Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ "ΟΡΥΚΤΑ" ΚΑΙ ΤΟ "ΟΡΥΧΕΙΟ" ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Μεθαύριο Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στις 8 το βράδυ, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22 (Κολωνάκι) η γνωστή πιανίστρια και συνθέτρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου θα παρουσιάσει συνθέσεις της.
Η συναυλία περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος αποσπάσματα από τα 12 Ορυκτά, το πρώτο έργο για σόλο πιάνο της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις «Φίλιππος Νάκας». Τα Ορυκτά είναι μια μουσική περιπλάνηση στο μουσικό-νοηματικό έδαφος τού μυθικού κόσμου των πολύχρωμων ορυκτών που συνθέτουν τη έκφραση τη μνήμη και τον Χρόνο της Γης και των Ανθρώπων. Στα 12 Ορυκτά συναντά κανείς αποχρώσεις δεξιοτεχνίας, μελωδικότητας, αυστηρής και πιο ελεύθερης αρχιτεκτονικής δομής, πολυφωνίας και ρυθμών.
Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση, με τη σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, το "Ορυχείο" του Μίλτου Σαχτούρη, ένα κύκλο τραγουδιών πάνω σε ποίηση του μεγάλου ποιητή για τα 10 χρόνια από το θάνατό του, καθώς και ένα τραγούδι σε ποίηση του Δημήτρη Καλοκύρη.
Στα πλήκτρα συμμετέχει ο Διονύσης Κωστής.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. 
Στη συνέχεια παραθέτουμε την εκπομπή που έκανε η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με τον Χρήστο Παπαγεωργίου, με αφορμή τα 12 Ορυκτά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails