Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ "Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ"


«Η Εκκλησία δεν συμβιβάζεται με τυραννίες» 
Ο επίτιμος Πρόεδρος της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» Μανώλης Μηλιαράκης για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας κατά την περίοδο της Επταετίας μ΄ αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Η Εκκλησία κατά τη δικτατορία 1967-1974», του θεολόγου καθηγητή Χάρη Ανδρεόπουλου, από τις εκδόσεις «Επίκεντρο». 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το βιβλίο του Χάρη Ανδρεόπουλου και πολύ καλά τα λέει κι ο επιτ. Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας Κος Μηλιαράκης. Η διοίκηση της Εκκλησίας πότε άραγε θα κάμει την (αυτο-) κριτική της για τα λάθη των εκπροσώπων της την περίοδο της δικτατορίας;....Πέρασε ήδη μισός αιώνας, όχι άλλη σιωπή πιά... ΑΤΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Βιβλίο - ντοκουμέντο για την σύγχρονη Ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα πρέπει να διαβασθεί κυρίως από κληρικούς για να πληροφορηθούν επιστημονικά και τεκμηριωμένα - για τα της Εκκλησίας της περιόδου της δικτατορίας (1967-1974) - όσα δεν τους έμαθαν ακόμη στις θεολογικές και τις εκκλησιαστικές σχολές...

ΙΕΡΕΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Tο βιβλίο του κ. Χαράλαμπου Μ. Ανδρεόπουλου συγκαταλέχθηκε από την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά (2017-2018) στην κατηγορία των επιστημονικών συγγραμμάτων (υπηρεσία διαχείρισης συγγραμμάτων «ΕΥΔΟΞΟΣ») ως εγχειρίδιο διδασκαλίας σε ΑΕΙ (στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών / Τμήμα Ιερατικών Σπουδών, ανάμεσα στα επιλεγόμενα συγγράμματα για το μάθημα του 4ου – εαρινού – εξαμήνου "Εκκλησιαστική Ιστορία της Ελλάδος" (https://service.eudoxus.gr/public/departments/courses/2194/2017 ).

IERATIKOS

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο, εξειδικευμένο στο μείζον θέμα "Εκκλησία - Δικτατορία 1967-1974", βιβλίο που γράφτηκε, χωρίς εμπάθειες και μονόπλευρες προσεγγίσεις, αλλά με μετριοπάθεια, σεβασμό στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών από τον χώρο της Εκκλησίας και απίστευτη επιστημονική -ιστορική και νομοκανονική - τεκμηρίωση και αποτύπωση της περιόδου. Τόσο για την Α' (Γ. Παπαδοπούλου / αρχιεπ. Ιερωνύμου Κοτσώνη, 1967-1973), όσο και την Β' (Δ. Ιωαννίδη / αρχιεπ. Σεραφείμ Τίκα, 1973-1974) φάση της δικτατορίας. Έμαθα πολλά διαβάζοντας το. Ενημερώθηκα ιστορικά, ωφελήθηκα πνευματικά. Ελπίζουμε να υπάρξει για το εν λόγω θέμα και συνέχεια καθώς το βιβλίο του κ. Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου δίνει πολλές, ενδιαφέρουσες αφορμές. Κ.Ν. (Φιλόλογος - Ιστορικός, Κόρινθος)

Related Posts with Thumbnails