Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ


Ο γνωστός και παμφίλτατος Ζακυνθινός ποιητής π. Παναγιώτης Καποδίστριας, είναι αυτός που μας πληροφόρησε για την άθλια αναφορά του "δημοσιογράφου" Κ. Μπογδάνου στον Διονύσιο Σολωμό. Και είναι ο πρώτος ο οποίος αναδημοσίευσε αμέσως το κείμενό μας Ο Άγιος Διονύσιος Σολωμός και ο σεξιστής "κύριος" Μπογδάνος του Σκάι
Στη συνέχεια ανέλαβε μια εργώδη προσπάθεια για την ανάρτηση σημαντικών σχετικών κειμένων. 
Έτσι, στο Σολωμικό ιστολόγιό του "Στον ίσκιο του Ήσκιου", ανήρτησε μέχρι τώρα: 
- Κείμενο της Δρ. Ανθούλας Δανιήλ 

Το κείμενο της Ανθούλας Δανιήλ αρχίζει ως εξής: 
Είναι ασεβής, ανόητος, αμήχανος, αγράμματος, απαράδεκτος, απληροφόρητος, βέβηλος, βάρβαρος, διαστρεβλωτής, παραπληροφορητής, σκανδαλοθήρας, αναιδής και ό,τι άλλο ταιριάζει σε κάποιον που παίζει ένα ανήθικο παιχνίδι εύκολης επικοινωνίας με το κοινό του καναλιού του, για να κινήσει τον εγκέφαλο αυτών που τους αρέσει το πικάντικο, χρησιμοποιώντας το σημαντικότερο πρόσωπο της ελληνικής πνευματικής μας ιστορίας, έναν ποιητή θρύλο, τον Εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό. Το ασεβές αλαζονικό ανόητο μειράκιο θυμήθηκε κάτι που βεβαίως δεν το θυμήθηκε μόνο του. Και δεν το θυμήθηκε διότι ως μαθητής θα πρέπει να ήταν ανύπαρκτος στην τάξη του, τουλάχιστον στο μάθημα της Λογοτεχνίας. 
Η αμηχανία του, η νευρικότητά του, η υπερκινητικότητά του, η όλη ανόητη συμπεριφορά του, ο κομπιασμένος λόγος του, όλα έδειχναν ότι δεν ένοιωθε άνετα μπροστά στην κάμερα με όσα ανόητα και ανελλήνιστα εκστόμιζε, επειδή θυμήθηκε, δήθεν, την ημέρα που «κοιμήθηκε» ο ποιητής. Βεβήλωσε τα ιερά και τα όσια με την αγραμματοσύνη του αλλά και με το ύφος που είπε όσα είπε. Και δεν ντράπηκε, κυρίως δεν ντράπηκε. 
Δεν ήξερε πόσες είναι οι στροφές του Ύμνου εις την Ελευθερίαν και ποιες από αυτές αποτελούν τον Εθνικό Ύμνο μας: «η τελευταία στροφή είναι η 16 δεν θυμάμαι ποια είναι η πρώτη και πολλές άλλες ανάμεσα. Απλά βρήκανε δύο, κλακ, τις ενώσανε τις μελοποίησε μετά ο Μάντζαρος», έτσι είπε ο αγράμματος. Ο Εθνικός Ύμνος, κύριε, είναι οι δύο πρώτες στροφές του Ύμνου εις την Ελευθερίαν και το σύνολο είναι 158 στροφές. Και συνεχίζει: «Στη φωτογραφία που είδαμε ήταν ο μικρός Διονυσάκης…». Ο δημοσιογράφος αποκαλεί τον Εθνικό Ποιητή «Διονυσάκη» λες και είναι το γειτονόπουλό του. Ο Σολωμός «στιχούργησε» τον εθνικό ύμνο. Του διαφεύγει ότι για τον Εθνικό Ύμνο το αρμόζον ρήμα είναι το «συνέθεσε» και όχι το «στιχούργησε», όπως και για κάθε μεγάλο ποιητικό έργο.
Διαβάστε την συνέχεια στον ίσκιο του Ήσκιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails