Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ: "Εκτός πραγματικότητας και άστοχη η παρέμβαση του μητροπολίτη Πατρών για την Μακεδονία"


The best
Η περί Μακεδονίας δήλωση του μητροπολίτη Πατρών  
Του Δημήτρη Αβραμίδη 
Με σημερινή (15/1) του δήλωση ενώπιον του τοπικού κλήρου ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «Η Μακεδονία είναι μία» και πως «Η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική». 
Ο παραπάνω χάρτης περιγράφει πως έχει κατανεμηθεί η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και FYROM. Η κατανομή αυτή είναι προϊόν των Βαλκανικών πολέμων και για περισσότερο από εκατό χρόνια είναι κοινά αποδεκτή μεταξύ των ενδιαφερομένων κρατών. 
Ειλικρινά απορώ. 
Πιστεύει στ’ αλήθεια ο μητροπολίτης ότι τόσο το τμήμα της Μακεδονίας που ανήκει στη Βουλγαρία, όσο και το τμήμα της που σήμερα συγκροτεί τη FYROM (και λίγο παλιότερα τη Γιουγκοσλάβικη Δημοκρατία της Μακεδονίας) καθώς και η ελληνική Μακεδονία αποτελούν, ή θα έπρεπε να αποτελούν, ένα ενιαίο σχηματισμό και μάλιστα αποκλειστικά ελληνικό; Διότι όσοι υποστηρίζουν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, αυτό ακριβώς εννοούν. 
Το παραδεχόμαστε είτε όχι, το σύνθημα της μιας και ελληνικής Μακεδονίας συνιστά εκ μέρους μας αλυτρωτισμό που όχι μόνο εμποδίζει οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ Αθήνας, Σόφιας και Σκοπίων αλλά αν οδηγηθεί στις απώτερες συνέπειές του μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει. 
Από την άποψη αυτή η παρέμβαση του μητροπολίτη, σε μια συγκυρία κατά την οποία αναζητείται πολιτική λύση για την ονομασία της FYROM, είναι εκτός πραγματικότητας, το λιγότερο άστοχη και αυτό πρέπει να ειπωθεί δημόσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails