Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΕΝΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ


Ύστερα από 50 χρόνια σιγής, ξαναχτυπάει το κουδούνι Ελληνικού σχολείου στην πολύπαθη και προδομένη Ίμβρο, για να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές που θα δώσουν και πάλι ζωή στο νησί. Αυτή την «επιπλέον ελπίδα για το αύριο και το μέλλον της Ίμβρου» όπως δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ανέλαβε να στηρίξει ολόκληρη η Ιμβριακή κοινότητα ανά τον κόσμο. 
Στο πλαίσιο αυτά, οι σύλλογοι Ιμβρίων στην Ελλάδα («Σύλλογος Ιμβρίων» και «Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας Θράκης») διοργανώνουν ρεσιτάλ με τον εξαιρετικό δεκαεπτάχρονο πιανίστα Ιμβριακής καταγωγής Χρήστο Καραβασίλη, ο οποίος θεωρείται ήδη ένας από τους σημαντικότερους σολίστες της γενιάς του. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη οικονομική ενίσχυση της παιδείας στην Ίμβρο. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 και ώρα 20.30 στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και τελεί υπό την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Ιμβρίου και εκείνου στην καταγωγή, εκπρόσωπος του οποίου θα απευθύνει χαιρετισμό. 
Κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Ωδείο «Ι. Συγκελάκη» και η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ».


Ο Χρήστος Καραβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Τα πρώτα του βήματα στον τομέα της γενικής εκπαίδευσης έγιναν στη Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ όπου παραμένει μέχρι και σήμερα ενώ στον τομέα της μουσικής παιδείας ξεκίνησε στην ηλικία των 6 ετών στο Ωδείο "Ι. Συγκελάκη" με καθηγήτρια την Ιωάννα Συγκελάκη. 
Σε ηλικία μόλις 8 ετών έλαβε το Α' Βραβείο στην κατηγορία του στον Διαγωνισμό Πιάνου στη μνήμη «Μαρίκας Ματζαγριωτάκη». Έχει πάρει μέρος σε όλες τις συναυλίες του Ωδείου καθώς και στα σεμινάρια πιάνου που οργανώνει το Ωδείο με τη συνεργασία και διδασκαλία του διεθνούς φήμης μαέστρου και καθηγητή πιάνου Δημήτρη Τουφεξή και στα οποία διακρίθηκε. 
Επίσης, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εμφανίσεις ως Σολίστ με την ορχήστρα του Ωδείου υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Αλεξ. Συμεωνίδη και Δημ. Τουφεξή, ερμηνεύοντας πολλά κονσέρτα όπως HAYDN re+, BACH re-, MOZART KV 414, 466, 467, 468, GRIEG. 
Τον Μάρτιο του 2012 έλαβε μέρος στον τελικό του διαγωνισμού Νέων Μουσικών της Eurovision που οργάνωσε η ΕΡΤ λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. 
Τον Ιούλιο του 2012 συμμετείχε κατόπιν ακρόασης στα εντατικά μαθήματα της θερινής περιόδου της Μουσικής Ακαδημίας MOZARTEUM στο Salzburg της Αυστρίας, στην τάξη του παγκοσμίου φήμης Σολίστ Πιάνου και παιδαγωγού Olivier  Gardon, αποσπώντας υποτροφία για τις εξαιρετικές για την ηλικία του επιδόσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου έδωσε ατομικό ρεσιτάλ ερμηνεύοντας Chopin. 
Τον Απρίλιο του 2013 παρουσίασε τις δυνατότητές του μέσα από το Ρεσιτάλ Πιάνου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ATHENAEUM INTERNATIONAL CULTURAL CENTER με έργα του L.V. Beethoven, του Fr. Chopin και του Fr. Liszt. 
Τον Ιανουάριου του 2014 προκρίθηκε στη δεκάδα του ελληνικού τελικού χορήγησης υποτροφιών της YAMAHA MUSIC FOUNDATION OF EUROPE για πιάνο, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφίους απo όλη τη χώρα και κατέλαβε την 2η θέση στην τελική κατάταξη. 
Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 πέρασε τις διπλωματικές του εξετάσεις με Άριστα, 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο. 
Tον Φεβρουάριο του 2014 έδωσε ατομικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails