Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (Δ.Σ.Ο.) 
ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ 
Τις μέρες των εορτών του Πάσχα η ανθρωπότητα έγινε μάρτυρας δύο ακόμη πράξεων θρησκευτικής βίας και βαρβαρότητας. Αυτές της μαζικής δολοφονίας των 148 αθώων χριστιανών φοιτητών, που σφαγιάσθηκαν στο Πανεπιστήμιο Γκαρίσα, και της καταστροφής χριστιανικού ναού στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας. Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) ως ο κατεξοχήν διεθνής οργανισμός για την προώθηση της θρησκευτικής ειρήνης και συνύπαρξης, προβαίνει στην κατηγορηματική καταδίκη και αυτών των γεγονότων που τραυματίζουν βαθειά το σώμα της κοινωνίας μας. 
Στον 20ο αιώνα πιστέψαμε, ότι η ανθρωπότητα έβαλε τέλος στις γενοκτονίες, ωριμάζοντας κοινωνικά και αντιλαμβανόμενη την αυτοκτονικότητα αυτού του ολέθρου. Σήμερα, δυστυχώς, βρισκόμαστε ενώπιον μίας θρησκευτικής γενοκτονίας, εξαπλωμένης σε δύο ηπείρους, η οποία μετράει ήδη χιλιάδες φριχτά δολοφονημένα θύματα. 
Οι άνθρωποι οδηγούνται στον θάνατο από τους ίδιους θύτες, που προηγουμένως είχαν καταστρέψει ανεκτίμητες πολιτισμικές παρακαταθήκες των αρχαίων λαών της Ανατολής. Η δολοφονία του σώματος πάντα έπεται της δολοφονίας του πνεύματος. 
Πλέον, δεν μπορούμε να εκφράζουμε μόνον ανησυχία αλλά ζητούμε από τους άλλους διεθνείς ειρηνευτικούς οργανισμούς την κινητοποίησή τους με στόχο την παύση της βίας έναντι των χριστιανών πολιτών των κρατών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. 
Σε αυτή την προσπάθεια η Δ.Σ.Ο. θέτει όλες τις δυνάμεις της στη διάθεση των φορέων δράσης. 
8 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails