Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΓΑ ΤΟΥ π. ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΠΟΡΦΥΡΑ"


Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Πρωτοκλήτου Αποστόλου με μια απεικόνισή του από τον σπουδαίο παπα Σταμάτη Σκλήρη. 
Ένα έργο που περιλαμβάνεται στον φάκελο με έργα του π. Σταμάτη, ο οποίος εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΟΡΦΥΡΑ, και παρουσιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου). 
Η έκδοση με τίτλο "Το βλέμμα του Παντοκράτορα" περιέχει 18 εικόνες τυπωμένες σε μέγεθος 24 x 34. Στον φάκελο, εκτός από έργα του π. Σταμάτη Σκλήρη, περιλαμβάνονται και κείμενα του ιδίου και των Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου Ιωάννου Ζηζιούλα, Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Κυριαζή, Κων. Β. Σκουτέρη.
Ένα μοναδικό portfolio με αδημοσίευτα έργα του π. Σταμάτη Σκλήρη και θεματικό άξονα: το βλέμμα του ανθρώπου πάνω στο θείο, το ιερό, το αγιασμένο πρόσωπο του κόσμου τούτου και του επέκεινα. Μία καταβύθιση στα άρρητα της βυζαντινής τέχνης όπως έχει επιβιώσει στους αιώνες της ανθρώπινης προσπάθειας να απεικονίσει το θείο και όπως έχει εξελιχθεί στις μέρες μας, μέσα από το ευαίσθητο βλέμμα.
Για το έργο του ιερέα και αγιογράφου θα μιλήσουν η τεχνοκριτικός Ίρις Κρητικού, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής δρ. Δημήτρης Κυριαζής και ο π. Σταμάτης. Τη συζήτηση συντονίζει η εκδότρια Μαρία Δ. Κοκκίνου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails