Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΜΥΝΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Το παράσιτο της Αστόριας, που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Τελεβάντος, έχει επιστρατεύσει, καθώς φαίνεται, κάποιους ομοϊδεάτες του Κυπρίους θεολόγους, οι οποίοι στοιχούνται στη νοσηρή γραμμή του. 
Έτσι, για παράδειγμα, ο θεολόγος Ανδρέας Κυριακού έγραψε αρθρίδιο με τίτλο: «Ποιες αμαρτίες υποστηρίζουν ενθέρμως ο π. Β. Θερμός και ο π. Β. Χαβάτζας», στο οποίο αναφέρει: 
«Δυο βιβλία κυκλοφόρησαν τελευταία: α) π. Βασιλείου Θερμού «Ομοφυλοφιλία, ένα «ασύμμμετρο» πρόβλημα» και β) π. Βασιλείου Χαβάτζα «Στο πλάι ενός αγώνα». Όποιος κάνει τον κόπο να τα μετροφυλλήσει θα αντιληφθεί αμέσως ότι η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που έλεγε ότι θα «έρθει μια εποχή κατά την οποία ο Διάβoλος θα βγει από το καβούκι του» ταιριάζει απόλυτα στην εποχή που ζούμε. 
Οι συγγραφείς, Ορθόδοξοι κληρικοί, ανέλαβαν εργολαβικά και συστηματικά, όχι απλώς να αποποινικοποιήσουν, αλλά να εξωραΐσουν και να καλλωπίσουν δεόντως, μια αμαρτία, την ομοφυλοφιλία. Γράφει ο π. Β. Χαβάτζας στο ανωτέρω σύγγραμμά του, σελ. 202:…». 
Ο «κύριος» αυτός μπήκε όντως στον κόπο να «μετροφυλλήσει» δύο …ανύπαρκτα βιβλία! Οι τίτλοι που αναφέρει είναι τα θέματα (σύντομων) κειμένων των δύο κληρικών, που περιλαμβάνονται στον συλλογικό τόμο, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις εν πλω, με τίτλο: «Χριστιανική ζωή και σεξουαλικές σχέσεις». 
Ποιος ξέρει ποια να ήταν η …αξιόπιστη πηγή του κ. Κυριακού. Ο εν λόγω ακολουθεί την πεπατημένη, δηλ. την προσφιλή στο παράσιτο της Αστόριας τακτική της ιεχωβίτικης παράθεσης χωρίων, προκειμένου να κατηγορήσει τους δύο κληρικούς για αμνήστευση της ομοφυλοφιλίας. 
Για όποιον έχει διαβάσει τα κείμενα του π. Βασιλείου Θερμού και του π. Βασιλείου Χαβάτζα, πρόκειται για πλήρη – και συνειδητή - διαστροφή του πνεύματος των κειμένων τους. Γι’ αυτό και ο φίλος του παράσιτου της Αστόριας στο τέλος μας αποκαλύπτει τον σκοπό του: «Ελπίζω ότι ο Θεοφιλέστατος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος δεν θα ξανακαλέσει στο νησί μας τον πιο πάνω κληρικό.» (προφανώς ο π. Β. Θερμός είχε κληθεί για ομιλία στην Κύπρο). 
Ελπίζω, με τη σειρά μου, πως ο Θεοφιλέστατος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, θα επιβάλει το ανάλογο πνευματικό επιτίμιο στον εν λόγω θεολόγο, ο οποίος διαστρέφει εκουσίως την αλήθεια για να πλήξει τους αδελφούς του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αδελφε Παναγιωτη σαν ενας συναμαρτωλος αδελφος σου σε παρακαλω να σταματησεις να λοιδορεις τους αδελφους σου.Δεν θα δουμε Θεου προσωπο αν παραμεινουμε θεληματικα καταφρονητες των αλλων.Μην μου πεις οτι τα ιδια κανουν και οι αλλοι γιατι εν ημερα κρισεως ολοι μας θα δωσουμε λογο και για ενα πικρο λογο που ξεστομισαμε η γραψαμε.Σε παρακαλω γραφε ΜΟΝΟ για να μας ωφελεις και οχι για να πρκαλεις η κατακρινεις η το χειροτερο για να φαινεσαι.Πολυ σε παρακαλω σκεψου και εγω περισσοτερο να σκεφτω οτι μας περιμενει η κριση Του Θεου.Τι θα απολογηθουμε οταν εχουμε τοσους ανθρωπους με τους οποιους δεν εχουμε αγαπη!Μην το δημοσιευσεις μονο σκεψου οσα σου γραφω απο αγαπη το κανω ,ενας φιλος.

Related Posts with Thumbnails