Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου σε μια βραδιά με συνθέσεις της για σόλο πιάνο και μελοποιημένη ποίηση του Μίλτου Σαχτούρη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. 
Η συναυλία περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος αποσπάσματα από "Τα 12 Ορυκτά", το πρώτο έργο για σόλο πιάνο της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις «Φίλιππος Νάκας». 
Τα Ορυκτά, είναι 12 κομμάτια για πιάνο, μια μουσική περιπλάνηση στο μουσικό-νοηματικό έδαφος τού μυθικού κόσμου των πολύχρωμων ορυκτών που συνθέτουν τη έκφραση τη μνήμη και τον Χρόνο της Γης και των Ανθρώπων. Θα μπορούσαν να 'ναι χρώματα, ιριδισμοί, κομμάτια από υπόγειες λάμψεις, τεκμήρια του χρόνου, ένα εκκρεμές από χαλαζία, σπήλαια με αντήχηση, η πέτρα Υάκινθος, ο πολύχρωμος Ίασπις, το διαμάντι και η απεραντοσύνη της άμμου. Στα 12 Ορυκτά - αφιερωμένα σε όλους τους πιανίστες που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη συνθετική δημιουργία - συναντά κανείς αποχρώσεις δεξιοτεχνίας, μελωδικότητας, αυστηρής και πιο ελεύθερης αρχιτεκτονικής δομής, πολυφωνίας και ρυθμών. 
Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση, με τη σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, το "Ορυχείο" του Μίλτου Σαχτούρη, ένα κύκλο τραγουδιών πάνω σε ποίηση του μεγάλου ποιητή για τα 10 χρόνια από το θάνατό του, καθώς και ένα τραγούδι σε ποίηση του Δημήτρη Καλοκύρη.

Διαβάστε, επίσης, στην Ιδιωτική Οδό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails