Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ AN ART ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ / ΠΟΙΗΤΩΝ


Σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ, με το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος) παρουσιάζουμε τη νέα παραγωγή του κύκλου εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο: «ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ – ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ». 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού AN ARΤ, Μονής Αστερίου Τσαγκάρη 4, Αθήνα (Πλάκα). 
Αυτή η πρώτη Πατρινή Μουσική Ποιητική για το 2017, περιλαμβάνει ποιήματα των σύγχρονων πατρινών ποιητών: Σπύρου Βρεττού, Δημήτρη Παπανικολάου, Αντώνη Σκιαθά, Δημήτρη Τούλιου και Γιάννη Χρυσανθόπουλου. 
Κάποια από τα ποιήματα θα ακουστούν και στα γαλλικά, σε μετάφραση του δόκιμου μεταφραστή Michel Volkovitch, από την "Ανθολογία Νεοτερικής Ποίησης στην Πάτρα", που είχε επιμεληθεί ο φιλόλογος Άρης Δρουκόπουλος και είχε εκδοθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006". 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν έργα για βιολί και πιάνο, για σόλο βιολί και σόλο πιάνο των πατρινών συνθετών: Δημήτρη Λιάλιου (1869-1940), Θεόφιλου Κάββουρα (1930-1974), Ανδρέα Νεζερίτη (1897-1980) και των σύγχρονων συνθετριών Τάνιας Σικελιανού και Βασιλικής Φιλιππαίου. 
Ερμηνεύουν: 
Τάνια Σικελιανού, βιολί 
Βίκυ Στυλιανού, πιάνο 
Δάφνη Πανουργιά, απαγγελία στα γαλλικά 
Γενική επιμέλεια – απαγγελία: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος
Παραθέτουμε στη συνέχεια το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails