Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΠΙΑ: Aπό την πόρτα μου σαν βγω δεν υπάρχει κανείς που να μην τον αγαπώ


"Τα παιδιά του Πειραιά" του Μάνου και της Μελίνας δεν υπάρχουν πιά...
Έχουν αντικατασταθεί από ρασοφόρους που φρίττουν στο άκουσμα του στίχου: 
Aπό την πόρτα μου σαν βγω δεν υπάρχει κανείς που να μην τον αγαπώ
Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς Άγγελος Αγγελακόπουλος, φρονεί – μάλλον – ότι ο αυτός ο Κύριος λαλεί εις το ωτίον του τα όσα γράφει γι’ αυτό και είναι ταχύς εις οργήν! 
Φλέγεται από τον πόθο να κατακεραυνώσει τον «αιρετικό», λησμονώντας το πόσο αιρετικός είναι ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με την πρόσφατη εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της δράσεως των κληρικών εν τω διαδικτύω. Γι’ αυτό άλλωστε και την αμφισβητεί στα κείμενά του, επικαλούμενος μάλιστα κείμενο της παρασυναγωγής που ακούει στο όνομα «Σύναξις Κληρικών και Μοναχών». 
Πυρπολείται, ο εν λόγω κληρικός, από την επιθυμία να καταγγείλει κάθε ορθόδοξο αδελφό του που νομίζει ότι παρεκκλίνει από την «πατερική παράδοση», γι’ αυτό και η ακράτεια κειμένων του. Προέκυψε, π.χ., ένα θέμα στην Εκκλησία της Φινλανδίας και πριν προλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Λέων να ψελλίσει το όνομά του, βγήκε ο εκ Πειραιώς «άτλας», να στιγματίσει τον Ελσιγκίου Αμβρόσιο. Αργότερα επελήφθη του θέματος η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ήταν όμως αργά… Ο κληρικός Αγγελακόπουλος είχε σώσει για άλλη μια φορά την πίστη μας. Τι μας χρειάζεται η Σύνοδος όταν τέτοιοι νόες εκφράζουν τα ουράνια άρρητα ρήματα με τετράγωνη λογική; 
Τα ίδια ισχύουν και για το άλλο αστέρι της Μητροπόλεως Πειραιώς, τον κληρικό Παύλο Δημητρακόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος του μοναδικού Γραφείου Αιρέσεων Ελλαδικής Μητροπόλεως – νομίζω και παγκοσμίως – που ασχολείται με τους Ορθοδόξους και όχι με τους αιρετικούς. Μάλιστα, όχι με κάποιους Ορθοδόξους, αλλά και με Επισκόπους, όπως τον Αργολίδος Νεκτάριο και χθες – με σχετική ανακοίνωση – με τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο. Και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως είναι προβληματική περίπτωση για την Μητρόπολη Πειραιώς, ώστε να αναγκαστεί να εκδώσει ανακοίνωση το Γραφείο Αιρέσεων. 
Ταύτα προς καταγραφήν της ιστορίας κι όχι επειδή κάτι θα αλλάξει. Όπως, βέβαια, δεν αλλάζει και η ευθύνη που φέρει ακεραία για τους κληρικούς του ο παμφίλτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails