Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΤΗΣ ACHAIA CLAUSS (ΦΩΤΟ)


Σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στο Ρωμαιοκαθολικό παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης, που βρίσκεται μέσα στην ιστορική οινοποιία της Achaia Clauss στην Πάτρα, τελέστηκε Λειτουργία από τον εφημέριο της Καθολικής Κοινότητας της Πάτρας αιδεσιμ. Γεώργιο Ντάγκα. 
Στην λατρευτική σύναξη συμμετείχαν Πατρινοί Καθολικοί, ενορίτες του Καθολικού Ναού του Αγίου Ανδρέου, που βρίσκεται στην κεντρική οδό Μαιζώνος, σε μικρή απόσταση από τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας. 
Ο ναός της Αγίας Άννης στην Achaia Clauss χτίστηκε στα 1927. Κτήτοράς του κατά την πλέον δημοφιλή εκδοχή ήταν ο Βλάσης Αντωνόπουλος που θέλησε να προσφέρει στη σύζυγό του πρωτίστως και στη συνέχεια στις οικογένειες των Καθολικών κατοίκων της Gutland (όπως ονομαζόταν τότε ο Ριγανόκαμπος), τη δυνατότητα να προσεύχονται. Μια άλλη εξίσου δημοφιλής εκδοχή, η εκδοχή Μάλλια, λέει ότι δημιουργός του ναϊσκου ήταν η ίδια η Costanza Αντωνοπούλου, πράγμα ταυτόσημο με την πραγματικότητα της εποχής εκείνης κατά την οποία τα συζυγικά ζεύγη είχαν συνήθως, οικονομική κοινοκτημοσύνη.
Δείτε και παλαιότερη σχετική ανάρτηση της Ιδιωτικής Οδού:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails