Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ; "ΕΙΘΕ"!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Είναι γνωστό – στους παροικούντας …εν Πειραιεί – ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος επεδίωξε - προς το τέλος της θητείας του και για τους δικούς του λόγους - να καλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Πειραιά, αφού ο Πατριάρχης δεν έχει επισκεφθεί ποτέ επισήμως μέχρι τώρα το πρώτο λιμάνι της χώρας. 
Η ιδέα Μιχαλολιάκου ναυάγησε όμως, γιατί προσέκρουσε στην αντίδραση – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος ένεκα «αντιοικουμενιστικού» μένους δεν τα πάει καλά με το Φανάρι, ούτε κι εκείνο μαζί του, μάλλον... Ο Πατριάρχης δεν απήντησε ποτέ δημοσίως – ούτε και ιδιωτικώς, φαίνεται… - στις επιστολές – σεντόνια που του απηύθυνε κατά καιρούς ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος έχει χρόνια να προσέλθει εις τας αυλάς της Μητρός Εκκλησίας. 
Σήμερα διαβάζουμε ότι ο νέος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης – «εκλεκτός» του Μητροπολίτου Πειραιώς – επισκέφθηκε το Φανάρι με τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν «απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, να επισκεφθεί το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας. «Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δεχθούμε. Μεγάλη τιμή για εμάς», πρόσθεσε και ο κ.κ. Βαρθολομαίος είπε απλώς «είθε» εκφράζοντας έτσι την επιθυμία του και την ευχή! Μάλιστα, ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού και τον Πρόεδρο, ότι αμέσως μετά θα υποδεχόταν έναν όμιλο προσκυνητών από τον Πειραιά!». 
Ο νέος Δήμαρχος παρέκαμψε, άραγε, τον Μητροπολίτη Πειραιώς; Μήπως …εκάμφθη ο Πειραιώς και δεν έχει αντίρρηση για Πατριαρχική Επίσκεψη; Αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί και την αυτοπρόσωπη παρουσία του οικείου ποιμενάρχου στο Φανάρι, ώστε από κοινού με τον Δήμαρχο, να υποβάλει «ευλαβώς» το σχετικό αίτημα. 
Πάντως ο Πατριάρχης δέχεται συχνά τελευταίως ομίλους προσκυνητών από τον Πειραιά στέλνοντας, έτσι, προς πάντας το μήνυμα που είπε και σήμερα στους Ολυμπιακούς που τον επισκέφθηκαν: ««Σας αγαπώ όλους, η Εκκλησία ενώνει…». 
Γιατί κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι ο ρόλος της Εκκλησίας είναι να χωρίζει… Στο όνομα της ιδιωτικής τους "αλήθειας". 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε αυτό κι αν είναι είδηση!
Αλλά μάλλον στα ονειρά μας!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΚΟΠΟΤΕΡΟΝ ΚΑΜΙΛΟΝ ΔΙΑ ΤΡΙΜΑΛΙΑΣ ΡΑΦΙΔΟΣ.....Η ΣΕΡΑΦΕΙΜ ...ΕΙΣ ΦΑΝΑΡΙΟΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙΝ...
ΙΑΝ.ΑΛΑΤΖΟ.

Related Posts with Thumbnails