Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ "ΡΟΜΦΑΙΑ" ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟ


Κύριε Ανδριόπουλε, 
Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε πως όχι μόνο μας διαβάζετε φανατικά, αλλά διατηρείτε και άριστο αρχείο των αναρτήσεων μας. 
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως κρατάτε τις αναρτήσεις μας περιμένοντας που ο χρόνος και τα γεγονότα θα διαψεύσουν τις πληροφορίες μας και θα την "πατήσουμε" προς τέρψιν όλων όσων ενοχλούνται επειδή απλώς παραθέτουμε τα γεγονότα. 
Ως φανατικός μας αναγνώστης προφανώς και δεν συγκαταλέγεστε σε αυτούς. 
Επί της συγκεκριμένου σχολίου σας τώρα: Την ημέρα που αναρτήσαμε τη συγκεκριμένη είδηση οι πηγές μας από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, το Πατριαρχείο Ρουμανίας και το Πατριαρχείο Μόσχας ήθελαν τους συγκεκριμένους Προκαθημένους να απαντούν αρνητικά, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. 
Αυτή την πληροφορία λοιπόν μεταφέραμε στους αναγνώστες με έναν μάλλον σκωπτικό τίτλο (Η ενότητα πήγε περίπατο) για να δείξουμε πόσο δυσάρεστο θα ήταν να αποτύχει αυτή η σύναξη. 
Το αν θέλαμε ή όχι να επιτύχει αυτό το κάλεσμα του Παναγιωτάτου φαίνεται άλλωστε από το άρθρο μας που ακολούθησε με τον τίτλο "Άγιοι Προκαθήμενοι αδράξτε την ευκαιρία", στο οποίο εκφράζουμε την ευχή να επιτύχει η σύναξη. 
Πώς και σας διαφεύγει το εν λόγω άρθρο από το τόσο εξαίρετο αρχείο με τα άρθρα της Ρομφαίας;
Από τις 21 Ιανουαρίου όπως βλέπετε δεν έχω καμία αντίρρηση για την επιτυχία αυτής της σύναξης, αν και δεν έχω καμία απολύτως φιλοδοξία να καθορίζω τις εκκλησιαστικές εξελίξεις, παρά μόνο να τις καταγράφω. 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανάρτηση της απάντησής μας στο ιστολόγιό σας. 
Αιμίλιος Πολυγένης
www.romfea.gr 
Το λινκ της είδησης: http://www.romfea.gr/arthra-apopseis/21851-2014-01-21-01-38-49 
Σημείωση της Ιδιωτικής Οδού:
Δεν θα απαντήσω σημείο προς σημείο στα όσα μας γράφει ο κ. Πολυγένης, αν και μου είναι από εύκολο έως διασκεδαστικό.
Αρκούμαι μόνο να παρατηρήσω ότι το "Άγιοι Προκαθήμενοι αδράξτε την ευκαιρία", δεν το εξέλαβα (σαν αναγνώστης) ως "ευχή", αλλά μάλλον ως μάθημα - ή υπόδειξη αν θέλετε - προς τους Προκαθημένους. Πάλι καλά που δεν τους είπε "Δράξασθε παιδείας"!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απ΄ότι φαίνεται υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά μακάρι να υπάρξει συμφωνία στην πανορθόδοξη σύνοδο...

Related Posts with Thumbnails