Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαμε αναφερθεί στον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, με αφορμή την συνομιλία του με τον π. Πέτρο Μινώπετρο στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5. 
Σήμερα, Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις 8 το βράδυ, η συνέντευξη του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου θα μεταδοθεί σε επανάληψη και έχει ως θέμα: «Αρχαίο δράμα, αρχαία κωμωδία, η ιστορία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, το πολιτικό θέατρο και η δράση της κινητής μονάδας θεατρικής αιμοδοσίας».
Τώρα όμως o Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. 
Ανέλαβε μετά το φιάσκο του Υπουργείου Πολιτισμού με την υπόθεση του Γιαν Φαμπρ. 
Διαβάζοντας μια συνέντευξη του Β. Θεοδωρόπουλου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ κατάλαβα πως δεν είναι …κομήτης στη θέση αυτή. Του είχε προταθεί η καλλιτεχνική διεύθυνση – στην μετά Λούκο εποχή – αλλά αρνήθηκε με την καταπληκτική …δικαιολογία «έχω θέατρο», ό εστί μεθερμηνευόμενον «το θέατρο είναι η δουλειά μου». Μετά όμως την – εντελώς – παρένθεση Φαμπρ δέχτηκε τη θέση. 
Μας εξηγεί ο ίδιος το γιατί: «Το θεώρησα "πατριωτικό καθήκον", σαν στρατιώτης στην τέχνη μου, στη δουλειά μου. Δεν θα ήθελα να μη γίνει εφέτος το Φεστιβάλ, γιατί στην Ελλάδα ό,τι κλείνει κινδυνεύει να μην ξανανοίξει, όπως με τις επιχορηγήσεις». 
Σήμερα μαζί με τις Κυριακάτικες εφημερίδες μοιράζεται και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. 
Ευχόμαστε στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο «καλή θητεία» και σ’ αυτό το πόστο! 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails