Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ" 2016


Έρχεται το 4ο μικρό Παρίσι των Αθηνών, το πολυ-φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν για φέτος το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο, ο Οργανισμός πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: «Ομάδα και Τέχνες» (“l'esprit d'équipe et les arts”). 
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 16 Οκτωβρίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθης και την πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι τον σταθμό Λαρίσης, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και όπου εδώ και χρόνια, συναντώνται ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών. 
50 συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, 11 θεατρικές παραστάσεις, 4 γκαλερί με ομαδικές εκθέσεις εικαστικών δημιουργών, 2 εκθέσεις φωτογραφίας, παραστάσεις τσίρκο, χοροθέατρο και θέατρο δρόμου, ανοιχτά πάρτυ, πολιτιστικές παρεμβάσεις και αξιοποιήσεις ελεύθερων χώρων, 7 διαλέξεις ή στρογγυλά τραπέζια, πολλές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στα «ανοιχτά» σχολεία, θα ακολουθήσουν την πολυ-διαδραστική έναρξη του φεστιβάλ την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.


Με το Καλλιτεχνικόν Σύνολον ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ (υπεύθυνος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος) συμμετέχουμε και φέτος στην σπουδαία αυτή διοργάνωση, με την πολύτεχνη παράσταση ΙΚΕΤΗΡίΑ, και θέμα την προσφυγιά και την ελευθερία. 
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην μουσική σκηνή "Αγγέλων Βήμα" (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια), το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, στις 7 το απόγευμα. 
Θα διαβαστούν κείμενα από το ομώνυμο βιβλίο του Παναγιώτη Ρίζου για πρόσφυγες, ικέτες, ικετευόμενους, διακινητές, εμπόρους, συνοριοφύλακες, θεατές, με φόντο τα ανέκαθεν τρικυμισμένα και επικίνδυνα νερά του Αιγαίου.
Θα παιχτούν μουσικές της προσφυγιάς και του ταξιδιού προς την «ελευθερία»: παραδοσιακά τραγούδια της Κ. Ιταλίας, του Λιβάνου, του Ζουλφί Λιβανελί, του Μάνου Χατζιδάκι, του Λεωνίδα Κανάρη (γραμμένα ειδικά για την παράσταση) και της Τατιάνας Ζωγράφου. 
Παράλληλα θα προβάλλονται εικαστικά έργα της Χριστίνας Κάλμπαρη, εμπνευσμένα από το βιβλίο ΙΚΕΤΗΡίΑ.


Συμμετέχουν:  
Λουκία Πιστιόλα – ανάγνωση κειμένων από την ΙΚΕΤΗΡίΑ
Δάφνη Πανουργιά, Ιωάννα Κάππου και Παναγιώτης Ανδριόπουλος – τραγούδι 
Παναγιώτης Κανελλόπουλος – μαντολίνο 
Ειρήνη Μπόνη - κιθάρα
Νικόλ Καραλή - πιάνο
Roni Bou Saba - απαγγελία στα αραβικά 
Πέρυσι (2015), συμμετείχαμε στο φεστιβάλ με την παραγωγή «Ο Καβάφης της Συρίας και της Μέσης Ανατολής».
Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο το πρόγραμμα του φετινού Μικρού Παρισιού των Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails