάς (ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής) δεν έχει ασχοληθεί με τα παραπάνω θέματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails