Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ BLOGΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Παρακολουθώντας κάποιος τα διάφορα λεγόμενα αντι-οικουμενιστικά Blogs, θα διαπιστώσει με μεγάλη ευκολία ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται για αντι-οικουμενιστικά, όπως εμφανίζονται, αλλά πέρα για πέρα αντιπατριαρχικά. Πρόκειται για ιστοσελίδες οι οποίες κυρίως επιτίθενται στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Με λίγη δε μελέτη επ' αυτών δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ότι πίσω απ' αυτά τα Blogs κρύβονται παλαιοημερολογίτες, κάποιοι που δηλώνουν αποτειχισμένοι ή προβληματισμένοι δήθεν, προς αυτή την κατεύθυνση και κάποιοι ζηλωτές. Παρόλο που πολλές φορές μπορεί να μην συμφωνούν μεταξύ τους, εν τούτοις το μένος που έχουν εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου τους ενώνει. Κι έτσι παρατηρείται το φαινόμενο της μαζικής και ταυτόχρονης αναπαραγωγής των αντιπατριαρχικών κειμένων που αναρτώνται. Ενίοτε βεβαίως, οι ιστοσελίδες αυτές ασχολούνται και με την πολιτική και συμβαίνει κι εδώ το παράδοξο, να παίρνουν θέσεις που άπτονται των θέσεων "πολιτικών" μορφωμάτων από Χρυσή Αυγή και ακόμα πιο βαθειά. 
Όταν αναφέρονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν τις περισσότερες φορές, θυμίζει στην καλύτερη περίπτωση, χαμαιτυπείο. Και βεβαίως οι περισσότεροι καίτοι ατρόμητοι αγωνιστές, δεν μας κάνουν τη χάρη ούτε καν το ονοματάκι τους να μας πούνε, αλλά αρέσκονται στη χρήση σιβυλλικών και βαρύγδουπων ψευδωνύμων. 
Δεν λείπουν βέβαια και οι καλοθελητές "νεροκουβαλητές" Ορθόδοξοι, μέλη της επισήμου Εκκλησίας, κληρικοί και λαϊκοί, οι οποίοι συχνά συντάσσονται με τις θέσεις των ιστοσελίδων αυτών. Δεν μπορούμε βεβαίως να γνωρίζουμε αν το κάνουν εσκεμμένα ή αν στην αγωνία τους να τα "βάλλουν" με τον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν παίρνουν είδηση σε τι είδους μύλους κουβαλούν νερό.
Η ανάγνωση των αναρτήσεων τους τις περισσότερες φορές προκαλεί θυμηδία γιατί γράφουν "άρες μάρες κουκουνάρες". Μπορεί να διαβάσει κανείς τα πιο ευτράπελα για να μην τα χαρακτηρίσουμε διαφορετικά και πέσουμε πάλι στη λογοκρισία τους. Τελευταία κάποια απ' αυτά, ακόμα και με το παλτό του Οικουμενικού Πατριάρχου ασχολήθηκαν, προκειμένου να τον κατηγορήσουν για οικουμενισμό! 
Το γεγονός ότι απέχουν της επισήμου Εκκλησίας οι περισσότεροι Blogάκηδες εξ αυτών, συνάγεται μεταξύ άλλων και εκ της ενθουσιώδους επιδείξεως ονομάτων γνωστών από την επίσημη Εκκλησία όταν αρθρογραφούν ή όταν συμφωνούν με τις θέσεις τους εκφράζοντας θέσεις ισαξίου λιπαρούς φαιδρότητος με τις δικές τους, παρότι μερικοί διαθέτουν αυτό που ονομάζουμε λιπαρά μόρφωση.
Κατά τα άλλα κόπτονται για την Εκκλησία την οποία μονίμως φαίνεται να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ενεργούντες οι ίδιοι ως να είναι αυτοί η Εκκλησία και το λυπηρότερο όλων είναι ότι, κάποιοι εξ αυτών είναι και επίσκοποι-μητροπολίτες και διαποιμαίνουν μητροπόλεις. 
Ο Θεός να μας φυλάει από τα Blogάμια τους! 
Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης 
Αννόβερο-Γερμανίας

4 σχόλια:

gdavrazos είπε...

Προσθέτω:
Οι υβρείς κατά του Πατριαρχου, τους δίνει νοήμα ζωής! Ακόμα και νη μην υπήρχε θα έπρεπε να τον εφευερούν.
Απορώ ποιος βγαίνει χαμένος (και κοσμικά και εκκλησιολογικά) αυτοί ή ο Πατριάρχης;

Ανώνυμος είπε...

Μα ασχολήθηκαν με το παλτό του Πατριάρχου διότι μάλλον αγνοούν την ιστορική προέλευση του ράσου και -κυρίως- του καλλυμαχίου...!!! Αθεολόγητοι όντες και Ανιστόρητοι ομοίως!

Ανώνυμος είπε...

Μα πως αλλιώς... 24 χρόνια τώρα τους οχλεί τις "πνευματικές" τους δραστηριότητες... άσε που ενδιαφέρεται για τα Κανονικά Του δικαιώματα εντός της Ελληνικής Επικρατείας... να μην προσθέσω και την ανήκουστο προσπάθειά Του για ενότητα και καταλλαγή εντός των Ορθοδόξων, πρωτίστως, αλλά και διαχριστιανικώς και παγκοσμίως-διαθρησκειακώς... συνελόντι ειπείν άθεος εντελώς -πολεμάει την "θρησκεία μας"...!!!

Ανώνυμος είπε...


Επιτρέψτε μου δύο σκέψεις κύριε Ανδριόπουλε:
1. Οι κάθε είδους και απόχρωσης "αντοικουμενιστές", "πατερικοί" κτλ, κτλ είναι έτσι και αλλιώς θεόθεν εντεταλμένοι να σώσουν την Εκκλησία από τις πλάνες της ...
Το θέμα δεν είναι αυτοί αλλά σαφώς το τι κάνει η ελλαδίτικη Εκκλησία εκτός από το να χαριεντίζεται -εντελώς άδολα φυσικά- μαζί τους!!
2. Για πέστε στους επισκόπους -όχι τους καθαρόαιμους ορθοδόξους αλλά και τους άλλους ακόμα- τι γνώμη έχουν για την κατάργηση της παντελώς άκαιρης, ιστορικά τελείως άχρηστης και εν τέλει επιζήμιας Πράξης του 28, ώστε να παύσει η κηδεμονία των Νέων Χωρών από την Εκκλησία της Ελλάδος ... εκεί θα δείτε χριστιανική αγιότητα και πνευματικότητα σε όλο της το μεγαλείο ... εντελώς άδολα πάλι...
Μήπως ευτυχώς υπήρξε ο Χριστός και βρήκαμε ρόλο και θέση στο παιχνίδι της υπερπολύτιμης επίγειας ζωής; Έτσι αγιάζονται και οι συμμαχίες και αποκτά ιερό κύρος -γιατί όχι και εθνική σημασία- ο αγώνας για τη διατήρηση ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ!
Δεν αποκλείεται φυσικά και να έχω λάθος μιας και τέτοια πράγματα γίνονται μόνο στην κοσμική Δύση, που έχασε τη χάρη του Θεού και αγάπησε να γίνει κράτος κτλ, κτλ, κτλ .

Related Posts with Thumbnails