Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, απαντώντας σε κείμενο του Μ. Πρωτοπρεσβυτέρου της Μ.τ.Χ.Ε. π. Γεωργίου Τσέτση, έγραψε (5-7-2016) ότι «οι ισχυρισμοί του αυτοί [του π. Γεωργίου] αποτελούν την αντικειμενική υπόστασι του εγκλήματος της συκοφαντίας, εάν υφίστατο το στοιχείο του δόλου στο συγκεκριμένο σεβαστό αδελφό, γεγονός που ασφαλώς δεν υφίσταται». 
Άλλαις λέξεσιν: Θα σου έκανα μήνυση, παπά μου, για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά κρίνω ότι δεν έχεις δόλο όταν γράφεις αυτά που γράφεις για μένα. 
Το …περιλάλητο Γραφείο Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς, σχολιάζοντας σήμερα (7-7-2016), το κείμενο του θεολόγου Γιώργου Βλαντή «Ο φόβος μπροστά στο πνεύμα» που δημοσιεύθηκε και στην Ιδιωτική Οδό και στο Φως Φαναρίου, γράφει ενοχλημένο: « …η θεολογική πενία των επιχειρημάτων του σκιάζεται από τις απαράδεκτες ύβρεις, οι οποίες, πολλές από αυτές, ξεπερνούν και αυτά τα όρια της νομιμότητας!» 
Και εδώ έχουμε μια απειλή για μηνυσούλα, αφού ξεπερνιούνται «τα όρια της νομιμότητας». 
Για να βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους: 
Κατηγορώ το Γραφείο επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς και τον κληρικό της Μητροπόλεως Άγγελο Αγγελακόπουλο, που αποτελεί …ουρά του εν λόγω Γραφείου, για συστηματική ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας, που εκθέτουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αλλοιώνουν την διδασκαλία της Εκκλησίας στο όνομα μιας – κατ’ αυτούς – καθαρότητας της πίστεως. 
Φυσικά την ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρει ακεραία ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 
Αν νομίσουν ότι πρέπει να πούμε τα υπόλοιπα στα δικαστήρια, ας το κάνουν. Είναι μια ευκαιρία να τα πούμε – επιτέλους – από κοντά και εφ' όλης της ύλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails