Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΥΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Συναυλία στο αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου πραγματοποίησε χθες 10 Απριλίου η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του Αντώνιου Αετόπουλου, με επιλογές από την υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδος και έργα σημαντικών μελωδών όπως του Πέτρου Πελοποννησίου και του Ιωάννη Κουκουζέλη. 
Παρουσιάστηκε και ο ύμνος "Προσκυνούμεν τον Σταυρόν σου" με βάση το χειρόγραφο αρ. 40 της Biblioteca Capitoliana από την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής, μέλος της καθεδρικής του Μπενεβέντο (7ος-11ος αιώνας), σε δίγλωσση μορφή Ελληνικά και Λατινικά-Adoramus Crucem Tuam.
Ο καρδιοχειρουργός και συνθέτης Θανάσης Δρίτσας που είχε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή έγραψε:
"Θεωρώ μεγάλη χαρά και τιμή τη φιλία μου με τον μοναδικό Λυκούργο Αγγελόπουλο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μου για την μοναδική αυτή συναυλία μέσα στο Ωνάσειο. Πανδαισία ήχων, πνευματικότητα, κατάνυξη, στιγμές ανάτασης και υψηλής αισθητικής".
Ας σημειωθεί πως ήταν συγκινητική η παρουσία του ιδρυτού της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας Λυκούργου Αγγελόπουλου ως χορωδού και όχι ως χοράρχου. 
Την συναυλία παρακολούθησαν επισκέπτες και αντιπρόσωποι της διοίκησης, όλο το προσωπικό από τους εξώστες των ορόφων νοσηλείας, και πολλοί συγγενείς ασθενών και ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails